Total Media News

Politic
O noua Lege electorala a fost adoptata - trebuie promulgata PDF Imprimare
Joi, 25 Iunie 2015 08:58

.                           

                     

   Legea electorala a fost adoptata, miercuri dupa-amiaza, in Parlament, cu 302 voturi pentru si trei voturi impotriva.

   Astfel, numarul senatori si deputati va fi mai mic incepand cu alegerile din 2016, transmit televiziunile de stiri.Totodata, actul normativ prevede ca parlamentarii vor fi alesi din 2016 pe liste, renuntandu-se, astfel, la votul uninominal.

    Astfel, Parlamentul va fi format din 134 de senatori si 308 deputati, la care se adauga 18 reprezentanti ai minoritatilor nationale, in afara de cea maghiara. De asemenea, inca sase parlamentari vor reprezenta interesele cetatenilor romani din diaspora. 

   ( adica  Parlamentul sa  aiba   134 + 308 + 18 +6=466 parlamentari  , adica  cu  peste  50%  peste  numarul de  parlamentari  pe care   l-au  votat  cetatenii )

  La  REFERENDUM  populatia  a  votat ca  Parlamentul  sa  aiba  300 de  parlamentari  in  total.
Citeşte mai mult...
 
De la 1 septembrie, deputaţii îşi vor înregistra prezenţa electronic PDF Imprimare
Marţi, 16 Iunie 2015 10:34


                     


    Li  se  pregateste  "ceva "   deputatilor  ?

   Conform  MEDIAFAX, Deputaţii îşi vor înregistra prezenţa electronic, începând la 1 septembie, din sesiunea parlamentară viitoare, a anunţat, luni, secretarul Camerei, deputatul Nicolae Mircovici.

El a spus că, astfel, "pe desktop" se poate înregistra ora în care deputatul îşi face prezenţa.

"De la 1 septemenbrie, se va introduce prin semnătură pe desktop prezenţa deputaţilor la lucrările Camerei, în aşa fel încât să se poată înregistra semnătura, ora, momentul în care realizează acest lucru. Este o modalitate, cum este şi al Parlamentul European, modernă, de a semna electronic prezenţa la lucrări, posibilitatea de a semna electonic, de a realiza constatarea prezenţei prin această semnătură realizată electronic”, a explicat Mircovici.

Citeşte mai mult...
 
Sa ne aducem aminte : Alegeri legislative în România, 2012 PDF Imprimare
Duminică, 14 Iunie 2015 18:34

  Asa  a  fost in  2012 ................. Ce  va  fi ,  Vom  VEDEA !!


            

   Alegerile legislative din 2012 în România au avut loc pe pe 9 decembrie 2012. Procentul prezenței la vot a fost de 41,76% (prin comparație procentul la alegerile legislative din 2008 a fost de 39,26% din numărul cetățenilor cu drept de vot, iar în alegerile parlamentare din 2004 a fost de 58,50%), USL fiind alianța care a câștigat cele mai multe locuri de deputați și senatori.

La Senat

USL: 60,03% din voturi.

ARD: 16,70%.

PP-DD: 14,65%.

UDMR: 5,23%.

La Camera Deputaților

USL: 58,63% din voturi.

ARD: 16,50%.

PP-DD: 13,99%.

UDMR: 5,13%.

 

Citeşte mai mult...
 
Tsipras cere creditorilor Greciei să aibă curaj politic PDF Imprimare
Vineri, 08 Mai 2015 20:38


                         

    Premierul elen Alexis Tsipras a declarat vineri că nu mai există motive tehnice care să împiedice ajutorul pentru Grecia, în timp ce oficialii de la Atena sunt blocaţi în negocierile cu creditorii internaţionali pentru deblocarea finanţării.

   Guvernul a dovedit că face tot posibilul pentru a ajunge la un acord onest cu UE, un acord onest şi în beneficiul ambelor părţi. Nu mai există o problemă tehnică pentru încheierea unui acord, este doar o problemă de voinţă politică", a afirmat Tsipras în Parlamentul de la Atena, transmite Bloomberg.

    Miniştrii de Finanţe din zona euro, care se vor întâlni luni la Bruxelles, au semnalat că au avut loc unele progrese cu guvernul elen, deşi insuficiente pentru a debloca restul de circa 7 miliarde de euro din programul de susţinere de 240 de miliarde de euro.

Ministrul olandez de Finanţe Jeroen Dijsselbloem a spus că perspectiva deficitului de lichidităţi al Greciei va grăbi ritmul negocierilor.

 

Citeşte mai mult...
 
Senatorii şi Deputaţii vor pensii SPECIALE PDF Imprimare
Miercuri, 15 Aprilie 2015 09:20


                                                     

   Senatorii și deputații au nevoie de pensii speciale pentru că nu au beneficiat de spor de vechime pe perioada cât au fost aleși, a explicat deputatul PSD Petru Daea. Acesta va ieși, curând, la pensie urmând să primească lunar 2.500 de lei. Dacă proiectul de lege va fi adoptat, Petru Daea, parlamentar aflat la al treilea mandat, va ajunge să aibă o pensie de aproximativ 6.000 de lei.

   Foștii senatori și deputați vor primi pensii speciale. Potrivit unor calcule aproximative, cei cu un singur mandat ar urma să primească, în plus față de pensie, o indemnizație de 1.200 de lei, cei care au stat prin Parlament două mandate - 2.400 de lei, iar celor cu trei sau mai multe mandate le-ar reveni 3.600 de lei. În această ultimă categorie se numără și Petru Daea, care este parlamentar din anul 2004.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 35

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Politic