Total Media News

EDITORIAL | Razboiul stelelor! PDF Imprimare
Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 13:15

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

In prag de Sarbatori Pascale, o noua veste a cutremurat fotbalul romanesc, si a bulversat mai tare conflictul dintre cele 2 tabere ros-albastre: CSA Steaua Bucuresti, si FCSB, echipele care la nivel declarativ isi impart multe aspecte din istoria si prezentul Stelei.

In urma cu aproximativ 12 ani, Florin Talpan a pornit mai serios un conflict pe care nimeni nu-l lua in serios la acea vreme, urmand ca peste cativa ani, acesta sa castige nu doar sigla in instanta, dar si palmaresul din anul 1947 pana in 1998. Doar ca.. aici intervine paradoxul, UEFA, instanta suprema europeana recunoaste FCSB la tragerile la sorti ca si continuatoarea istorica a Stelei, fapt ce irita la nivel maxim tabera "adversa". 

 

Conflictul nu se incheie aici, palmaresul nu are inca o decizie definitiva, iar trupa lui Gigi Becali este practic interzisa pe noul stadion din Ghencea care a gazduit doar Nationala Romaniei, si  CSA Steaua. Diferite motive pana in acest moment au impedicat FCSB sa paseasca pe stadionul din Ghencea.

Totodata, este adevarat faptul ca tabara CSA Steaua clameaza faptul ca in multe sporturi in Romania, statul este implicat financiar, si nu ar trebui sa fie o problema ca echipa e majoritar finantata de MAPN, pe langa sponsorizari.

In acest moment, o lege conform careia echipele finantate de stat in intregime nu pot promova, a tinut echipa din Ghencea in liga secunda.

Aici intervine noutatea. Vasile Dincu, impreuna cu 2 colegi din PSD, a initiat un proiect de lege transmis deja in Parlament, conform caruia orice echipa finantata de stat va putea sa promoveze in Liga 1, aici fiind inclusa si ideea conform careia, meritul sportiv primeaza, si "functionalitatea si maximizarea bazelor sportive nou construite" .

Ramane de vazut cum va evolua aceasta situatie, in conditiile in care pe deoparte mai sunt echipe cu finantare in Liga 1, de la Consilii Locale sau Judetene, dar pe de alta, cumva ne indepartam de modernitate si realitatea anului 2023, cu echipe departamentale aflate in prima liga. Mai mult decat atat, ar fi interesant de vazut daca CS Dinamo, va proceda similar.

Razboi stelelor, continua....

 

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Sport Fotbal EDITORIAL | Razboiul stelelor!