Total Media News

Consumator
TVA-ul la alimente în Europa, SUA și Canada PDF Imprimare
Luni, 01 Iunie 2015 12:00

   Majoritatea statelor europene aplică o cotă redusă a TVA-ului la alimente. Printre statele cu cel mai mic nivel al taxei pe valoare adăugată la această categorie se numără Luxemburg, Spania, Italia şi Irlanda. La polul opus  sunt  :  Ungaria, Danemarca, Estonia, Bulgaria, Slovacia şi Polonia care au TVA la alimente între 19  şi 25 la sută.

                             

    Conform Digi24.ro, Spania este una dintre ţările cu un nivel mic al TVA-ului la alimente. Statul iberic aplică trei tipuri de taxă pe valoare adăugată. Cea mai mică cotă este cea de 4% care se aplică mai ales produselor alimentare de bază - lapte, pâine, ouă, carne, legume şi fructe - dar şi cărţilor, ziarelor şi revistelor.

Celelalte două tipuri de TVA sunt de 10 la sută, care se aplică transportului de pasageri şi industriei hoteliere, şi de 21 de procente pentru combustibil, îmbrăcăminte, gaze naturale şi curent, alcool şi tutun.

 

Citeşte mai mult...
 
Marea Medalie de Aur pentru Budureasca la Mondial de Bruxelles ! PDF Imprimare
Joi, 28 Mai 2015 18:54

 

                     

   Budureasca a obținut Marea Medalie de Aur la Mondial de Bruxelles, prestigiosul concurs internațional de vin care a ajuns la cea de-a 21-a ediție. Budureasca și-a asigurat marele premiu cu vinul Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, singurul vin românesc de soi pur care a primit această distincție (același premiu fost obținut și de Cramele Recaș pentru vinul Solo Quinta).

  Alături de Marea Medalie de Aur obținută pentru vinul Origini Sauvignon Blanc 2014 sec, Budureasca a mai câștigat la Bruxelles o altă medalie de aur pentru Fetească Regală 2014 sec, din gama Vine in Flames, precum și alte două medalii de argint, pentru Noble 5 din 2012 – un cupaj roşu unic pe piaţa românească, creat din 5 soiuri nobile de struguri –, respectiv Zenovius 2013 sec, din gama Premium.

   Directorul Executiv al Budureasca, Olga Miloiu, a vorbit despre succesul companiei la Mondial de Bruxelles și a evidențiat valoarea acestei certificări, dat fiind că într-o competiție de asemenea anvergură participă un număr foarte mare de vinuri la nivel mondial. Totodată, Olga Miloiu a menționat că “acest rezultat remarcabil nu ar fi fost posibil fără aportul echipei de profesioniști condusă de administratorul Dumitru Vârgă și coordonată de vinificatorul Stephen Donnelly”.

Citeşte mai mult...
 
Comercianții mici și mijlocii din Cluj denunță practicile neloiale și fiscalitatea excesivă PDF Imprimare
Luni, 06 Aprilie 2015 11:08

 

     Comercianții din Cluj se alătură colegilor lor din țară, membri ai Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România, care denunță practicile de concurență neloială venite din marilor retaileri, tratamentul discriminatoriu la care sunt supuși din partea furnizorilor, precum și măsurile fiscale și de control mult prea drastice în cazul lor.

   În acest ritm, ei consideră că acest segment de comercianți va dispărea, ceea ce va duce la o mare problemă socială în țară. Ei salută inițiativa conducerii ANCMMR care s-a arătat dispusă să îi reprezinte pentru a se aduce corecții de natură să asigure menținerea pe piață și dezvoltarea acestui segment, comercianții mici și mijlocii.
 
     Asociaţia a organizat pe 26 iunie 2014, la Cluj-Napoca, o nouă ediție din programul său de întâlniri de o zi cu societatile membre, comercianţii şi autorităţile locale din marile oraşe din ţară. Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Camerei de Comerț și Industrie Cluj şi s-a bucurat de participarea reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie, Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, Primăriei Cluj-Napoca, Inspectoratului Teritorial de Muncă al Judetului Cluj şi altor autorităţi locale din regiune.
 

 

 

Citeşte mai mult...
 
Rata şomajului a crescut în ultimul trimestru al anului trecut la 6,7% PDF Imprimare
Marţi, 24 Martie 2015 10:26


                            


    Rata şomajului a crescut în ultimul trimestru al anului la 6,7%, de la 6,5% în precedentele trei luni, numărul şomerilor ajungând la 618.000, a anunţat marţi Institutul Naţional de Statistică (INS).

    "Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 0,9 puncte procentuale (7,1% pentru bărbaţi faţă de 6,2% pentru femei), iar pe medii rezidenţiale de 1,9 puncte procentuale (7,6% pentru mediul urban, faţă de 5,7% pentru mediul rural). Rata şomajului a atins nivelul cel mai ridicat (24,1%) în rândul tinerilor (15-24 ani)", se arată într-un comunicat al INS.

    În trimestrul al patrului al anului 2014, populaţia activă a României era de 9,172 milioane persoane, din care 8,554 milioane erau ocupate şi 618.000 persoane erau şomeri.


Citeşte mai mult...
 
Salariaţii RATB, nemulţumiţi de condiţiile de muncă, vor picheta, miercuri, sediul instituţiei PDF Imprimare
Marţi, 24 Martie 2015 08:04

                        

 

   Salariaţi ai Regiei Autonome de Transport Bucureşti, nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de managementul defectuos din ultimii ani, vor picheta miercuri, timp de două ore, sediul instituţiei, informează Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti.

  **  RATB  conform  :  http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html   a  avut  pe  2013  o   PIERDERE  de  46 964 664 Ron , pentru  anul  2014  situatia  financiara   nefiind  disponibila  astazi.

    Aproximativ 300 de sindicalişti, angajaţi ai RATB, vor picheta, între orele 13.30-15.00, sediul Central al RATB.

    Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de faptul că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă 2014-2016, negociat cu sindicatul reprezentativ, dar şi de condiţiile de muncă ale salariaţilor RATB care, potrivit acestora, s-au degradat în mod vizibil în ultimii ani.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 5 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator