Total Media News

International
Cetatenii francezi vor fi consultati prin referendum asupra eventualitatii admiterii Turciei in UE PDF Imprimare
Luni, 27 Ianuarie 2014 20:36

       Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a încercat să disipeze temerile referitoare la eventualitatea aderării Turciei la Uniunea Europeană, oferind asigurări că cetăţenii francezi vor fi consultaţi printr-un referendum.


     "Poporul francez va fi consultat", a declarat Hollande la Ankara într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Turciei, Abdullah Gül.

      Turcia este afectată de aproximativ o lună şi jumătate de un scandal de corupţie fără precedent care vizează apropiaţi ai premierului Recep Tayyip Erdogan.

      "Procesul de aderare la UE ar putea permite Turciei să evolueze şi să demonstreze de ce este capabilă", a subliniat Hollande.

 

Citeşte mai mult...
 
Ariel Sharon - fost premier israelian- a incetat din viata dupa 8 ani de coma PDF Imprimare
Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014 21:13

     Ariel Sharon, fost prim-ministru israelian, care se afla in coma de opt ani dupa ce a avut un accident vascular cerebral, a incetat din viata sambata, la varsta de 85 de ani, a anuntat postul de radio al armatei israeliene, citand surse din cadrul familiei.
                                         
    Ariel Sharon (Arik Scheinerman) s-a nascut la 26 februarie 1928, intr-o familie de imigranti rusi, in chibutul Kfar Malal, la nord de Tel Aviv.A luptat in razboiul de independenta din 1948-1949. In anii '50, conduce cu succes mai multe operatiuni militare de represalii impotriva trupelor egiptene care stationau in regiunea Gaza. In 1962, Ariel Sharon a absolvit facultatea de drept a Universitatii din Ierusalim.In 1963, el preia conducerea celebrei Unitati 101, insarcinata cu lupta antiterorista, conducand actiuni contra fedainilor palestinieni. Promovat rapid datorita calitatilor sale de comandant si datorita inclinatiei sale catre ofensiva, ajunge general de brigada.

Sharon conduce cu brio o divizie blindata in Razboiul de 6 zile, desfasurat in 1967, in care arabii sunt infranti, fiind obligati sa cedeze Ierusalimul de Est, Fasia Gaza si Cisiordania (teritoriile de pe malul de vest al Iordanului).In timpul razboiului de Yom Kippur, in 1973, el trece canalul de Suez in fruntea blindatelor sale si incercuieste armata egipteana.

Citeşte mai mult...
 
Toti norvegienii au devenit, teoretic, milionari PDF Imprimare
Vineri, 10 Ianuarie 2014 20:02

     Toti norvegienii au devenit, teoretic, milionari (in coroane norvegiene, moneda locala), dupa ce valoarea fondului de investitii administrat de banca centrala a tarii a crescut, ca urmare a evolutiei preturilor la petrol si gaze.

                                     

   Infiintat in 1990, fondul detine aproximativ 1% din actiunile tranzactionate la nivel mondial, precum si obligatiuni sau proprietati imobiliare din Londra pana la Boston.

El a atins valoarea totala de 5.110 miliarde de coroane (828,66 miliarde de dolari). Norvegia are o populatie de 5.096.300 de locuitori.

Astfel, pentru prima data, a fost depasit pragul de 1 milion de coroane pe locuitor, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al bancii centrale, Thomas Sevang, citat de CNBC.

Suma echivaleaza cu circa 162.000 de dolari.

 

Citeşte mai mult...
 
Taxa de 75% pentru veniturile de peste un milion euro PDF Imprimare
Vineri, 10 Ianuarie 2014 12:49

       Consiliul Constituţional al Franţei a aprobat duminică "taxa milionarilor", de circa 75%, care se va aplica companiilor care plătesc salarii de peste un milion de euro pe an.

     Măsura, susţinută de preşedintele Francois Hollande, a înfuriat şefii de companii şi cluburile de fotbal, care au ameninţat chiar cu intrarea în grevă.

Taxa a fost gândită iniţial pentru a fi plătită de persoanele cu venituri mari şi ar fi trebuit să se aplice sumelor care depăşeau un milion de euro, însă Consiliul Constituţional a respins această variantă, întrucât limita maximă legală pentru persoane fizice este de 66%.

 

Citeşte mai mult...
 
Parlamentul European a aprobat directiva creditului ipotecar PDF Imprimare
Luni, 16 Decembrie 2013 12:19

             Directiva privind creditul ipotecar a fost aprobata cu majoritate de voturi de Parlamentul European.


    Aceasta va asigura un nivel adecvat de protectie a consumatorilor atunci cand se imprumuta in vederea achizitionarii unei case.

   Noua directiva privind creditul ipotecar va acoperi toate imprumuturile acordate populatiei pentru cumpararea unei case, dar si creditele de nevoi personale, garantate cu ipoteca. Obiectivul directivei este sa creeze o piata competitiva si sa asigure un nivel ridicat de protectie al consumatorilor.Noile reguli europene vor reduce riscul ca un client sa cumpere un produs nepotrivit, care ar putea sa-l aduca intr-o situatie de supraindatorare si sa fie apoi supus procedurilor de executare silita.

    Noi reguli de informare a clientilor

   Pentru a creste increderea consumatorilor, directiva va introduce obligatia ca bancile sa prezinta clientilor o fisa cu informatii standard la nivel european, cum trebuie procedat acum la creditele de consum.Astfel, consumatorii vor beneficia de informatii detaliate intr-o maniera usor de inteles si vor fi, totodata, avertizati de riscurile asumate, in cazul in care creditul este acordat in valuta sau are o rata variabila a dobanzii.Creditorii vor fi obligati sa faca o evaluare documentata a capacitatii de rambursare a clientului inainte de acordarea imprumutului. Bancile nu vor putea conditiona acordarea creditului de incheierea unei asigurari de la o anumita societate.

Cand va intra in vigoare directiva?

Directiva urmeaza sa fie aprobata formal de Consiliul UE, dupa care va fi publicata in Jurnalul Oficial. De la aceasta data, statele membre au la dispozitie 2 ani pentru a implementa aceasta directiva. Astfel, cel mai tarziu, aceste reguli ar putea deveni obligatorii si la noi din 2016.O mare parte din drepturile consumatorilor prevazute de noua directiva sunt deja aplicate de bancile romanesti. In 2010, cand directiva creditului de consum a fost transpusa in legislatia nationala, prevederile acesteia au fost extinse si la nivelul creditelor cu ipoteca.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 57 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International