Total Media News

International
Senatul SUA a respins proiectul bugetului, situatie ce risca sa blocheze institutiile publice PDF Imprimare
Luni, 30 Septembrie 2013 21:19

    Senatul Statelor Unite a respins proiectul bugetului federal temporar adoptat de Camera Reprezentantilor, o situatie ce risca sa blocheze activitatile institutiilor de stat.

                                             


     Cei 54 de senatori democrati, care dispun de o majoritate, au votat impotriva textului care ar fi permis finantarea statului federal incepand de marti dimineata dar care ar afecta legea privind sistemul medical propusa de presedintele Barack Obama.

 

  In aceasta situatie, cele doua Cemere ale Congresului SUA, fiecare controlata de partide diferite, au la dispozitie doar zece ore pentru adoptarea unui text bugetar comun si pentru a evita blocarea activitatilor agentiilor federale.

Citeşte mai mult...
 
Consecintele unei blocari a activitatii guvernamentale in SUA PDF Imprimare
Luni, 30 Septembrie 2013 08:39

     Statul federal american ar putea fi paralizat începând de marţi dimineaţa, iar sute de mii de funcţionari federali ar putea intra în concediu fără plată, în cazul în care Congresul nu va reuşi să adopte un buget provizoriu până luni seara.

                                        

     Funcţionarii consideraţi "neesenţiali" ar trebui în acest caz să rămână acasă. Iată consecinţele anticipate de unele agenţii sau observate în timpul precedentei situaţii de acest tip din 1995/1996.

     APĂRARE: Jumătate dintre cei 800.000 de angajaţi civili ai Pentagonului, cel mai mare angajator public, ar intra în concediu fără plată. Dar operaţiunile militare vor continua în mod normal, chiar dacă militarii ar putea fi plătiţi cu întârziere.

    PARCURI şi MUZEE: Toate cele 368 de parcuri şi muzee naţionale se vor închide, inclusiv marile muzee de artă şi istorie şi grădina zoologică din Washington.

Citeşte mai mult...
 
Siria trebuie sa isi distruga arsenalul chimic............ONU si-a impus Rezolutia PDF Imprimare
Sâmbătă, 28 Septembrie 2013 15:29

  Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri o rezoluţie cu privire la Siria, prima de la începutul conflictului, care obligă regimul lui Bashar al-Assad să distrugă toate armele chimice în mai puţin de un an, relatează AFP.

                         

     Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri o rezoluţie cu privire la Siria, prima de la începutul conflictului, care obligă regimul lui Bashar al-Assad să distrugă toate armele chimice în mai puţin de un an, relatează AFP.

    "În această seară comunitatea internaţională şi-a îndeplinit misiunea", a comentat secretarul general al ONU Ban Ki-moon, după adoptarea cu unanimitate a acestui text. "Este primul de semn de speranţă pentru Siria după mult timp", a adăugat el, anunţând totodată organizarea la jumătatea lui noiembrie a conferinţei de pace privind Siria Geneva 2.

Citeşte mai mult...
 
China isi face colonie agricola la 700 de kilometri langa Romania PDF Imprimare
Luni, 23 Septembrie 2013 18:23

     China plănuieşte dezvoltarea celei mai mari ferme agricole de peste hotare în Europa, în urma unei investiţii de 2,6 miliarde de dolari care vizează o suprafaţă de 3 milioane de hectare, scrie South China Morning Post.  


     Compania chineză Xinjiang Production a lansat un proiect de investiţii în Ucraina, pe o perioadă de 50 de ani, prin care intenţionează să dezvolte cea mai mare fermă din afara graniţelor ţării. O suprafaţă de 100.000 de hectare va fi amenajată în primă fază în regiunea Dnipropetrovsk, la 700 de kilometri est de graniţele României, în principal pentru cultivarea de cereale şi creşterea de porci. Proiectul va fi dezvoltat ulterior până la o suprafaţă de 3 milioane de hectare.
Citeşte mai mult...
 
Obama cere modificarea legislatiei privind armele de foc PDF Imprimare
Luni, 23 Septembrie 2013 14:18

          Barack Obama a îndemnat din nou la o modificare a legislaţiei privind deţinerea de arme de foc, duminică seara, în cursul unei ceremonii în memoria victimelor atacului armat comis luni într-un imobil aparţinând Marinei, la Washington.

                                                

     "Nicio altă naţiune avansată nu se confruntă cu acest tip de violenţe. Niciuna", a subliniat preşedintele american la Navy Yard, un cartier aflat în sud-estul capitalei federale, unde 12 persoane şi atacatorul au fost ucise.

      "Nu este suficient să se plângă. Nu este suficient să se vorbească sau să se spună rugăciuni", a declarat Obama.

      "Dacă vrem într-adevăr să onorăm aceşti 12 bărbaţi şi femei, dacă vrem cu adevărat să fim o ţară în care să putem munci, merge la şcoală şi merge să ne plimbăm pe stradă fără să fim afectaţi de violenţă şi fără să ne temem că sunt furate atâtea vieţi cu un glonţ de la o armă de foc, atunci trebuie să facem o schimbare", a insistat el.

 
Citeşte mai mult...
 


Pagina 61 din 90

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate International