Total Media News

MTS a emis un nou comunicat privind activitatea sportiva din tara! PDF Imprimare
Miercuri, 23 Septembrie 2020 15:52

 

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut astăzi o conferință de presă, la sediul MTS, în care a prezentat măsurile guvernamentale de sprijinire a sportulului și noile norme prin care se permite desfăşurarea competiţiilor la sporturile de contact, norme ce trebuie respectate în contextul pandemiei de COVID-19.

Astăzi a fost semnat ordinul comun MTS-MS pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate pentru accesul în bazele sportive, a practicării sporturilor individuale în aer liber, pentru practicarea sporturilor de echipă în aer liber, pentru reluarea activității de natație în bazinele acoperite și în aer liber din România, în vederea desfășurării activităţilor sportive în spații închise, respectiv a desfășurării activităților de pregătire fizică în săli de fitness și aerobic. Acesta urmează a fi publicat în Monitorul Oficial.

În cadrul conferinței de presă, a fost prezentat și cel mai recent proiect al MTS, “Performanță și succes”, un proiect coordonat de de către Roxana Ciuhulescu, consilieră în cadrul cabinetului ministrului.

“Am definit în ordin modalitatea prin care se pot desfăşura competiţiile la sporturile de contact. Această categorie cuprinde lupte, arte marţiale, judo, toate categoriile de sporturi care presupun contact şi care erau restricţionate până acum. Prin acest ordin li se permite un antrenament colectiv şi organizarea unor competiţii într-un regim izolat. Am adus aceste sporturi pe picior de egalitate cu celelalte. Este nevoie, evident, de acel rezultat negativ la testul COVID înainte de proba cântarului, cu 48 de ore, sau înaintea începerii competiţiei. Se recomandă sportivilor să intre în cantonament înaintea competiţiilor. În sala unde se desfăşoară aceste competiţii, purtarea măştii va fi obligatorie, excepţie făcând sportivii. De asemenea, toate suprafeţele trebuie dezinfectate înainte de folosire. La sporturile în sală, pe durata competiţiei, va fi necesar un rezultat negativ la teste fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de două săptămâni. Eu mă aştept ca, prin această măsură, cei din cluburi, federaţii şi sportivii să preia o mare parte a responsabilităţii unui control mult mai riguros, o anumită disciplină de care este nevoie ca să limiteze posibila expunere a sportivilor la coronavirus. Am permis, de asemenea, şi în zona de amatori, ca sportivii să îşi desfăşoare activitatea, cum ar fi alergările montane, ciclismul, care din punct de vedere legal vor putea fi accesibile tuturor. Există foarte mulţi care practică ciclismul şi alergările montane. Cel mai recent ordin comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii aduce o egalitate în sportul românesc. Aceste luni ne-au arătat că ne putem pregăti, că putem desfăşura competiţii într-un mediu controlat, cu măsuri care poate incomodează activitatea sportivă, dar nu fac altceva decât să protejeze sănătatea sportivilor şi a celor care participă alături de ei. Există o mare responsabilitate pentru aceste norme, pe care noi le emitem şi îmi doresc aceeaşi responsabilitate din partea celor care organizează aceste competiţii. Evident că sunt şi cazuri de COVID în sportul românesc, nu există securitate totală. Trebuie să ne adaptăm vremurilor pe care le trăim. Noul ordin se află spre publicare şi aduce ca noutate responsabilităţi ale celor care organizează competiţii. În plus, sunt alte norme europene care trebuie respectate”, a spus acesta.

Ministrul a mai adus în discuție și sprijinul financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, pe care Guvernul îl oferă.

“Poate cel mai important subiect al conferinței de presă de astăzi îl reprezintă voucherele pentru copiii care se vor legitima la cluburile sportive în următoarea perioadă. Insist pe acest mesaj, fac un apel public către părinți, către cluburi, către federații și le mulțumesc celor care deja au făcut lucru, să publiciteze această măsură și, ce e mai important, să beneficieze de pe urma ei, pentru că practic îți oferă un minim sprijin financiar pentru a realiza ceea ce noi considerăm că este important pentru sportul românesc: legitimarea a cât mai mulți copii. La școală, din păcate, practicarea sportului se face după niște reguli extrem de restrictive, la cluburi se pot pregăti, se pot antrena, pot îmbrățisa sportul ca viitoare carieră. Această măsură este cu bătaie lungă, se află ca măsură în strategia noastră de sprijinire și promovare a sportului în România. M-aș bucura ca la anul, când evaluăm situația finală, să avem toți cei 100 de mii de noi copii legitimați în sport în România. Practic am dubla într-un timp foarte scurt baza de selecție pentru sportul de performanță. Normele de aplicare ale ordonanței au apărut în MO, valoarea voucherului este de 300 lei care pot fi accesați o singură dată și care vor fi destinați achiziționării de echipament sportiv. Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret au început să comunice pe acest subiect, perioada este extrem de scurtă, de aceea facem un apel ca, până la data la care ne propunem să încheiem prima parte a acestui program, să fie consumate toate cele 30 mii de vouchere puse la dispoziția copiilor până la sfârșitul acestui an”, a spus Ionuț Stroe.

 

Mai multe detalii despre vouchere puteți găsi aici: http://mts.ro/noutati/s-au-stabilit-normele-metodologice-privind-acordarea-unui-ajutor-financiar-sub-forma-de-voucher-pentru-incurajarea-si-sprijinirea-copiilor-in-practicarea-sportului-de-performanta/.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, a fost prezentat și cel mai recent proiect al MTS, “Performanță și succes”, care va debuta mâine, cu primul workshop, “Nutriție și sănătate mentală”. “Este un program dedicat sportivilor şi modului în care îşi construiesc cariera, este o premieră pentru Ministerul Tineretului şi Sportului. Ideea s-a născut din discuţii aplicate cu Virgil Stănescu şi Roxana Ciuhulescu, cea care va face parte din acest proiect”, a spus Ionuț Stroe.

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport MTS a emis un nou comunicat privind activitatea sportiva din tara!