Total Media News

Politic
MRU își lansează partidul: Forța Civică, cu „foști” de la PNL, PSD și PDL PDF Imprimare
Vineri, 07 Septembrie 2012 17:21

       După ce a condus organizația non-guvenamentală Inițiativa Civică de Centru Dreapta, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu intră astăzi în lupta politică, cu un nou partid, Forța Civică. MRU este singurul candidat la șefia formațiunii, acolo unde se vor mai afla Adrian Iurașcu (prim-vicepreședinte) și fostul deputat PDL Ștefan Pirpiliu (secretar general).

                  

 

      Pentru cele 13 funcții de vicepreședinți candidează, între alții, fostul ministru PSD al Sănătății din perioada 2008-2009 Ion Bazac, fostul deputat PDL Dănuț Liga, fostul șef al PNL Sectorul 2 Dan Cristian Popescu sau fostul deputat PSD Marian Săniuță, Adrian Semcu (fost lider PNL Prahova).

La Convenția Națională care se desfășoară la această oră la Sala Polivalentă participă aproximativ 1.000 de persoane. 

 

 

 

**  sursa  :

 
Ziua cea mai lunga pentru Basescu. Ce impact va avea decizia CCR? PDF Imprimare
Marţi, 21 August 2012 10:36

   Criza de pe scena politica ar urma astazi, cel putin in teorie, sa se incheie odata cu verdictul Curtii Constitutionale privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Decizia este asteptata cu interes si de mediul de afaceri care estimeaza ca, indiferent cine va castiga razboiul politic, este absolut necesar sa se declare armistitiul.

                                        

  Se va intoarce Traian Basescu la Palatul Cotroceni sau Crin Antonescu isi va continua mandatul interimar pana la organizarea unor noi alegeri prezidentiale, cel mai probabil in noiembrie?Intrebare al carei raspuns il vom afla, cel mai probabil, astazi. Judecatorii Curtii Constitutionale au primit de la autoritati listele electorale actualizate astfel incat pot sa decida daca referendumul a avut cvorumul necesar pentru a fi validat sau nu.Daca cvorumul de 50% plus 1 dintre alegatori va fi atins, atunci Traian Basescu va fi demis in conditiile in care majoritatea voturilor de la referendum i-au fost impotriva. Daca insa CCR va decide ca la urne nu s-au prezentat jumatate plus unu dintre alegatori, Basescu va reveni in functia de presedinte al Romaniei.

Citeşte mai mult...
 
Primul-ministru Victor Ponta: Cred foarte mult in independenta absoluta a justiției PDF Imprimare
Vineri, 10 August 2012 10:18

                                             

  Victor Ponta: Bună ziua. Dacă îmi permiteţi să spun câteva cuvinte şi, după aceea, sigur, dacă aveţi dumneavoastră întrebări, ca de obicei, sunt gata să vă răspund. Am avut o întâlnire astăzi cu secretarii de stat, care asigură, în fapt, conducerea Ministerului Justiţiei. După cum ştiţi foarte bine, am făcut o propunere privind ocuparea funcţiei de ministru al justiţiei de către doamna judecător Mona Pivniceru.

După ce vor fi îndeplinite toate procedurile legale, domnia sa şi-a dat demisia din cadrul CSM-ului, dar trebuie îndeplinite proceduri prevăzute de lege pentru a se lua act de această demisie şi, după aceea, pentru a se aproba detaşarea în cadrul Ministerului Justiţiei. Sper ca aceste proceduri să fie îndeplinite pe 20 august, aşa cum a anunţat conducerea CSM. Spuneam însă că, până când noul ministru va fi numit şi va intra în funcţiune, era absolut necesar să discut cu secretarii de stat, să văd ce probleme arzătoare sunt în cadrul Ministerului Justiţiei.

Citeşte mai mult...
 
CCR amina decizia asupra referendumului pentru 12 septembrie. Traian Basescu si-a pierdut avantajul PDF Imprimare
Joi, 02 August 2012 19:01

     Deşi părea scăpat de mâna lungă a USL, preşedintele suspendat Traian Băsescu se vede la un pas de demitere în urma deciziei de azi a Curţii Constituţionale (CCR). CCR a cerut verificarea listelor electorale pentru stabilirea mai exactă a prezenţei la vot şi a acordat timp pentru această operaţiune până pe 12 septembrie.

                             

     Curtea Constituţională a cerut de ieri informaţii ministerului de Interne şi INS, dar cei nouă judecători nu s-au declarat mulţumiţi şi au cerut clarificarea situaţiei din listele electorale, în condiţiile în care rezultatele preliminare ale recensământului indică o populaţie în scădere cu circa două milioane, faţă de anul 2002.

Citeşte mai mult...
 
Rezultate finale referendum: 46,24% prezenta la urne; 87,52% pentru demiterea presedintelui PDF Imprimare
Miercuri, 01 August 2012 09:50

       Rezultate finale referendum: 46,24% prezenţă la urne; 87,52% pentru demiterea preşedintelui, 11,15% împotrivă

 

                           

Dintre cei care s-au prezentat la urne, 87,52% s-au pronunţat pentru demiterea preşedintelui, iar 11,15% împotrivă.

 

 

 

**  sursa  : AGERPRES

 


Pagina 29 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic