Total Media News

Financiar
BNR reduce rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,25 la sută pe an de la 3,50 la % PDF Imprimare
Luni, 04 August 2014 18:46
 
                          
   În şedinţa din 4 august 2014, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:
  • Reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3,25 la sută pe an de la 3,50 la sută începând cu data de 5 august 2014;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

  CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 6 august 2014.

  Analiza celor mai recente date macroeconomice evidenţiază continuarea scăderii ratei anuale a inflaţiei şi situarea sa, temporar, sub limita inferioară a intervalului de variație al țintei staționare. Față de prognoza din luna mai, noua traiectorie așteptată a inflației este semnificativ mai redusă.

Citeşte mai mult...
 
Rezultatele financiare ale BCR pentru Semestrul 1 2014: 1 miliard lei rezultat operaţional PDF Imprimare
Joi, 31 Iulie 2014 15:43
                       Rezultatele financiare ale BCR pentru Semestrul 1 2014: 
     1 miliard lei rezultat operational şi măsuri accelerate
                       de  curătare a bilantului 
                     

• Rezultatul operational in S1 s-a datorat performantei comerciale solide a segmentelor 
sănătoase ale afacerii 
• Consolidarea portofoliului de credite performante este bazată pe creditarea sustinută în 
monedă locală
• Rezultatul financiar net este afectat de o provizionare sustinută, asociată operatiunii de 
curătare a bilantului; BCR are o tintă de reducere cu 25% a soldului de credite neperformante 
până la finele anului 2014 
• În luna iulie a fost finalizată vânzarea unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 
1 miliard lei 
• Curătarea bilantului are un impact limitat asupra ratei de solvabilitate, aflată la un maxim 
istoric de 16,4% 
• Baza de capital a BCR este puternică, la 7,3 miliarde lei, şi poate sprijini confortabil creşterea 
afacerii 
Citeşte mai mult...
 
Volksbank Romania schimba structura conducerii executive PDF Imprimare
Duminică, 27 Iulie 2014 16:44

          Volksbank Romania schimba structura conducerii executive.

                             

   Noile schimbari accentueaza atentia acordata activitatii comerciale si culturii riscului, prin crearea unor resorturi noi, dedicate urmatoarelor 3 activitati: Resort Business Persoane Juridice, Resort Business Retail si Resort Risc.

   Bogdan Neacsu, 35 de ani, are o experienta de peste 10 ani in domeniul bancar, dintre care ultimii cinci ani in managementul si guvernanta riscului. In calitate de Vicepresedinte al Volksbank, Neacsu va coordona operatiunile Resortului de Business Persoane Juridice.

   Noul Resort va initia si va mentine relatia de business cu clientii corporate si IMM.

   Dan Sandu a fost numit in functia de vicepresedinte responsabil pentru Resortul de Business Retail. Dan Sandu, 45 de ani, are o experienta de peste 22 de ani in sistemul bancar, in ultimii 10 ani ocupand functii de top management in cadrul unor banci ca: Citibank, Millennium Bank si Nexte Bank.Alexander Tscherteu, 39 de ani, are o experienta de peste 15 ani in sectorul bancar si consultanta. Si-a inceput cariera la Austria Creditanstalt – BACA (in prezent Unicredit Austria) si in perioada 2001-2006, Tscherteu a facut parte din departamentul de examinare al Bancii Nationale a Austriei, in calitate de auditor.Incepand cu 2008, el s-a alaturat Grupului Volksbank, in cadrul caruia a condus departamentul de risc la nivel de grup. 

Citeşte mai mult...
 
BCR – Costuri ZERO la administrarea contului curent utilizat în legatură cu produsele de economisire PDF Imprimare
Joi, 17 Iulie 2014 09:27

    Banca Comercială Romană (BCR) oferă, începând cu luna iulie a.c., clienţilor care deţin conturi curente, comision ZERO de administrare, atâta vreme cât acesta este utilizat exclusiv în legătură cu funcţionarea produselor de economisire.


                


     „În contextul reducerii dobânzilor interbancare şi implicit a dobânzilor pentru depozitele la termen, fiecare leu contează iar în alegerea celei mai potrivite variante de păstrare a economiilor este bine să luăm în calcul şi costurile adiacente. Încurajăm economisirea şi ne dorim ca toţi clienţii care economisesc la BCR să beneficieze, la maturitatea depozitului, de un caştig cât mai mare şi în acelaşi timp să aleagă tipul de cont curent care li se potriveşte nevoilor curente”, a declarat Catalina Rotaru, Şef departament Produse de Economisire şi Investiţii, in cadrul BCR.

   Prin păstrarea aceluiaşi cod IBAN, contul poate fi foarte uşor echipat cu instrumente de plată electronice moderne şi comfortabile (card de debit / Internet Banking Click 24 Banking şi Phone Banking Alo 24 Banking / Tranzacţii Mobile / Alerte SMS etc.), comisionul de administrare fiind cel standard aferent tipului de cont curent de care clientul are nevoie.

 

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Finanţelor a retras proiectul Codului Fiscal, la cererea lui Ponta PDF Imprimare
Sâmbătă, 12 Iulie 2014 19:43

    Ministerul Finanţelor a retras, sâmbătă, la solicitarea premierului Ponta, proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

                                     

   Vineri seara, agenţia MEDIAFAX a anunţat că, potrivit proiectului noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini va fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare maimari impozitul urmând însă să scadă.

  MEDIAFAX a mai anunţat că impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 46 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Financiar