Total Media News

Financiar
Project Morpheus PDF Imprimare
Miercuri, 19 Martie 2014 19:24

    Chiar dacă pare similar cu câteva dispozitive anterioare create de Sony, acesta este Project Morpheus, un

                

   Utilizatorii PlayStation 4 sau cei care stăteau în dilemă când vine vorba de achiziţia unei console next-gen, s-ar putea să fie foarte interesaţi de cea mai nouă lansare a celor de la Sony.

În cadrul târgului de gaming GDC 2014, japonezii au anunţat Project Morpheus, un headset în format prototip care, după spusele producătorilor, este rezultatul a trei ani de cercetare şi dezvoltare. Acesta este un instrument pentru realitate virtuală, iar preşedintele Sony a fost foarte mândru de realizarea companiei pe care o conduce, pe marginea acestui domeniu. ,,Nimic nu oferă un sentiment de imersiune mai bun decâr RV. RV a fost visul multor gameri încâ de la inventarea computerelor. Mulţi dintre noi la PlayStation am visat la RV şi la ce ar putea să însemne pentru comunitatea gamerilor.”

Citeşte mai mult...
 
Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor PDF Imprimare
Joi, 23 Ianuarie 2014 16:47

                Noi clarificari referitoare la regimul microintreprinderilor. Normele de aplicare a Codului fiscal, modificateAnumite reguli care se aplica microintreprinderilor urmeaza sa fie clarificate, se precizeaza intr-un proiect de hotarare lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor (MFP), care modifica Normele de aplicare a Codului fiscal. Dispozitiile propuse de Finante vin ca urmare a intrarii in vigoare de la 1 ianuarie 2014 a unui nou regim pentru microintreprinderi.

 

    Proiectul de hotarare, care modifica si completeaza normele de aplicare a Codului fiscal, stabileste, printre altele, cum va fi verificata una dintre conditiile obligatorii pe care o firma trebuie sa o indeplineasca pentru a se incadra in categoria microintreprinderilor.

   Mai exact, pentru a fi microintreprinderi firmele trebuie sa realizeze venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de 80% din veniturile totale. Indeplinirea acestei conditii urmeaza sa fie verificata pentru anul fiscal 2014 pe baza veniturilor realizate de contribuabil in anul 2013, se precizeaza in reglementarile propuse de MFP.

Citeşte mai mult...
 
TVA la incasare optional PDF Imprimare
Luni, 06 Ianuarie 2014 20:55

   Sistemul TVA la incasare devine optional incepand cu data de 1 ianuarie 2014, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/ 2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei din 19 decembrie.

                                         

   Sistemul de TVA la incasare, care se aplica de la 1 ianuarie 2013, presupune ca exigibilitatea taxei intervine la momentul incasarii contravalorii livrarilor/prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90-a zi calendaristica de la data emiterii facturilor, scrie Agerpres.

 Conform prevederilor anterioare ale Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2013 doua categorii de contribuabili aplicau obligatoriu acest sistem de TVA - persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au sediul activitatii economice in Romania, a caror cifra de afaceri in anul calendaristic precedent nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei si persoanele impozabile, cu sediul activitatii economice in Romania, care se inregistreaza in scopuri de TVA in cursul anului calendaristic.  Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, precum si a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, realizate in cursul unui an calendaristic.   Prin OUG 111/2013 se instituie optiunea privind aplicarea sistemului TVA la incasare pentru persoanele impozabile a caror cifra de afaceri in anul calendaristic precedent nu a depasit plafonul de 2.250.000 lei

Citeşte mai mult...
 
Rezervele internationale – BNR decembrie 2013 PDF Imprimare
Duminică, 05 Ianuarie 2014 19:13

     La 31 decembrie 2013, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 32 525 milioane euro, faţă de 32 414 milioane euro la 30 noiembrie 2013.

             

    În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1 391 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.
  • Ieşiri de 1 280 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional (pentru care Banca Naţională a României a rambursat circa 228 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finanţelor Publice a rambursat circa 120 milioane echivalent euro).
Citeşte mai mult...
 
Ce se modifica in Codul Fiscal de la 1 ianuarie 2014. PDF Imprimare
Marţi, 24 Decembrie 2013 08:09

       Codul Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2014 aduce o serie de modificări privind impozitarea profitului, veniturilor şi microîntreprinderilor, TVA, accize, construcţii speciale şi redevenţe.

 

 

       Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a publicat pe pagina de web a instituţiei seria de modificări şi completări aduse Codului Fiscal, pe care le-a prezentat în sinteză.

         Impozitul pe profit

      Actul normativ prevede scutirea câştigurilor de capital, prin:

  • scutirea veniturilor din dividende primite de la persoane juridice din state terţe cu care România are încheiată o convenţie de evitare a dublei impuneri;

  • scutirea câştigurilor de capital realizate de contribuabili din vânzarea/cesionarea titlurilor de participare;

  • scutirea veniturilor obţinute de o persoană juridică română din lichidarea unei alte persoane juridice.

Aceste scutiri se acordă în condiţiile în care contribuabilul deţine pe o perioadă neîntreruptă de un an, minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 49 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie