Total Media News

International
Corlatean: Parlamentul nu va vota acordul Canadei cu UE daca nu sunt eliminate vizele impuse romanil PDF Imprimare
Joi, 24 Octombrie 2013 09:17

      Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat pentru MEDIAFAX că a făcut şi efectuează demersuri pentru eliminarea vizelor impuse cetăţenilor români de către Canada, iar dacă aceasta nu se va întâmpla, atunci nu crede că Parlamentul va ratifica acordul de liber-schimb dintre UE şi această ţară.


     "Confirm că am făcut şi facem demersuri pe relaţia cu Guvernul canadian pentru eliminarea vizelor pentru cetăţenii români, în contextul în care Parlamentul European a adoptat un raport extrem de important care stabileşte foarte clar principiul reciprocităţii. Altfel spus, aşa cum cetăţenii canadieni au drept de liberă circulaţie în Uniunea Europeană, şi în România este firesc să aşteptăm şi noi o măsură similară", a declarat Corlăţean pentru MEDIAFAX, la Washington, unde îl însoţeşte pe premierul Victor Ponta.

       Ministrul a adăugat că este convins că, în cazul în care România nu va beneficia de un tratament egal Cehiei, Parlamentul României nu va ratifica acordul dintre UE şi Canada.

Acordul trebuie ratificat de către toate statele membre ale Uniunii Europene pentru a putea fi aplicat.

Citeşte mai mult...
 
Angajati ai Crucii Rosii au fost rapiti in Siria PDF Imprimare
Luni, 14 Octombrie 2013 07:35

            Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi de un grup de bărbaţi înarmaţi, în provincia Idlib, din nordul Siriei.

 

        Şase dintre ei sunt angajaţi ai Crucii Roşii Internaţionale, iar unul este voluntar la Semiluna Roşie siriană.

       Oficialii organizaţiei nu au precizat naţionalitatea celor răpiţi. Ei făceau parte dintr-un convoi al Crucii Roşii care se întorcea la Damasc după ce adusese ajutoare medicale în Idlib.

      Provincia este controlată în mare parte de luptători ai opoziţiei siriene.

 


 

Citeşte mai mult...
 
Coreea de Nord ameninta SUA cu un "razboi total": „Va fi o catastrofa” PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Octombrie 2013 15:35

            Coreea de Nord a îndemnat sâmbătă Statele Unite să pună capăt manevrelor militare şi "şantajului nuclear", avertizând din nou asupra riscului unui "război total", relatează AFP.

 

    Într-o ameninţare abia voalată cu atacuri împotriva Statelor Unite, Comisia Naţională nord-coreeană pentru Apărare (NDC), prezidată de Kim Jong-un, liderul regimului, a declarat, citată într-un comunicat, că este necesar ca Washingtonul să pună capăt politicii sale ostile faţă de Phanian, dacă vrea pace în Peninsula Coreea şi pe "teritoriul american".

Citeşte mai mult...
 
Marile corporatii americane ascund de Fisc profituri de 750 miliarde dolari in conturi offshore PDF Imprimare
Duminică, 06 Octombrie 2013 21:13

    Statele Unite ar putea reduce semnificativ deficitul bugetar dacă ar taxa profiturile de aproape 750 miliarde de dolari păstrate de cele mai mari 20 de corporaţii americane în conturi offshore, potrivit CNBC.

                                                     

    Taxarea profiturilor de 743 miliarde de dolari ar aduce Trezoreriei SUA circa 119 miliarde de dolari, arată un studiu realizat de organizaţia NerdWallet Taxes. La deficitul bugetar de 642 miliarde de dolari al SUA, aceste fonduri ar avea un impact semnificativ, notează CNBC.

     Activitatea statului federal american este blocată parţial începând de marţi, după ce Congresul nu s-a pus de acord asupra adoptării bugetului sau a unor măsuri de finanţare pe termen scurt pentru anul fiscal 2014, început la 1 octombrie.


Citeşte mai mult...
 
Senatul SUA a respins proiectul bugetului, situatie ce risca sa blocheze institutiile publice PDF Imprimare
Luni, 30 Septembrie 2013 21:19

    Senatul Statelor Unite a respins proiectul bugetului federal temporar adoptat de Camera Reprezentantilor, o situatie ce risca sa blocheze activitatile institutiilor de stat.

                                             


     Cei 54 de senatori democrati, care dispun de o majoritate, au votat impotriva textului care ar fi permis finantarea statului federal incepand de marti dimineata dar care ar afecta legea privind sistemul medical propusa de presedintele Barack Obama.

 

  In aceasta situatie, cele doua Cemere ale Congresului SUA, fiecare controlata de partide diferite, au la dispozitie doar zece ore pentru adoptarea unui text bugetar comun si pentru a evita blocarea activitatilor agentiilor federale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 60 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International