Total Media News

Financiar
Ce modificări fiscale se aplică de la 1 octombrie PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Octombrie 2011 09:02
 

    Începând de astăzi    (01  octombrie  2011  )  intră în vigoare şi o parte din modificările Codului Fiscal.

 

   Este vorba despre depunerea trimestrială a declaraţiei unice de către firmele mici şi alte categorii de contribuabili, precum şi despre modificarea ordinii de stingere a datoriilor către bugetul statului. 

  Potrivit modificărilor Codului Fiscal, începând cu data de 1 octombrie "toate obligaţiile fiscale principale se sting în ordinea vechimii. Asta înseamnă că o companie care are datorii la bugetul statului va plăti mai întâi datorie şi abia apoi dobânzile şi penalităţile de întârziere.

  În acest fel, firmele care au restanţe la buget şi le vor stinge mai uşor. Până acum, atunci când o sumă de bani era virată pentru plata impozitelor sau contribuţiilor sociale întârziate, Fiscul o folosea pentru stingerea penalităţilor de întârziere.

  Reprezentanţii mediului de afaceri spun că această modalitate de stingere a datoriilor a dus multe firme în faliment, după ce nu au mai reuşit să iasă din spirala datoriilor. Tot începând din această lună, firmele care au o cifră de afaceri mai mică de 100.000 euro pe an şi cel mult trei salariaţi depun declaraţia unică 112 trimestrial şi nu lunar, ca până acum.

  În aceeaşi situaţie sunt şi persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, persoanele fizice care exercită profesii libere, precum şi asocierile fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, care au personal angajat cu contract individual de muncă. Practic, aceşti contribuabili au scăpat de declaraţia unică până la 25 ianuarie, când o vor depune pe cea aferentă ultimului trimestru al anului 2011.

 

   ** sursa   : MONEY.ro

:

 
Guvernul a aprobat acordul renegociat cu Bechtel PDF Imprimare Email
Joi, 29 Septembrie 2011 07:19

Executivul a aprobat forma renegociată a contractului statului român cu firma Bechtel, Ministerul Transporturilor pregătind deja licitaţiile pentru tronsoane la care compania americană a renunţat în urma renegocierii.  

"Am luat de pe umerii românilor ceea a pus guvernul Năstase, acel stigmat de cetăţean de rangul 3 în Uniunea Europeană. Chiar şi acum avem probleme ca urmare a contractului de construire a autostrăzii Transilvania, din pricina modului prin care a fost adjudecat şi a clauzelor care-l guvernau", a declarat ministrul Anca Boagiu, referindu-se la contractul pentru autostrada Transilvania.

Boagiu a reiterat faptul că noua formă a contractului cu Bechtel aduce statului român o economie de 6 miliarde de euro, iar la avantajele pe care le-a menţionat anterior, ministrul Transporturilor a adăugat faptul că au  fost schimbate termenele de plată a facturilor de la 25 de zile la 65 de zile, iar garanţia lucrărilor a fost extinsă de la 24 la 30 de luni. În plus, cuantumul total al claimurilor depuse de Bechtel a fost coborât de la 380.000.000de euro la 115.000.000 euro, plătibili în trei tranşe, până în luna mai 2012.

MTI a început deja procedurile pentru organizarea licitaţiilor pe tronsoanele de autostradă la care Bechtel a recnunţat.

Citeşte mai mult...
 
ECONOMIE Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014: Majorarea pensiilor, angajarile in sistemul public, acordarea tichetelor de masa si a primelor, blocate pana in 2014 PDF Imprimare Email
Joi, 11 August 2011 16:44

Guvernul va sista pana in anul 2014 acordarea tichetelor de masa, cadou si de vacanta pentru angajatii din institutiile publice, prevede Strategia fiscal-bugetara pentru perioada 2012-2014, adoptata miercuri de Executiv, potrivit Mediafax. Politica de blocare a angajarilor in sistemul public, prin ocuparea unui singur post din sapte vacantate, va fi mentinuta atat anul viitor, dar si in 2013, tot pana in anul 2014.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 49 din 49

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Economie