Total Media News

Cresterea Taxei de salubritate din sectorul 4, anulată de Tribunalul Bucureşti PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019 14:41
  
     Imagini pentru primaria  sector 4 poza
     PNL Sector 4 anunță că a câștigat în primă instanță anularea taxei de salubritate impusă de primarul Daniel Băluță cetățenilor din sector.Decizia este supusă contestării, cei din PNL susținând ca primăria nu va ezita nici o clipă să o facă.
              

"PNL a reușit să facă dreptate cetățenilor din Sectorul 4!

Partidul Național Liberal Filiala Sector 4 a obținut în primă instanță anularea taxei de salubritate impusă în mod nedrept de către Adiministrația Băluță și Alianța PSD-ALDE-PMP-PPUSL.

Ne așteptăm ca Primarul și acoliții săi să conteste decizia Tribunalului București, ignorând nemulțumirile cetățenilor din sectorul pe care îl conduc, dar avem speranța ca această hotărâre istorică dată astăzi să rămână definitivă".

 

 

Potrivit unui comunicat de presă, primăria Sectorului 4 pierde anual 10.000.000 de euro de la buget din
cauza celor care nu plătesc taxa de salubrizare. Cu această sumă pot fi construite în sector 20 de grădinițe, 25 de școli sau un spital. Din 50.000 de firme care au sediul social în Sectorul 4, doar 4.000 au plătit anul trecut taxa de salubrizare.

Chiar și în aceste condiții, instanța a hotărât suspendarea hotărârilor Consiliului Local al Sectorului 4 nr. 2/2018 și 347/2017, care obligă persoanele fizice și juridice să achite taxele de salubrizare la un cuantum adaptat indicatorilor economici actuali. Decizia instanței nu este, însă, definitivă și poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile. Această sentință nu a fost însă comunicată oficial către Primăria Sectorului 4, dar edilul Daniel Băluță este hotărât să o atace la instanța superioară.

„Hotărârea nu a fost comunicată oficial către noi. După comunicare, vom face recurs. Este doar o etapă procesuală. Când vom avea o decizie definitivă, o vom aplica cu strictețe, așa cum se întâmplă de altfel în privința tuturor sențințelor pronunțate în dosarele în care Primăria Sectorului 4 este parte. Salubrizarea este un serviciu de utilitate publică și trebuie plătită. Peste tot în lume există această taxă. Bani care pot fi folosiți pentru proiecte importante pentru toți cetățenii. Nu este posibil ca un partid, de orice fel, cu atât mai mult liberal, să îndemne
cetățenii să încalce legea și să nu își plătească taxele. Nu opunându-te tuturor proiectelor bune câștigi electoratul, ci venind cu proiecte viabile și bine gândite. PNL aruncă la gunoi investiții importante.", a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

 

 

În luna iunie, Tribunalul București a admis cererea de chemare în judecată a consilierilor PNL Sector 4 și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare stabilită prin Hotărârile Consiliului Local Sector 4 nr. 347/2018 și 2/2018, a declarat Răzvan Sava, consilier PNL Sector 4, pentru HotNews.ro. Încasarea taxei este suspendată până la rămânerea definitivă a hotărârii, potrivit sursei citate.

Decizia instanței nu l-a convins însă pe primarul Băluță că trebuie să se abțină de la a mai băga abuziv mâna în buzunarele cetățenilor, astfel acesta, prin Consiliul Local Sector 4, a atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel București. Și asta tot din banii cetățenilor, 200 Ron/oră fiind plătiți ca onorariu unor avocați externi.

Prin decizia publicată aseară, Curtea de Apel București respinge ca nefondat recursul în dosarul 6389/3/2018 și stabilește anularea definitivă a creșterii taxei de salubrizare impusă ilegal, abuziv și discriminatoriu. Așadar, se revine la aplicarea hotărârii nr. 95/27.04.2017, cuantumurile fiind de 5.03 Ron/lună/persoană pentru persoane fizice și respectiv 50 Ron/m3/lună pentru persoane juridice.

 

 

**--https://www.romaniatv.net/taxa-de-salubritate-din-sectorul-4-anulata-de-tribunalul-bucuresti_423786.html

 **  https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22813328-primaria-sectorului-4-revine-operator-privat-salubrizare-dupa-aproape-2-ani-facut-curatenie-propria-firma-baluta-licitatia-fost-castigata-rosal.htm

 **  https://www.stiripesurse.ro/definitiv-taxa-pe-gunoi-impusa-de-primaria-sectorului-4-este-ilegala_1310147.html

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate Cresterea Taxei de salubritate din sectorul 4, anulată de Tribunalul Bucureşti