Total Media News

Financiar
TVA la incasare. Primele efecte ale noului sistem PDF Imprimare
Miercuri, 06 Martie 2013 12:24

             Complicarea procedurii de înregistrare a facturilor, triplarea timpului și presiune pusă pe resursele alocate. Acestea sunt primele efecte ale noului sistem de aplicare aTVA la încasare, obligatoriu de la 1 ianuarie 2013 pentru companiile cu cifră de afaceri sub 500.000 euro, potrivit companiei de consultanță Adevaris.

                                                

            Impactul TVA la încasare s-a făcut deja simțit la întocmirea primelor deconturi de TVA din 2013. Contribuabilii au avut ca termen limită de depunere a declarațiilor ziua de 25 februarie, pentru operațiunile aferente lunii ianuarie 2013.

“Contribuabilii care au depus deconturile de TVA pe luna ianuarie pot să cuantifice acum primele efecte ale noilor reglementări. Procesul de verificare și ținere a evidenței documentelor s-a complicat, este nevoie de mai multe operațiuni de contabilitate, iar pentru următoarele perioade fiscale este de așteptat ca numărul lor să mai crească. Companiile se văd nevoite să-și adapteze sistemele interne de facturare și raportare din mers, într-o perioadă scurtă, fără a putea să prevadă și să integreze din timp efectele acestor schimbări”, explică Rene Schoeb, partener Adevaris, situaţia produsă de introducerea TVA la încasare.

Citeşte mai mult...
 
BNR nu mai limiteaza imprumuturile catre banci, dupa 21 de sptamini la rind in care a pus prag PDF Imprimare
Luni, 04 Martie 2013 15:53

         Banca Naţională a României (BNR) va acorda luni băncilor sumele solicitate la licitaţia repo, pentru prima dată după 21 de săptămâni consecutive în care banca centrală a limitat suma disponibilă pentru împrumut.

                                

     Prin licitaţiile repo BNR oferă lichiditate băncilor comerciale şi preia în schimb titluri de stat, la dobânda de politică monetară, de 5,25% pe an. Banii sunt împrumutaţi pentru o săptămână.

BNR a reluat pe 8 octombrie limitarea sumelor împrumutate prin licitaţiile repo, într-un moment în care cursul a urcat pe piaţa interbancară peste 4,59 lei/euro şi se îndrepta spre maximele istorice. Din luna septembrie şi până pe 8 octombrie BNR a împrumutat băncile cu toate sumele solicitate.

Citeşte mai mult...
 
Hotararile CA al BNR pe probleme de politica monetara PDF Imprimare
Vineri, 15 Februarie 2013 22:29

 

În şedinţa din 5 februarie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

  • Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5,25 la sută pe an;
  • Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;
  • Menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

CA al BNR a analizat şi aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, document care va fi prezentat publicului într-o conferinţă de presă organizată în data de 7 februarie 2013.

Citeşte mai mult...
 
Cum poti obtine o dobanda speciala pentru banii din contul curent? PDF Imprimare
Luni, 11 Februarie 2013 22:19

         Sumele detinute in contul curent de clienti sunt remunerate in conditii foarte slabe sau aproape deloc.


             Sunt insa oferte care permit clientilor sa obtina castiguri mai mari, insa acestea sunt oferite in cadrul unor pachete de cont curent.


Afla cand sunt aceste conturi rentabile.

       Contul curent este utilizat in special pentru realizarea de operatiuni, plati si incasari, in timp ce pentru economii, clientii trebuie sa isi deschida conturi speciale sau depozite

.Dobanda zero pentru sumele din contul curent

      Accesul rapid si in orice moment la sumele de bani, prin ATM sau card bancar, este principalul beneficiul al contului curent. Accesibilitatea inseamna insa ca dobanda oferita clientilor este, de cele mai multe ori, cuprinsa intre 0% si 0,15%.

Citeşte mai mult...
 
Deficitul comercial al Romaniei se apropie de 10 miliarde de euro PDF Imprimare
Luni, 11 Februarie 2013 21:33

Exporturile FOB au însumat 200,674 miliarde lei (45,043 miliarde euro), iar importurile CIF au fost de 243,352 miliarde lei (54,607 miliarde euro).

"Comparativ cu anul 2011, exporturile au crescut cu 4,6% la valori exprimate în lei (au scăzut cu 0,5% la valori exprimate în euro), iar importurile au crescut cu 4,5% la valori exprimate în lei (au scăzut cu 0,6% la valori exprimate în euro)", se arată într-un comunicat al INS.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 56 din 75

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Financiar