Total Media News

Esential
Conferinta Internationala The Use of R in Official Statistics - uRos2018 PDF Imprimare Email
Joi, 11 Octombrie 2018 14:30
Conferinta Internationala The Use of R in Official Statistics - uRos2018 a avut loc in perioada 10-14 septembrie 2018 si este a 6-a conferinta initiata de catre INS - Romania, fiind organizata anul acesta la Haga, impreuna cu CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek), Olanda. Partenerii conferintei au fost Oficiul de Statistica din Austria, Universitatea Bucuresti si Universitatea Ecologica din Bucuresti. Seria de evenimente uRos promoveaza utilizarea si dezvoltarea software-ului de analiza R in statistica oficiala, dar si a altor medii care integreaza pachete si functii ale R. De-a lungul celor sase editii ale evenimentului participarea internationala a crescut continuu, de la 6 tari in anul 2014, la 32 de tari anul acesta.
Conferinta a reunit 100 de statisticieni si specialisti din oficiile de statistica si din mediul academic din 32 de tari (Africa de Sud, Austria, Belgia, Canada, Coreea, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Guatemala, Islanda, India, Irlanda, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Marea Britanie, Noua Zeelanda, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, SUA, Tanzania, Ungaria) de pe 6 continente.
De asemenea, au fost prezenti reprezentanti ai Eurostat si ai altor organizatii internationale care au ca obiect de activitate statisticile oficiale (OECD, Banca Mondiala, Biroul de Statistica a Muncii - SUA). Lucrarile conferintei s-au desfasurat pe sectiuni paralele si au cuprins 60 de prezentari si 5 tutoriale tematice.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a adoptat ieri, o ordonanţă de urgenţă TVA= 5% la servicii de turism PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Octombrie 2018 14:08

 

  Imagini pentru palatul  victoria  poza

     Guvernul a adoptat ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care reduce la nivelul de 5% valoarea TVA-ului pentru seviciile turistice. Premierul Viorica Dăncilă a precizat că aceste măsură vine în sprijinul industriei turismului. 

Voirica Dăncilă: "Luăm  încă decizie imporantă pentur sprijinirea acestui sector. Reducerea cotei taxei pe valoare adăugată la 5% pentru cazare, servicii de restaurant, dar şi pentru utilizarea facilităţilor sportive, parcurilor de distracţii şi recreative. România va avea astfel cea mai redusă cotă de TVA din Uniunea Europenă aplicată în turism, iar experienţa din anii trecuţi dovedeşte că scăderea acestei taxe produce efecte pozitive în economie". 

 

Citeşte mai mult...
 
Enel ar putea deschide peste 700 de staţii electrice în România PDF Imprimare Email
Miercuri, 26 Septembrie 2018 14:43

   Conform  mediafax.ro,Italienii de la Enel ar putea investi în următorii 3-4 ani circa 15 de milioane de euro în staţii electrice în România, planuri mai concrete urmând a fi anunţate la mijlocul lunii noiembrie, scrie ZF.


Imaginea articolului Enel ar putea deschide peste 700 de staţii electrice în România: Vrem o reţea la nivelul ţării, nu doar unde suntem noi prezenţi

Enel ar putea deschide peste 700 de staţii electrice în România: Vrem o reţea la nivelul ţării, nu doar unde suntem noi prezenţi

 

Citeşte mai mult...
 
Pozitia CNIPMMR privind introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat PDF Imprimare Email
Luni, 17 Septembrie 2018 14:22

 Pozitia CNIPMMR privind introducerea contraventiilor pentru lipsa noilor aparate de marcat sub incidenta legii prevenirii nr. 270/2017

       Potrivit OUG nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,  operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a prestărilor de servicii efectuate direct către populaţie, sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale dotate cu jurnal electronic.

 

Citeşte mai mult...
 
Ateliere de tipar înalt pentru adulți PDF Imprimare Email
Joi, 06 Septembrie 2018 13:46
                       

    Asociația MetruCub – resurse pentru cultură și Asociația Moara de hârtie vă invită să luați parte la unul dintre cele două ateliere de tipar înalt pentru adulți, pe care le organizează pe 15 și pe 29 septembrie, între orele 14.00-16.00, la Comana (județul Giurgiu). Sesiunile interactive vor familiariza participanții cu istoria tiparului, cum se tipăreau în vechime cărțile (până în 1830), care sunt instrumentele şi echipamentele specifice tiparului înalt şi care este procesul de tipărire a unui text pe o foaie de hârtie de mână din hârtie reciclabilă.

     Atelierele fac parte din proiectul „Patrimoniu tipărit 2.0”, un demers care continuă dezvoltarea Catalogului tipăriturilor românești vechi (început în 2017), ce își propune să genereze resurse educaționale și o bază de date cu informații despre unitățile bibliografice care constituie opera tipografică românească, de la începuturi și până la anul 1830. Activitățile din acest an se realizează cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 111

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate