Total Media News

Financiar
Emisiune numismatică - monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George PDF Imprimare
Duminică, 18 Noiembrie 2012 21:41

              În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, BNR va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 19 noiembrie 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui George Emil Palade.

 

               Caracteristicile monedei sunt următoarele:

  • Valoare nominală: 10 lei
  • Metal: argint
  • Titlu: 999‰
  • Formă: rotundă
  • Diametru: 37 mm
  • Greutate: 31,103 g
  • Calitate: proof
  • Cant: zimţat

                                                                
Citeşte mai mult...
 
Bancnotele euro se schimba. Vezi cand vor intra in circulatie cele noi PDF Imprimare
Vineri, 09 Noiembrie 2012 09:39

          Banca Centrala Europeana (BCE) si bancile centrale nationale (BCN) din Eurosistem urmeaza sa introduca a doua serie de bancnote euro. Noile bancnote vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani, incepand, in luna mai 2013, cu bancnota de 5 euro.

          Denumita seria "Europa", aceasta va reda in filigran si in holograma un portret al Europei, personaj din mitologia greaca ce a dat numele continentului.Noile bancnote au beneficiat de progresele inregistrate de tehnologia de producere a bancnotelor de la introducerea primei serii cu peste zece ani in urma. Elementele de siguranta ale acestei serii au fost optimizate, contribuind astfel la sporirea sigurantei bancnotelor, anunta Banca Centrala Europeana (BCE).

   Trei noi elemente de siguranta (filigranul-portret, holograma-portret si numarul verde-smarald) au fost dezvaluite astazi publicului.

 

      Noile bancnote marcheaza o evolutie. Acestea vor prezenta aceeasi conceptie grafica bazata pe tema "epoci si stiluri" si culorile dominante ale primei serii, dar au fost usor modificate pentru a include elementele de siguranta optimizate.

 

    Bancnotele din a doua serie vor fi usor de distins de cele din prima serie. Seria "Europa" va pastra cupiurile din seria anterioara, si anume 5 euro, 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro, 200 euro si 500 euro, acestea urmand a fi introduse in ordine crescatoare. Noua bancnota de 5 euro va fi, asadar, urmata de cea de 10 euro.Initial, bancnotele din prima serie vor circula in paralel cu cele noi, insa vor fi retrase treptat si, in cele din urma, vor inceta sa mai reprezinte un mijloc legal de plata la o data care va fi anuntata cu mult timp in avans.

Citeşte mai mult...
 
Hotaririle CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare
Luni, 05 Noiembrie 2012 08:42

           În şedinţa din 2 noiembrie 2012, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 noiembrie 2012.

 

Citeşte mai mult...
 
10 state din UE impun taxa pe tranzactii financiare PDF Imprimare
Joi, 25 Octombrie 2012 07:42

            10 ţări din Uniunea Europeană, între care Franţa şi Germania, vor să aplice taxa pe tranzacţiile financiare. Statele membre au trimis o scrisoare Comisiei Europene, pentru a cere o cooperare sporită în acest domeniu. România nu doreşte să aplice aceasta măsura, care a stârnit controverse aprinse între liderii europeni.

 

       În toamna anului trecut, Comisia Europeană a venit cu o propunere-şoc: taxarea tuturor tranzacţiilor financiare. Experţii de la Bruxelles au estimat că impozitarea cu 0,1% a tranzacţiilor cu acţiuni şi bonduri şi cu 0,01% a celor cu derivative ar fi adus venituri de 57 de miliarde de euro anual. Asta dacă taxa era aplicată atât cumpărătorului, cât şi vânzătorului. Criticile nu au întârziat să apară: Marea Britanie, ţara cu cea mai puternică industrie financiară, s-a opus vehement. În aceste condiţii, în iunie 2012, miniştrii de Finanţe ai Uniunii au conchis că nu se poate ajunge la unanimitate, astfel încât măsura să fie utilizată în toată comunitatea europeană.

 

Citeşte mai mult...
 
Raport privind situaţia economică şi bugetară pe anul 2012 PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2012 21:33

I. Estimarea veniturilor, cheltuielilor şi soldului bugetului general consolidat pentru anul 2012

 

      Veniturile bugetului general consolidat estimate a se realiza în anul 2012 sunt în sumă de 197,5 miliarde lei, reprezentând 32,5% din produsul intern brut. Din acestea, cca. 12 miliarde lei sunt programate a se realiza din fonduri europene şi cca. 185,5 miliarde lei reprezintă venituri estimate a se realiza din impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri încasate din economia internă, reprezentând 30,5 % din produsul intern brut.
În totalul veniturilor bugetului general consolidat, veniturile din taxa pe valoarea adăugată reprezintă 26,2%, contribuţiile de asigurări sociale 25,8%, impozitul pe venit 10,8%, veniturile din accize 10,4% iar veniturile nefiscale 9,3%.
Pe bugete componente, ponderea cea mai mare a veniturilor bugetului general consolidat se regăseşte, în principal, la bugetul de stat, respectiv 47,5%, la bugetele locale 25,8%, iar la bugetul asigurărilor sociale de stat 24,8%.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 61 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie