Total Media News

Companii
PROIECT DE LEGE privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprind PDF Imprimare
Miercuri, 15 Noiembrie 2023 17:06

PROIECT DE LEGE privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprinderi multinaționale şi a grupurilor naționale de mari dimensiuni
   Proiectul de lege adoptat de Guvern introduce reglementări pentru impozitarea profitului marilor grupuri sau întreprinderi multinaționale și naționale a căror cifră de afaceri anuală consolidată este de cel puțin 750 de milioane de euro cu o cotă minimă de 15%. Această măsură va genera un impact bugetar pozitiv.
   Proiectul de lege transpune în legislația națională directiva UE 2022/2523 privind asigurarea unui nivel minim global de impozitare a grupurilor de întreprinderi multinaționale și a grupurilor naționale de mari dimensiuni în Uniune.
Directiva urmărește conținutul și structura regulilor model ale OCDE.
Această reformă urmărește să stabilească o limită privind concurența în ceea ce privește cotele impozitului pe profit, prin stabilirea unui nivel minim global de impozitare. Prin eliminarea unei părți a avantajelor generate de transferul profiturilor către jurisdicții cu impozitare zero sau foarte scăzută, se vor crea condiții de concurență echitabilă. Practic, sistemul de impozitare va determina plata unui impozit echitabil indiferent de locul unde își desfășoară activitatea.

*
Citeşte mai mult...
 
Cele mai puternice branduri românești în 2023 PDF Imprimare
Marţi, 03 Octombrie 2023 16:33

 

                        

                                  Cele mai puternice branduri românești în 2023

   Cel mai așteptat top al brandurilor românești, realizat de 14 ani de revista Biz și Unlock Market Research, a ajuns la ediția 2023. Vineri, în cadrul evenimentului BrandRO, Top 50 cele mai puternice de branduri românești din 2023 a fost prezentat public. Pentru prima oară de când este realizat acest top, el este completat de unul nou dedicat brandurilor mai tinere de zece ani.

   Oamenii au declarat că în 2023 au cumpărat la fel de multe mărci/produse românești ca anul trecut (46%) si chiar mai multe în ultimul an (28%). Asistăm asadar la o cerere mai mare pentru branduri românești decât în trecut, 39% estimând că anul viitor vor cumpăra mai multe mărci românești.

   “Suntem într-o eră în care să fii brand românesc e mai cool și mai profitabil decât să vii din altă țară. Și asta pentru că românii au început să se simtă bine în pielea lor și să le placă la ei acasă. Oamenii învată să-și accepte rădăcinile, să le aprecieze și să le respecte. Odată cu această asumare începe dezvoltarea României, cu oameni și prin oameni.  Anul aceasta ne-am bucurat să aducem în prim plan brandurile tinere, ideile de business smart și moderne, cele care vor sustine cel mai probabil România de mâine. Depinde de noi să le susținem, acum, când au nevoie. Ar trebui să învățăm că sustinerea nu înseamnă să te lipești de succesul cuiva când îi este bine, ci să fii alături de el atunci când are cu adevărat nevoie“, consideră Adina Vlad, Managing Partner Unlock Market Research.

Citeşte mai mult...
 
S-au deschis înscrierile la Topul Firmelor Private din România, ediția 31 PDF Imprimare
Vineri, 15 Septembrie 2023 14:14

                          


    De 31 ani, Consiliul IMM-urilor din România organizează cel mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor prin promovarea celor mai performante întreprinderi ale României. Cu acest prilej, vă invităm să sărbătoriți alături de noi și să fiți parte a celui mai mare eveniment de recunoaștere a meritelor antreprenorilor

și  promovare a celor mai performante întreprinderi ale Români

SCANAȚI CODUL PENTRU A AJUNGE LA LOCAȚ
Citeşte mai mult...
 
Lansarea celei de-a 21-a ediții a Cartei Albe a IMM-urilor din România PDF Imprimare
Duminică, 03 Septembrie 2023 18:28

                       

   Pe  20 iulie 2023, a avut loc lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediţia nr. 21, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. 

    Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România ce prezintă situația de ansamblu a mediului de afaceri în anii 2022 și 2023, dificultățile cu care se confruntă IMM-urile, nevoile și sursele lor de finanțare, modalitatea în care inovează, intenția de accesare de fonduri nerambursabile sau criteriile de care țin cont în alegerea partenerului de business, constituind baza pentru propuneri de strategii cu privire la viitoarele direcţii de susţinere şi dezvoltare ale mediului de afaceri românesc.

Citeşte mai mult...
 
Analiza impozitării sectorului IMM PDF Imprimare
Vineri, 01 Septembrie 2023 16:01

                             2

1. Dinamica încasărilor la bugetul de stat

 • 2020: aprox. 2,442mld lei
 • 2021: aprox. 3,275mld lei
 • 2022: aprox. 3,757mld lei – Se observă un trend crescător al încasărilor la bugetul de stat –

2. Principalele propuneri de modificare în anul 2023:

 • 1% impozit pentru microîntreprinderile care au unul sau mai mulţi salariați și care realizează venituri care nu depășesc 300.000lei și nu au realizează venituri din anumite sectoare din IT, HORECA și sănătate,
 • 3% impozit pentru microîntreprinderile care au salariați și realizează venituri de peste 300.000lei sau realizează venituri din activitățile de mai sus, nedepășind plafonul de 500.000euro venituri,
 • Trecerea la impozit pe profit de 16% în cazul în care o firma depășește în cursul anului o rata a rentabilitatii (profit net/venituri total) peste 30%,
 • Limitarea deţinerii de către acelaşi acţionar/asociat a cel mult 1 firmă eligibilă să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor,
 • Limitarea aplicării impozitului pe venit pentru firmele care obţin venituri din consultanţă şi management în cazul cărora veniturile de acest tip nu pot depăşi 20% din totalul veniturilor obţinute.

3.Analiza CNIPMMR

2022: 

 • aprox. 590.000 microîntreprinderi
 • 1,2 mil salariați pentru care s-au plătit contribuții de peste 18mld lei
 • peste 185.000 firme  (1/3) cu 0 salariați
 • impozit pe venit plătit: aprox. 3,757mld lei
 • impozit pe venit încasat de la firmele cu venituri între 500.000euro și 1 mil euro: aprox 1mld lei

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 34

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii