Total Media News

Consumator
România participă la Merano Wine Festival 2014 PDF Imprimare
Vineri, 07 Noiembrie 2014 16:55

    România participă în premieră la Merano Wine Festival 2014 cu 14 producători de vin Premium.

                    


   Aflat la ediția a 23-a, acesta este unul dintre cele mai exclusive târguri la nivel mondial din domeniul industriei viticole. Evenimentul se desfășoară în perioada 7 - 10 noiembrie în Italia.

   Dedicat operatorilor de sector, cu o prezență de 6000 vizitatori anuali și peste 500 companii de vinuri Premium, aleși cu extremă atenție, această ocazie este o deosebită oportunitate pentru imaginea viticulturii românești și pentru cei 14 producători români selecționați personal de către Marinela Vasilica Ardelean, somelier, și de către Helmuth Koecher - proprietar și fondator Merano Wine Festival.

Citeşte mai mult...
 
Primul oras din Romania cu iluminat ecologic PDF Imprimare
Duminică, 02 Noiembrie 2014 20:43

   Daca Timisoara a devenit, in 1884, primul oras din Europa cu iluminat stradal electrificat, Oradea ar putea deveni primul oras din Romania cu iluminat stradal ecologic. Becurile "verzi" vor contribui la reducerea cu o treime a facturii de electricitate a orasului, care ajunge acum la 9 milioane de lei pe an.

                      


    Autoritatile oradene intentioneaza sa inlocuiasca toate becurile clasice din oras cu becuri de tip led, care au un consum redus si sunt nepoluante. Schimbarea iluminatului stradal va incepe cu Piata Unirii, ce va fi refacuta anul viitor, dupa care va urma etapa a doua, in care vor fi inlocuite becurile din intregul oras. Prioritate vor avea bulevardele principale, apoi cartierele. in anumite zone ar putea fi montate sisteme de iluminat care vor functiona doar daca senzorii inregistreaza miscare.

 

Citeşte mai mult...
 
Guvernele României şi Bulgariei s-au angajat să înceapă construcţia a două noi poduri peste Dunăre PDF Imprimare
Marţi, 28 Octombrie 2014 21:37

    Reprezentanţii Guvernelor român şi bulgar au semnat, la Bucureşti, un memorandum prin care se angajează să înceapă construcţia a două noi poduri peste Dunăre, în primă fază la Turnu Măgurele-Nikopole şi ulterior la Călăraşi-Silistra, termenul avansat pentru inaugurarea primei construcţii fiind 2 ani.


                       

    Cele două guverne vor forma un grup comun de lucru care va stabili detaliile tehnice şi sursele de finanţare aferente proiectelor.

   Autorităţile române şi bulgare preconizează ca săptămâna viitoare să dispună deja de un plan concret privind data începerii lucrărilor, premierul Victor Ponta, prezent la ceremonia de semnare a memorandumului, arătând că proiectele de infrastructură dintre România şi Bulgaria pot fi finanţate atât din bugetul naţional, cât şi din fonduri europene.


Citeşte mai mult...
 
Cum se deosebeste un vin bun de unul de slabă calitate PDF Imprimare
Marţi, 28 Octombrie 2014 09:24

  

                      

 

                        

    Vinurile ieftine şi de proastă calitate au inundat piaţa românească, avertizează viticultorii. O băutură vândută la jumătate din preţul de producţie al vinului adevărat înseamnă, de fapt, un amestec de apă, zahăr şi arome, cu gust îndoielnic şi dăunător pentru sănătate. Nici vinul vândut pe marginea drumului nu este mai bun.

   Vinurile care au struguri doar pe etichetă sunt tot mai des vândute în magazine, spun marii producători de vin. Astfel, băuturile care conţin apă şi arome sunt vândute la un preţ extrem de mic - 5 sau 6 lei pentru un litru de vin. Înseamnă doar jumătate din cheltuielile de producţie.

Mai mult, un vin care nu este natural nu are nici culoarea nici mirosul unuia de calitate, spun specialistii.

 

Citeşte mai mult...
 
Proiectul fuziunii RADET-Elcen ar urma să fie supus din nou la vot, în şedinţa de marţi a CGMB PDF Imprimare
Luni, 13 Octombrie 2014 18:17

     Proiectul privind fuziunea RADET-Elcen, de a căruia aprobare depinde, potrivit municipalităţíi bucureştene, rezolvarea problemelor legate de energia termică, se va afla din nou pe ordinea de zi a unei şedinţe CGMB, marţi, după ce în două rânduri nu a strâns numărul de voturi necesar.


                            


   Membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) ar putea, astfel, să dea un nou vot privind proiectul ce vizează "solicitarea către Guvernul României de emitere a unui act normativ cu privire la transferul acţiunilor societăţii Electrocentrale Bucureşti SA din proprietatea privată a statului român în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti, în aplicarea prevederilor Memorandumului aprobat în şedinţa Guvernului din data de 27 martie 2013, cu tema Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat (SACET) în Municipiul Bucureşti şi Municipiul Constanţa".

   Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi şi în şedinţele CGMB din 4 şi 30 septembrie, însă nu a fost aprobat, deoarece grupul consilierilor PDL- PNL a părăsit sala şi nu s-a putut aduna numărul de voturi necesar, respectiv cel de două treimi din membrii Consiliului.


Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Consumator