Total Media News

Bucatarie - Retete
Cheesecake fresh PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Duminică, 07 Iulie 2019 11:41

                                    Cheesecake  fresh

                 

    Ingrediente :
       - Blat : 200 grame  biscuiti
       - 200 grame unt
       - 70 grame  zahar
   Crema :
      - 250 ml frisca
      - 400 grame mascarpone
      - 100 grame smantana  dulce
      - 1 pliculet gelatina
      -150 grame zahar
      - esenta de lamaie
       -capsune
 I. Biscuitii  se  zdrobesc si  se  pun  intr-un bol.
Se  adauga  zaharul si  untul si  se  amesteca bine, pana  cand  rezulta o compozitie tare.
    Blatul se  intinde  cu  mainile  intr-o  forma  si  se  da  la  frigider.
Citeşte mai mult...
 
"Mungee" Delivery PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Sâmbătă, 24 Martie 2018 19:02
            Amplasarea bucătăriei "Mungee" pe Strada Maior Atanase Ionescu 60 în sectorul 2 al Bucureștilor, face disponibilă livrarea unui meniu complet pentru mesele de prânz și seară.
                                              
                           
Specialităţi
Serveşte: prânz şi cină
Servicii
Catering
Cu livrare
Potrivit pentru grupuri
Ridicare la pachet
Mijloace de transport în comun
Sună! Mungee îți va găti.
Director general
Head Chef Alexandru Sasu
Citeşte mai mult...
 
Sibiul găzduiește în perioada 1 - 4 septembrie festivalul “Transilvania Gastronomică” PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Luni, 29 August 2016 15:38

               


    În perioada 1 - 4 septembrie, se va desfășura la Sibiu a doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival, primul festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei, organizat de asociația My Transylvania.

   Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei, adică consumă produse locale. Astfel, cred organizatorii, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale.

De la brunch-uri pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustări la micii producători, momente culinare și culturale în Piața Cibin, sesiuni de live cooking până la concursuri pentru public și dezbateri pe tema noii bucătării transilvănene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Luni, 08 Februarie 2016 21:13

             Briosa cu caramel ,inghetata de vanilie si sos de capsuni

 

                  

 

     Ingrediente: 2 oua, 2 linguri de zahar 2 linguri de faine, 2 linguri de ulei, 100 gr capsuni 25 ml cognac, menta 25 gr unt 25 gr zahar ( sos de capsuni), inghetata de vanilie Plus praf de cop si esenta vanilie, sirop de caramel care se poate cumpra sau se face din 100 gr zahar 25 de gr unt si 25 gr smanatana pentru frisca
    Galbenusurile se bat cu zaharul, esenta de vanilie si uleiul pana cand totul devin o crema densa. Albusurile se bat spuna cand putem intoarce bolul fara ca aceasta sa curga. Apoi facem un caramel, topind zaharul si adaugand untul si smanta pentru textura, cand acesta se raceste il adaugam peste oua incorporandul usor. Albusurile se incolrporeaza si ele usor cu spatula de silicon incercand sa nu aeram compozitia. In sfarsit adaugam faina sitata si praful de copt putin cate putin .
Compozitia briosei merge la cuptor la 180 de grade timp de 15 minute intr-o forma speciala pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu ciocolata. Sosul de capsuni il facem prin a trage la tigaie capsunile cu untul,zaharul si menta.
Toate acestea merg la blender si sosul nostru este gata.
Citeşte mai mult...
 
Începe Tea&Coffee Festival 2015 PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Duminică, 25 Octombrie 2015 12:42


                     

    Zeci de evenimente în cafenele și ceainării bucureștene și o expoziție de ceai, cafea și accesorii, toate acestea vor putea fi vizionate în cadrul celei de

       -a 7-a ediții a Festivalului Ceaiului și al Cafelei.

    Evenimentul cuprinde, în perioada 22-28 octombrie, șase seri de manifestări artistice și culinare. Expoziția de ceai, cafea și accesorii, dar și Seara Românească, va avea loc în perioada 18-22 noiembrie la Romexpo, în cadrul Târgului Internațional Gaudeamus - Carte de Învățătură.

     TEA&COFFEE Festival promovează consumul de ceai și cafea, îmbinând ritualurile servirii lor cu arta decorativă și vizuală. Pe parcursul celor șase zile, festivalul va aduce în prim plan momente culturale și gastronomice din țările cu tradiție în cultivarea și producția de ceai și cafea, precum și în prepararea și prezentarea unor băuturi pe baza acestora.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 13

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Bucatarie - Retete