Total Media News

Consumator
Comercianţii, nemulţumiţi de prevederea că un client poate pleca fără să achite dacă nu primeşte bon PDF Imprimare
Joi, 05 Februarie 2015 11:49

 

                                

   Asociaţia pentru Protecţia Comercianţilor protestează faţă de prevederea  ( si  neclaritatea  punerii  in practica  )   conform căreia clientul care nu primeşte bon fiscal poate pleca fără să achite articolul, comercianţii susţinând că legea "poate crea situaţii neprevăzute şi periculoase".

   O asociaţie care reuneşte peste 250 de comercianţi şi care funcţionează în judeţul Prahova a dat publicităţii, miercuri, o petiţie adresată prim-ministrului Victor Ponta, prin care membrii asociaţiei susţin că articolul 10 din Ordonanţa Guvernului 10/2015, care permite cumpărătorului să plece cu marfa fără să o plătească dacă nu primeşte bon fiscal este "neconstituţional şi nelegal".

 

Citeşte mai mult...
 
Un producator important de bere premium vrea să renunţe la ambalajul din sticlă. PDF Imprimare
Duminică, 01 Februarie 2015 21:50

 

                    

   Producătorul de bere danez Carlsberg a dezvoltat primul ambalaj 100% biodegradabil pentru a îmbutelia băuturi.

   Prezentat sub denumirea comercială “Green Fiber Bottle”, ambalajul este fabricat din fibră celulozică similară materialului din care sunt produse ambalajele pentru electrocasnice şi cofrajele pentru ouă şi cântăreşte "mult mai puţin" faţă de sticlă, potrivit directorului de ambalaje al companiei, Håkon Langen, citat de Quartz.

   “Ambalajul va fi diferit atât la capitolul imagine, cât şi la atingere. Nu va fi transparent, ci opac, nu se va putea sparge şi va avea un aspect vizual de fibră lemnoasă", potrivit oficialului Carlsberg. Danezii au lucrat la noul ambalaj cu specialiştii în ambalaje ai ecoXpac, o fundaţie specializată în inovaţie, şi cu universitatea tehnică din Copenhaga, cu scopul de a lansa produsul pe piaţă în următorii trei ani.

 

Citeşte mai mult...
 
Hotelurile de la mare ar putea rămâne închise PDF Imprimare
Vineri, 09 Ianuarie 2015 17:23


                     

    Peste 70% din hotelurile de pe litoral riscă să rămână închise la vară, pentru că proprietarii nu pot plăti retroactiv impozitul pe clădiri, al cărui mod de calcul a fost interpretat tendenţios de primării în ultimele luni, pentru a creşte încasările, potrivit patronatelor din turism.

    Reprezentanţii patronatelor spun că în urmă cu cinci ani a fost emisă o hotărâre de guvern care reglementa că sezonul estival începe la 1 mai şi se termină pe 30 septembrie, desfăşurându-se aşadar pe o durată de cinci luni.

     Hotelierii care se conformau şi aveau unităţile de cazare deschise în toată această perioadă, beneficiau de reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri.

     "Cineva a modificat ulterior în Codul Fiscal, fără ca noi să ştim şi fără să ne anunţe nimeni, că pot beneficia de aceste reduceri de impozit doar cei care funcţionează minim 185 de zile, adică mai mult de şase luni", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului Mamaia, care reuneşte hotelurile din staţiune, şi unul dintre cei mai mari investitori în turismul de pe litoral.

Citeşte mai mult...
 
Gazprom a redus livrările de gaze către România cu 30%. PDF Imprimare
Luni, 29 Decembrie 2014 19:03

                                                                        

      Grupul rus Gazprom a redus livrările de gaze către România cu 30% faţă de cantitatea contractată, ministrul Energiei, Andrei Gerea, afirmând însă că astfel de diminuări au fost înregistrate şi în ultimele luni şi că, la acest moment, nu există motive speciale de îngrijorare.

     "Astfel de reduceri se încadrează în media ultimelor luni, când au mai fost reduceri cu 20-27%, este chiar «un mod de viaţă». Nu există motive de îngrijorare, deoarece sistemul face faţă. Vom pregăti o poziţie oficială", a spus Gerea, precizând că a ieşit din şedinţa de guvern pentru a se informa.

     El a arătat că în relaţia cu Gazprom există o prevedere contractuală, în limitele căreia furnizorul rus "se poate juca" cu cantităţile livrate, în marja a 30 de procente.

 

Citeşte mai mult...
 
Comisia de apărare: Legea privind securitatea cibernetică nu se adresează persoanelor fizice PDF Imprimare
Duminică, 21 Decembrie 2014 10:22


                                  

       Comisia de apărare a Senatului precizează, într-un comunicat transmis sâmbătă, că proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet, prevederile aplicându-se "persoanelor juridice de drept public sau privat".

       "Proiectul de lege nr 580/2014 privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet. Prevederile legii se aplică «persoanelor juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietari, administratori, operatori sau utilizatori de infrastructuri cibernetice». Textul defineşte infrastructuri cibernetice drept «infrastructuri din domeniul tehnologiei, informaţiei şi comunicaţii, constând în sisteme informatice, aplicaţii aferente, reţele şi servicii de comunicaţii electronice». Cu alte cuvinte, legea nu face obiectul reglementării activităţii posesorilor individuali de computere", se arată în comunicat.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator