Total Media News

Autostrada Sibiu-Pitești: Primul tronson peste Carpați, la licitație PDF Imprimare
Vineri, 25 Septembrie 2020 10:35

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație, în 23 septembrie, primul tronson ce va traversa Carpații al Autostrăzii Sibiu-Pitești: Secțiunea 3 Cornetu-Tigveni. 

        

    Valoarea estimată este uriașă, de 5,3 – 5,8 miliarde de lei, fără TVA, dar cuprinde proiectarea și construirea a 37,4 km, pe care trebuie realizat și un tunel cu două galerii independente, în lungime de 1,7 kilometri, în zona Poiana. Va fi cel mai lung tunel de pe întreaga autostradă Sibiu-Pitești.

     De asemenea, vor fi construite 95 de poduri și pasaje, două noduri rutiere la Cornetu și Văleni, precum și un ecoduct în zona localității Călinești.

     Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

      Termenul de finalizare prevăzut în anunțul de licitație publicat în SEAP este de 12 luni proiectare și 45 de luni execuție, conform factorilor de evaluare din Documentația de Atribuire.

       Data limită de depunere a candidaturilor este 10 noiembrie 2020.

 

 

Autostrada Sibiu-Piteşti va avea o lungime de peste 122 kilometri, iar proiectul este împărţită în cinci loturi:

– lotul 1: Sibiu-Boița
– lotul 2: Boița-Cornetu
– lotul 3: Cornetu-Tigveni
– lotul 4: Tigveni-Curtea de Argeș
– lotul 5: Curtea de Argeș-Pitești.

Cornetu-Tigveni, la fel ca și secțiunile Boița-Cornetu și Tigveni-Curtea de Argeș, va fi construit având la bază documentația și traseul stabilit de IPTANA în 2008.

Autostrada Sibiu-Piteşti va lega centrul şi vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

*

*

----  https://www.ziuacargo.ro/stiri/autostrada-sibiu-pitesti-primul-tronson-peste-carpati-la-licitatie-176652.html/

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Automobilism international Autostrada Sibiu-Pitești: Primul tronson peste Carpați, la licitație