Total Media News

RETROSPEKTIV - MAURICE NOVAC, PDF Imprimare
Miercuri, 03 Noiembrie 2021 12:21
                         Ar putea fi artă cu text
  " Conceput în spiritul palatelor din Europa de Vest, într-un amestec de stiluri arhitecturale - neogotic, romantic şi neobaroc – Palatul Culturii, unul dintre cele mai emblematice edificii ale Iaşiului, găzduieşte în perioada 9 noiembrie - 5 decembrie a.c., expoziţia RETROSPEKTIV, semnată MAURICE NOVAC, unul dintre artiştii români ale cărui lucrări au o cotă de piaţă importantă, atât în ţară, cât şi în străinătate. Picturile lui amintesc, din punct de vedere al meşteşugului, de Bruegel, Jan Vermeer sau Van Dyck.
Cu o activitate artistică impresionantă, reprezentată prin numeroase expoziţii în Belgia, Statele Unite, Argentina, Venezuela şi Olanda, țara în care trăit și creat timp de un deceniu, Mircea Novac „este un artist deplin stăpân pe mijloacele sale de expresie și în același timp un creator de imagini care nu încetează să caute, care, cu alte cuvinte, nu se lasă devorat de maturitatea lui ca pictor ori de aceea a culturii sale vizuale," spunea criticul de artă, Adrian Guță.
Cu peste un deceniu în urmă, destinul, deloc întâmplător, a făcut să-i organizez o expoziţie de autor la Muzeul Național Cotroceni. Şi poate nu numai destinul, a uneltit, ca peste atâţia ani, să-i deschid o nouă expoziţie, de acestă dată la Iaşi.
RETROSPEKTIV, aşa cum sugerează şi titlul, este un sumum al creaţiei sale artistice, subliniind încă o dată, abilitatea sa tehnică și compoziţională, capacitatea observaţiei privitoare la conştiinţa de sine, capacitatea de a instrumenta lumea, atât pe cea reală, cât şi pe cea simbolică!
Lucrările prezente în expoziţie fac parte din colecţiile muzeale ale Muzeului Naţional de Artă Contemporană şi Muzeului de Artă Craiova, precum şi din colecţii private din ţară şi străinătate.
Expoziţia semnată MAURICE NOVAC de la Palatul Culturii, care se va deschide marți 9 noiembrie, ora 17.00, este fericit întregită de un album de o înaltă ţinută artistică.
Vă aşteptăm! "
*
*
__ Adina  Rentea
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Expozitii RETROSPEKTIV - MAURICE NOVAC,