Total Media News

Companii
UNTRR: “De 16 ani cerem cost minim de referințã. Ungaria l-a obținut de sãptãmâna trecutã PDF Imprimare
Miercuri, 31 Ianuarie 2024 19:07

UNTRR: “De 16 ani cerem cost minim de referințã. Ungaria l-a obținut de sãptãmâna trecutã. Vrem și noi!

                                   UNTRR - Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România |  Bucharest

    Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã din nou introducerea costului minim de referințã în transporturile rutiere naționale, dupã ce în Ungaria a devenit funcțional de sãptãmâna trecutã. Costul de referințã asigurã competiția loialã și sustenabilitatea în piața de transporturi.
Ce este costul de referințã?
Reprezintã costurile tipice de operare pentru un vehicul greu de marfã utilizat pentru transporturile rutiere regionale sau internaționale. În Ungaria, Spania sau Franța, de pildã, costul minim de referințã deja funcționeazã (în unele țãri, încã din anii 50). Atenție, costul de referințã nu este prețul final.

 

Citeşte mai mult...
 
Întâlnirea de lansare a legii consumatorilor pentru anul 2024 este pregătită PDF Imprimare
Joi, 11 Ianuarie 2024 16:51

                

   
    Întrucât IMM-urile sunt operatori economici apropiați de consumatorii lor, SMEunited, în colaborare cu BEUC și Eurochambres, își propune să formeze intermediari și consilieri IMM-uri în domeniul dreptului european al consumatorilor. Consorțiul a lansat următoarea fază a proiectului finanțat de Comisia Europeană pe 8 ianuarie.

Citeşte mai mult...
 
HOTĂRÂRE DE GUVERN privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa muncii PDF Imprimare
Marţi, 02 Ianuarie 2024 16:38
                                                           Guvernul României - Wikipedia
    HOTĂRÂRE DE GUVERN privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2024
Guvernul a aprobat, pentru anul 2024, un contingent 100.000 de lucrători străini nou - admişi pe piaţa forţei de muncă din România.
  Decizia a fost luată ca urmare a numărului mare de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent, dar și a numărului locurilor de muncă declarate vacante de angajatori.
Conform datelor transmise de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), până la data de 9 octombrie 2023, au fost eliberate 80.375 avize de angajare/detașare și mai erau în curs de soluționare alte 9.748 de solicitări pentru anul în curs. Prin comparație, anul trecut au fost emise 108.188 avize de angajare/detașare, iar în anul 2021, doar 49.954 astfel de documente.
  Până la aceeași dată au mai fost eliberate 35.954 permise de ședere temporară în scopul desfășurării de activități lucrative (primul permis emis, persoana nu a mai deținut în ultimele 6 luni un drept de ședere pe teritoriul României), față de 31.356 în anul 2022, respective 18.096 în 2021.
*
Citeşte mai mult...
 
Noile condiții impuse de ANPC deținătorilor de magazine on-line PDF Imprimare
Miercuri, 20 Decembrie 2023 13:09

Pentru a asigura transparența în privința informării consumatorilor în mediul online, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a emis  Ordinul ANPC nr. 225/2023

  
                                  ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor added a new...  - ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor

Ordinul nr. 225/2023 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care desfăşoară activitate în mediul online


Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1110 din 11 decembrie 2023.

Va intra în vigoare la 25 ianuarie 2024

Având în vedere prevederile:

- art. 9, 18 şi 26 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

- art. 5 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 700/2012 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare;

preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor emite următorul ordin:

Art. 1. -

Operatorii economici, care desfăşoară activitatea de comercializare/prestare de servicii în mediul online, au obligaţia de a informa consumatorii, cu privire la condiţiile de legalitate ale acesteia, prin afişarea tuturor informaţiilor în baza cărora funcţionează: denumirea persoanei juridice; cod unic de înregistrare; numărul din registrul persoanelor juridice corespunzător, din care să rezulte obiectul/obiectele de activitate; adresa sediului şi/sau a punctului de lucru, unde îşi desfăşoară efectiv activitatea; seria şi numărul tuturor autorizaţiilor, avizelor, atestatelor, certificatelor, licenţelor necesare desfăşurării activităţii, precum şi emitentul acestora.

 

Citeşte mai mult...
 
Investiţiile străine directe s-au redus la 6,1 miliarde de euro în perioada ianuarie -octombrie 2023 PDF Imprimare
Vineri, 15 Decembrie 2023 12:57

           

                              Noul program la Registrul Comertului

     " Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România s-au redus la 6,1 miliarde de euro în primele 10 luni ale acestui an, de la 9,5 miliarde de euro în perioada ianuarie - octombrie 2022, potrivit datelor Băncii Naţionale a României, publicate joi.

"Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 6,148 miliarde de euro (comparativ cu 9,529 miliarde de euro în perioada ianuarie - octombrie 2022), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 6,078 miliarde de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 70 milioane euro", se spune în comunicatul BNR.

Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a scăzut cu 5,3%, în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2022, la 5.850 de unităţi, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). "
*
Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii