Total Media News

Companii
Topul mondial al profiturilor PDF Imprimare
Duminică, 15 Aprilie 2018 21:19

 

                                          

   Primele 10 cele mai profitabile companii ale lumii au realizat în prima jumătate a anului 2017 câştiguri totale de 147 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul României realizat în anul 2017, care a fost echivalentul a 213,2 miliarde de dolari.

    Primele trei clasate în topul mondial al profiturilor sunt compania petrolieră Saudi Aramco, din Arabia Saudită, care a înregistrat în primele şase luni ale anului 2017 profituri de 33,8 miliarde de dolari, urmată de Apple, care a înregistrat câştiguri nete de 28,9 miliarde de dolari, şi Samsung - cu 14 miliarde de dolari raportate, relatează Bloomberg.


Citeşte mai mult...
 
Prima fabrică din domeniul componentelor auto care se închide în România PDF Imprimare
Marţi, 06 Februarie 2018 16:34

 

             

        Conform  mediafax.ro,Fabrica Delphi Packard din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin, în care lucrează aproape 700 de persoane, se închide la sfârşitul lunii martie din cauza lipsei de personal. Primarul Adrian Torma spune că încearcă să găsească un alt mare investitor.

        Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei de automotive Delphi Packard, fabrica din oraşul Moldova Nouă va fi închisă din cauza “constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune”.

        "În urma întâlnirii avute în data de 19 ianuarie cu reprezentanţii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania a comunicat faptul că fabrica din Moldova Nouă nu mai poate să susţină un proiect complet din cauza constrângerilor cauzate de forţa de muncă limitată disponibilă în regiune. Pentru a desfăşura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat în principal pe forţa de muncă, e nevoie de un număr mai mare de angajaţi decât am reuşit să atragem din regiune. Am fost astfel nevoiţi să luăm decizia de a ne ajusta operaţiunile din România”, a anunţat Delphi Packard.

 

Citeşte mai mult...
 
Trei companii româneşti au intrat în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 PDF Imprimare
Luni, 16 Octombrie 2017 14:13

 

   Comform  mediafax.ro,Trei companii din România au intrat în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală şi de Est, iar o a patra a primit o distincţie specială pentru Most Disruptive Innovation.

   Compania românească cu cea mai mare rată de creştere a veniturilor este compania Trencadis din Baia Mare, cu creştere a veniturilor în ultimii patru ani de 710%. Aflată pentru a doua oară în clasamentul Fast 50, în urcare pe locul 19 faţă de locul 40 ocupat anul trecut, Trencadis este o companie de sisteme integrate al cărei obiectiv principal este acela de a optimiza şi a inova soluţiile destinate interacţiunii dintre cetăţeni şi instituţiile statului.

   Aflată pentru prima dată în clasamentul Fast 50, compania timişoreană Qualteh se plasează direct pe locul 39, cu o rată de creştere de 388%. Qualteh construieşte soluţii de dezvoltare şi adaptare pentru companii inovatoare şi soluţii de software mobile.

 

Citeşte mai mult...
 
Rompetrol Rafinare, cifră de afaceri în creștere cu 15% în primul trimestru 2017 PDF Imprimare
Joi, 07 Septembrie 2017 14:30

 

                                            

     Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a înregistrat o cifră de afaceri brută în valoare de 821 milioane USD în primul trimestru din 2017, în creștere cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit situaţiilor financiare consolidate neauditate, conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiară. În primul trimestru al acestui an, profitul operațional EBITDA a s-a menținut la un nivel similar primului trimestru din 2016, de 34 milioane USD, în timp ce rezultatul net consolidat al companiei s-a apropiat de break-even. 

 

Citeşte mai mult...
 
CNIPMMR nu sustine masura platii defalcate a TVA PDF Imprimare
Luni, 04 Septembrie 2017 15:40

  1. Proiectul de Ordonanță privind plata defalcată a TVA

Ministerul Finantelor a inițiat un proiect de Ordonanță privind plata defalcată a TVA, cu urmatoarele prevederi principale:

– Persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligația să deschidă conturi distincte pentru încasarea și plata TVA. Instituțiile publice înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligația să deschidă conturi distincte pentru încasarea TVA. Conturile de TVA se deschid în lei și, după caz, în valută.

 – Plata defalcată a TVA se aplică pentru toate livrările de bunuri/prestările de servicii taxabile din punct de vedere al TVA conform prevederilor Codului fiscal, pentru care locul, conform prevederilor art. 275 sau art. 278 din Codul fiscal, se consideră a fi în România, efectuate de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, cu excepția următoarelor: a) operațiunile pentru care beneficiarul este persoana obligată la plata taxei conform art. 307 alin. (2) – (5) sau art. 331 din Codul fiscal; b) operațiunile supuse regimurilor speciale prevăzute la art. 310 – 3151 din Codul fiscal.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 36

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Companii