Total Media News

Financiar
BCR acorda credite beneficiarilor de subventii APIA PDF Imprimare
Luni, 21 Ianuarie 2013 10:52

Banca Comercială Romană (BCR) oferă o gamă variată de credite pentru finanţarea activităţilor pe termen scurt ale agricultorilor, în baza unor convenţii tripartite semnate, recent, cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

                                                    

Astfel, BCR acordă credite pe termen scurt beneficiarilor care urmează să primească de la bugetul de stat sau din fonduri ale Uniunii Europene subvenţii în cadrul diferitelor scheme de sprijin financiar: pentru sectorul vegetal - PNDC 1 Campania 2012, plăţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic - PNDC bovine, ovine caprine Campania 2012, Măsura 215 – plăţi pentru bunăstarea  animalelor – porcine Campania 2012, Axa II PNDR Campania 2012 şi pentru suprafaţă - SAPS Campania 2012.

Citeşte mai mult...
 
Hotaririle CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare
Duminică, 20 Ianuarie 2013 11:34

              În şedinţa din 7 ianuarie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

                  BNR va monitoriza atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure realizarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi a stabilităţii financiare.

Citeşte mai mult...
 
Firmele pot schimba modul de plata al impozitului pe profit PDF Imprimare
Joi, 17 Ianuarie 2013 22:57

             Firmele care doresc sa isi schime modul de plata a impozitului pe profit si sa opteze pentru aplicarea sistemului anual de declarare si plata trebuie sa completeze si sa depuna un formular standard la administratia fiscala pana la finalul lunii ianuarie.


             Noul sistem avantajeaza firmele cu profituri in crestere.

             Incepand de la 1 ianuarie 2013, contribuabilii care aplicau regula generala de declarare si plata a impozitului pe profit trimestrial au posibilitatea sa opteze intre doua sisteme:-  sistemul de declarare si plata trimestriala a impozitului pe profit
-  sistemul de declarare si plata anuala a impozitului pe profit, cu plati anticipate  trimestriale.Firmele care opteaza pentru a doua varianta au obligatia de a comunica organului fiscal competent aceasta optiune pana la 31 ianuarie a anului pentru care se solicita aplicarea sistemului.

Citeşte mai mult...
 
Ce va aduce impozitul forfetar PDF Imprimare
Vineri, 11 Ianuarie 2013 20:15

                     Daca nu e bine gandit, poate fi catastrofal

 

        Noul an nu vine cu vesti prea bune pentru mediul de afaceri. Guvernul Romaniei ar putea introduce un nou impozit, pentru firmele care lucreaza in domeniul serviciilor. Ar putea aceasta decizie sa reduca evaziunea fiscala si sa aduca bani la buget?

      Ministrul pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a precizat ca daca va fi introdus, impozitul forfetar se va aplica doar anumitor categorii de servicii - pensiuni, hoteluri, baruri, restaurante, saloane de infrumusetare, spalatorii auto, ateliere de croitorie, ateliere de incaltaminte etc - la care cheltuiala administrativa pentru plata impozitului pe profit este mare si pentru intreprinzator, si pentru stat (ca sa verifice si sa controleze fiecare locatie).

     „Dupa introducerea TVA-ului la incasare - care cu siguranta va conduce la inchiderea multor firme - implementarea unui sistem forfetar nu va stimula mediul de afaceri.

Citeşte mai mult...
 
Actiuni promotionale Raiffeisen Bank : Calatorii adevarati sunt premiati PDF Imprimare
Vineri, 11 Ianuarie 2013 11:52

                      Deja te gandesti la urmatoarea destinatie? 

             Ia-ti cardul de debit in euro, foloseste-l si alege-ti urmatoarea vacanta de neuitat! Poti castiga unul dintre cele 5 premii a cate 2000 de euro! Nu uita sa-ti iei cardul, foloseste-l si poti merge intr-o noua calatorie memorabila!

                                                            

Avantaje bune la drum:

  • Ai 0 taxe de conversie valutara in zona Euro.
  • Faci rezervari la hotelurile preferate din strainatate si cumparaturi in siguranta.
  • Daca ai pierdut cardul sau ti-a fost furat, il poti inlocui in regim de urgenta.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 58 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie