Total Media News

Holograma Rusia. Kremlinul intre discurs si realitate PDF Imprimare
Miercuri, 22 Iunie 2022 11:27
                               

 " Un diplomat rus cu care colaboram în cadrul ONU mi-a spus odată că, indiferent de perioada istorică sau de regimul politic, poporul rus nu se simte în siguranță dacă nu este condus de un conducător autocrat, care să dețină cu adevarat puterea în mâna lui, fie că acesta s-ar numi țar, sau secretar general al Partidului Comunist al URSS, sau Președinte al Federatiei Ruse.

Democrația occidentală nu va prinde la un popor care a trăit mai multe generații sub regimul comunist, în care statul reprezenta totul, statul rezolva totul, iar piata neagra satisfăcea nevoile de aprovizionare ale omului de rând.

Trecerea la democrație și la economia de piată, s-a facut „în stil rusesc”, în care fosta proprietate a statului a ajuns în mare masură în proprietate privată într-un mod în care i-a favorizat pe profitori. Această abordare poate fi inteleasă numai dacă i-ai cunoscut pe ruși acasă la ei, cu bune și cu rele.Conducerea Federației Ruse de după 2000 a considerat că tara a ramas o putere energetică, militară și diplomatică și a alimentat în mentalitatea publicului orgoliul de mare putere.

Aceasta a dus la concepția că pierzând teritoriile, mai ales cele estice din fosta URSS, considerate strategice, Rusia este amenințată. în acest mod o mare parte din populatia rusă s-a reunit în jurul conducătorilor ei.Indiferent cum am privi și analiza Rusia, asa cum spunea Winston Churchill, aceasta „este o ghicitoare învelită într-un mister aflat într-o enigmă”.Analiza percepției realității transmisă prin intermediul actelor de comunicare politică ale conducătorilor Federației Ruse, siguri pe puterea lor, este realizată cu success în această lucrare de autoarea ei, Mihaela Rusu, jurnalist profesionist și cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice - SNSPA. Percepția realității reprezintă un element esențial în societatea globală a secolului XXI.Vă recomand deci cu caldură să parcurgeti aceasta lucrare. "Dr. ing. cosmonaut
Dumitru-Dorin Prunariu
Membru de Onoare al Academiei Romane,
Ex-ambasador al Romaniei în Federația Rusă.

*
 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2021
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Actualitate International Holograma Rusia. Kremlinul intre discurs si realitate