Total Media News

Financiar
Ministerul Finanţelor vrea să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iunie 2016 11:15


                  


    Conform  MEDIAFAX,Ministerul Finanţelor intenţionează să lanseze titluri de stat pentru populaţie cu valoarea de 100 de lei, valoarea totală a întregii emisiuni fiind de 100 milioane lei.

    Noua emisiune de titluri de stat pentru populaţie are scadenţa de doi ani, a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice. În ceea ce priveşte titlurile de stat pentru populaţie, emisiunile au fost reluate anul trecut, după un deceniu de pauză.

   „În scopul creşterii accesibilităţii titlurilor de stat în rândul micilor investitori şi creşterii gradului de educare financiară a acestora se înscrie şi continuarea proiectului de emisiuni de titluri de stat pentru populaţie, demarat cu o primă emisiune având scadenţa la 2 ani în luna iunie 2015, în funcţie de interesul potenţial din partea acestor investitori“, potrivit Strategiei de administrare a datoriei publice pentru perioada 2016-2018, aprobată miercuri de guvern.

 

Citeşte mai mult...
 
BCR majorează de luni avansul la credite şi scade perioada maximă de rambursare PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Mai 2016 10:30


           


    Banca Comercială Română (BCR) mărește, începând de astăzi, 9 mai 2016, avansul minim la creditele ipotecare / imobiliare Casa Mea la 35%.

   Odată cu noul context legislativ care permite clienților să renunțe la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garanția creditului acordat în vederea stingerii datoriei către bancă, BCR modifică parametrii creditelor garantate cu ipotecă imobiliară.

    "Ne afăm într-un context economic în care prioritatea noastră, a tuturor, trebuie să rămână stabilitatea României prin atragerea permanentă de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar băncile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însă la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustării adecvate a politicilor de creditare”, a declarat Dana Demetrian, Vicepreședite Retail&Private Banking, BCR.

  Modificarea avansului la 35% este însoțită și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutată de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scăderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casă nu vor suferi nicio modificare.

 

Citeşte mai mult...
 
Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2016 s-a încheiat cu excedent PDF Imprimare Email
Marţi, 26 Aprilie 2016 15:34


                        


    Execuţia bugetului general consolidat în perioada 1.01 – 31.03.2016

    Execuția bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2016 s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde de lei, respectiv 0,4% din PIB, față de 4,9 miliarde de lei, respectiv 0,7% din PIB, înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2015.

1. Veniturile bugetului general consolidat în sumă de 55,6 miliarde de lei, reprezentând 7,3% din PIB, au fost cu 1,1% mai mari în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

S-au înregistrat creșteri faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent la încasările din: impozitul pe profit (+26,2%), taxa pe utilizarea bunurilor (+18,0%), accize (+6,2%)și contribuții de asigurări sociale (+5,2%).

 

Citeşte mai mult...
 
UDMR vrea eliminarea sancţiunilor la primul control făcut de ANAF la agenţii economici PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Martie 2016 15:40


               

   Confom  MEDIAFAX,sancţiunile în cazul primului control făcut de ANAF la agenţii economici ar putea fi eliminate, urmând a fi elaborat un plan de acţiune în baza căruia antreprenorul să beneficieze de ''oportunitatea de a repara neregulile, infracţiunile comise'', potrivit unui proiect de lege iniţiat de UDMR.

   "UDMR propune rescrierea principiului folosit până în prezent de autorităţile din domeniul fiscal în controalele efectuate la agenţii economici şi introducerea unei proceduri noi, care este deja implementată şi funcţională în ţările occidentale. În proiectul nostru de lege înregistrat, cerem ca ANAF să nu acorde amenzi la prima inspecţie a agenţilor economici, ci să elaboreze un plan de acţiune în baza căruia antreprenorul respectiv să beneficieze de oportunitatea de a repara neregulile, infracţiunile comise", a declarat deputatul UDMR Szabo Odon, iniţiatorul legii, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

Citeşte mai mult...
 
Balanţa de plăţi şi datoria externă – decembrie 2015 PDF Imprimare Email
Luni, 22 Februarie 2016 16:39

 

                 

     În perioada ianuarie - decembrie 2015p, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 1 758 milioane euro, comparativ cu 686 milioane euro în anul 2014, pe fondul majorării deficitului balanței veniturilor primare (cu 1 830 milioane euro) şi al balanţei bunurilor (cu 1 430 milioane euro), compensate parţial de majorarea excedentului veniturilor secundare (cu 1 187 milioane euro) şi al serviciilor (cu 1 001 milioane euro).

........................


 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 47

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Economie