Total Media News

Dileme imobiliare PDF Imprimare
Joi, 26 Noiembrie 2020 11:32

                                  La ce sa fiu atent cand cumpar un apartament in bloc nou? - Storia | Storia  RO

 

     Încheiem ciudatul an 2020 cu un număr record de apartamente de închiriat în București, chirii mai mici cu 10% și perspective pentru o rubrică de imobiliare internaționale pe www.anuntul.ro

     Când scriam, la începutul acestui an, despre dilemele imobiliare ale vecinei mele – care nu știa dacă să-și vândă apartamentul  sau nu - și ale nepotului meu – care nu știa dacă să-și înhame viața la rate sau să rămână chiriaș – habar nu aveam, niciunii, că anul 2020 urma să ne dea peste cap viețile și că vom ajunge la finele anului să ne dorim să mai avem dilemele alea de la început.

    Pe scurt, vecina nu și-a vândut apartamentul cu două camere, cumpărat în 2007 înainte de criză, în speranța unui câștig speculativ, dar nici de închiriat nu mai are cui acum, așa că stă cu el gol. Nepotul, care voia să schimbe chiria în Crângași cu o rată la „Prima casă”, a rămas în vară fără servici și s-a mutat cu soția la țară la socri, unde a descoperit că-i place să lucreze pământul, deși era băiat de birou.

 

 

Sunt două apartamente în plus, care-și așteaptă chiriașii, între cele peste 30.000 de anunțuri lunare de pe Anunțul Telefonic, în ultima jumătate de an. Sunt multe sau puține? Din statisticile noastre sunt cele mai multe anunțuri de închirieri pe care le avem, din 1990 încoace.

În 2019 de exemplu am avut o medie lunară de 22.000 de anunțuri de închiriere, în condițiile în care anul trecut a fost unul bun în materie de tranzacții imobiliare. 2020 a cunoscut o cădere abruptă în prima jumătate, din cauza carantinei și a dezorientării oamenilor în acele prime luni de pandemie, cu 11.000 de anunțuri de închiriere în aprilie, apoi și-a revenit spectaculos în ultima jumătate de an, ajungând la 32.000 de anunțuri în octombrie și cu siguranță cel puțin tot atâtea în noiembrie.

*

*

*--  anuntul.ro

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2022
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar Dileme imobiliare