Total Media News

Financiar
Investitorii straini isi repatriaza capitalurile de teama spargerii blocului euro PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2012 21:33

            Investitorii din statele creditoare ale zonei euro isi repatriaza capitalurile investite in tarile indatorate, deoarece se tem ca moneda euro nu va mai rezista in configuratia actuala.

 

       Repatrierea capitalurilor implica un cost ridicat, deoarece sumele sunt remunerate la randamente aproape de zero in tarile creditoare (Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Olanda si Elvetia).

Citeşte mai mult...
 
BCR opreşte temporar tranzacţiile cu carduri şi serviciile bancare online PDF Imprimare
Vineri, 05 Octombrie 2012 20:09

       Banca Comercială Romană (BCR) aduce la cunoştinţa clienţilor săi că, in perioada 05 octombrie a.c. – 08 octombrie a.c. vor exista întreruperi funcţionale la nivelul sistemului informatic care gestionează operaţiunile cu carduri, reţeaua de acceptare ATM/MFM (maşina multifuncţionala) şi POS BCR, precum si operatiunile prin internet, mobile si phone banking.


Perioada intreruperilor functionale:

1)     Pentru reteaua de carduri BCR, ATM/MFM si POS - in noaptea de  vineri spre sâmbătă (orele 00.30 – 04.00) şi duminică spre luni (orele 00.30 – 04.00)

2)     Pentru serviciile de internet, mobile si phone  banking va fi in noaptea de vineri spre sambata  (orele 20:00 – 09:00) şi sambata spre duminica (orele 01:30 – 07.30)

Citeşte mai mult...
 
Inspectorii ANAF cer formulare completate de mână pentru deducerea cheltuielilor cu parcul auto PDF Imprimare
Miercuri, 03 Octombrie 2012 06:43

         Deducerea parţială a cheltuielilor cu autovehiculele companiei, lege fiscală intrată în vigoare la jumătatea anului în curs, creează probleme mai mari decât se anticipa iniţial. Nu doar prin actele în plus pe care companiile trebuie să le completeze, ci şi prin obtuzitatea inspectorilor fiscale, care cer uneori foi de parcurs separate de cele generate de programele informatice de profil.

 

      „Solicitarea de către unii inspectori ANAF a unor foi de parcurs separate faţă de cele pe care le generează automat soluţiile de monitorizare a flotelor auto prin GPS este abuzivă în cazul în care acestea din urmă conţin cel puţin elementele menţionate în Normele de aplicare a Codului Fiscal ca fiind obligatorii pentru acordarea deductibilităţii integrale la calculul venitului net anual”, spune Adrian Dinu, director general SAS Grup.

Citeşte mai mult...
 
Platile in numerar intre persoane fizice ar putea fi limitate; plafoanele la firme scad si de 5 ori PDF Imprimare
Marţi, 25 Septembrie 2012 15:21

     Ministerul Finanţelor analizează oportunitatea introducerii unui plafon pentru unele plăţi în numerar între persoanele fizice şi reduce plafoanele zilnice pentru firme la 1.000 de lei pe client şi cel mult 5.000 de lei în total operaţiuni cu numerar către firme şi populaţie, afirmă surse oficiale.

                                          

    Astfel, firmele vor putea face plăţi în numerar către companii sau persoane cel mult 5.000 de lei pe zi, de două ori mai puţin decât în prezent, iar plata către un singur client va fi limitată la 1.000 de lei pe zi, de cinci ori sub pragul actual, au declarat sursele pentru MEDIAFAX.

Citeşte mai mult...
 
Rezervele internationale – august 2012 PDF Imprimare
Luni, 24 Septembrie 2012 07:52

            La 31 august 2012, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 30.954 milioane euro, faţă de 32.141 milioane euro la 31 iulie 2012.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni:

  • Intrări de 1.142 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 62 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Economie