Total Media News

Cultura
Spectacolul “NOI” la Teatrul de pe Lipscani PDF Imprimare
Vineri, 13 Ianuarie 2012 11:58
 

Compania de teatru “Passe-Partout Dan Puric” de la Teatrul de pe Lipscani  va invita Joi, 19 Ianuarie, orele 19:00, la spectacolul “NOI”, in care  23 de oameni sunt in acelasi timp actori, regizori, scenografi si coregrafi.

O adevarata demonstratie de curaj si originalitate, o Commedia dell’ Arte a zilelor noastre, un comentariu fermector asupra contemporaneitatii.

                 

Spectacolul este o creatie colectiva realizata sub bagheta maestrului Dan Puric. Limbajul teatral folosit este unic  prin faptul ca aduna pe scena mai multe genuri spectaculare: dans, teatru de cuvânt, teatru non-verbal (relatie), pantomima comportamentala si imitativa, dans popular, step etc. Spectacolul nu se bazeaza pe forma si nu este o simfonie de virtuozitati, desi performanta nu lipseste, ci mizeaza pe continut, pe idee, pe efectul emotional asupra spectatorului. Succesul acestei “metode” a fost probat în numeroasele reprezentatii din tara si strainatate. Avantajul si “raritatea” acestor montari sta mai ales în faptul ca din toate elementele care compun spectacolul, factorul uman este de departe cel mai prezent, cel mai reliefat si exploatat estetic.

Costume: Anca Cernea Coregrafia: Lelia Marcu

Distributia: Antoanela Vladescu, Claudia Susanu, Mihaela Ailincai, Ana Pepine, Dana Paraschiv, Diana Vladu, Raluca Urea, Lelia Marcu, Nadejda Dimitriu, Alexandra Neacsu, Silviu Oltean, Mircea Cristescu, Silviu Man, Petre Voicu, Axel Moustache, Vadim Rusu, Stefan Ruxanda, Adrian Nour, Florin Rosu, Matei Muntiu, Alex Calin, Sebastian Petrovici, Paul Cimpoieru.

Bilete şi rezervări la Casa de bilete a Sălii Rapsodia, str. Lipscani 53, Telefon 021-315.89.80 sau 0761.319.819. Program: Marţi-Miercuri: 11 - 18, Joi - Duminică: 12 - 19.

Despre ASOCIATIA COMPANIA DE TEATRU

Compania de teatru "Passe-Partout DP" a fost înfiintata de catre actorul si regizorul Dan Puric în anul 1999. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate vârstele, dar cu precadere tineri de pâna în 35 de ani.


Citeste mai mult: Spectacolul “NOI” la Teatrul de pe Lipscani
 
VERNISAJ EXPOZITII PICTURA SI CARICATURA PDF Imprimare
Miercuri, 11 Ianuarie 2012 08:10
  

Centrul Cultural al Uniunii Arhitectilor din Romania
09 Ianuarie 2012, ora 18:00 - 22 Ianuarie 2012, ora 17:00 VERNISAJ: luni 9 ianuarie 2012, 18,00 H


CENTRUL CULTURAL AL UNIUNII ARHITECTILOR DIN ROMANIA
strada Jean Louis Calderon 48, sector 2

 

           

Luni, 9 ianuarie 2012, orele 18,00, la Centrul Cultural al Uniunii Arhitectilor din Romania str. Jean Louis Calderon nr. 48, sector 1, Bucuresti , a  avut  loc vernisajul comun al expozitiilor de acuarela - Dna Jeni Luchian-Constantinescu si de caricaturi CREM - editia speciala de iarna - a arhitectului Marin CRETU. Cele doua expozitii au "impodobit" noul sediu cu ocazia Revelionului Arhitectilor care a avut loc aici la trecerea dintre ani.
Va asteptam cu drag la vernisaj  Arh. Marin Cretu
UAR
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 
Ultima aparitie: Originile alchimiei de MARCELLIN BERTHELOT, Editura Herald (2011) PDF Imprimare
Duminică, 08 Ianuarie 2012 12:29
  

                      Originile alchimiei de MARCELLIN BERTHELOT

 

Lumea a ramas astazi fara mistere; gandirea rationalista are pretentia ca a inteles totul, ca a elucidat totul; stiinta face eforturi de a ne oferi o perspectiva pozitivista si logica despre toate lucrurile si isi extinde determinismul fatal pana spre lumea morala.

 

                               

Nu stim daca deductiile imperative ale ratiunii stiintifice vor reusi sa constientizeze intr-o zi prezenta divina, care a starnit odinioara atatea discutii si pe care nu am reusit niciodata sa o impacam cu sentimentul nu mai putin imperativ al libertatii umane. In orice caz, astazi intreg universul material este revendicat de catre stiinta, nimeni nemaiindraznind sa se ridice impotriva acestei revendicari. Notiunile de miracol si de supranatural s-au evaporat ca o prejudecata uitata de timp. Dar lucrurile nu au stat intotdeauna astfel; aceasta perspectiva pur rationala nu a aparut decat in vremea grecilor si nu s-a generalizat decat la popoarele europene, in special in secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai mult...
 
Cabina artistelor în regia lui Alexandru Mâzgăreanu PDF Imprimare
Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 16:30
  

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită vineri 20 ianuarie, ora 19.00, la Sala ArCuB la spectacolul Cabina artistelor, de Arnošt Goldflam, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

                   

O cabina mică - patru măsuţe, câteva scaune şi un dulap plin de vise – e  locul unde se clădesc destinele a patru actriţe, locul unde se confesează, unde se ascultă, unde visele iau viaţă, unde se suferă,  unde se descătuşează conflicte, dar se leagă și prietenii, locul unde actriţele se pregătesc pentru a intra în scenă - Cabina Artistelor.

Citeşte mai mult...
 
Competitia de eseuri creative "O zi in lumea lui Dickens" PDF Imprimare
Joi, 05 Ianuarie 2012 20:57

Dickens 2012 este o celebrare internationala a vietii si operei lui Charles Dickens, cu ocazia bicentenarului nasterii sale.

                  

British Council are placerea de a anunta un concurs de scriere creativa pentru elevii de liceu, in cinstea acestui eveniment. Concursul are ca scop sa selecteze cele mai bune texte care vor ilustra legatura dintre Dickens si cititorii sai.

Tema concursului este

O zi in lumea lui Dickens

Citeşte mai mult...
 


Pagina 27 din 29

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Cultura