Total Media News

Energie
Transgaz are un nou Consiliu de Administraţie PDF Imprimare
Miercuri, 10 Iulie 2013 20:40

    Acţionarii Transgaz Mediaş, companie controlată de stat, a desemnat marţi un nou Consiliu de Administraţie, condus Ion Sterian, administrator al companiei din 2007, potrivit unui comunicat al Transgaz transmis Bursei de Valori Bucureşti.

                          

                     Transgaz are un nou Consiliu de Administraţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

      Ceilalţi administatori sunt avocatul Ştefan Radu Cernov, George Bogdan Iliescu (director la BRD Corporate Finance), Ion Petru Văduva (fost CEO al Ţiriac Holdings) şi economistul Nicolae Vlad Neacşu, propus de Fondul Proprietatea.

           Văduva a fost numit, în luna iunie, director general al Transgaz.

Cernov a fost ales în această funcţie chiar dacă la jumătatea lunii iunie a demisionat fin funcţia de administrator al Transgaz, motivul lui fiind eliminarea riscului afectării imaginii Transgaz.

Citeşte mai mult...
 
Scandalul eolienelor PDF Imprimare
Miercuri, 05 Iunie 2013 13:41

                   Sa arunci banii in vant - o expresie tipic romaneasca.


   Dar exista o solutie ca vantul sa iti aduca banii inapoi - energia eoliana. Iar Romania, din acest punct de vedere, are un potential urias. Dupa ce a atras investitii de peste 3 miliarde de euro in acest sector, promitand investitorilor ca le va oferi ajutor, prin intermediul certificatelor verzi, acum statul da inapoi, la presiunea unor mari jucatori, si a amanat facilitatile promise.

   Decizia autoritatilor romane de a amana facilitatile acordate producatorilor de energie eoliana s-ar putea lasa insa cu procese rasunatoare in instante, iar statul roman ar trebui sa plateasca sute de milioane de euro despagubiri, afirma expertii.  „Nu poti schimba regulile in timpul jocului”, a afirmat Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA) dupa ce premierul Ponta a declarat ca in acest tip de investitii a ajuns sa se castige mai bine ca la cazino.„Investitiile in energia verde s-au transformat intr-un cazinou”, a spus, zilele, premierul Victor Ponta, dupa ce directorul E.ON Romania Frank Hajdinjak, a amenintat ca va renunta la proiectele de productie a electricitatii din surse eoliene daca Guvernul va modifica legislatia privind certificatele verzi.Nici la cazinou nu poti castiga atat de mult ca din investitiile in energieVictor Ponta, premier
 

Citeşte mai mult...
 
Romania va importa in vara mai multe gaze decat necesarul, pentru a evita facturi mai mari la iarna PDF Imprimare
Luni, 27 Mai 2013 19:39

      România va importa mai multe gaze naturale în perioada verii, chiar dacă necesarul ar putea fi acoperit din producţia internă, pentru ca factura plătită de consumatori să nu crească la iarnă, când gazele din Rusia sunt mai scumpe.

                         

      România va importa în vară mai multe gaze decât necesarul, pentru a evita facturi mai mari la iarnă (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

        Operatorul sistemului naţional de transport al gazelor, Transgaz Mediaş (TGN), propune Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Enegiei (ANRE) ca în luna iunie importurile de gaze să reprezinte doar 0,5% din consum.

Citeşte mai mult...
 
Uzina care functioneaza de 103 ani in Timisoara PDF Imprimare
Miercuri, 24 Aprilie 2013 08:42

                Se spune că lucrul bine făcut dăinuie în timp. De asta
s-au convins şi timişorenii, care încă se bucură de construcţii şi realizări din vremea Imperiului Austro-Ungar.

                    

           Este şi exemplul Uzinei Hidroelectrice din oraş, care a fost pusă în funcţiune în 1910 şi produce şi acum curent electric pentru Timişoara. Luna viitoare, „Turbina“, cum este cunoscută de timişoreni, un adevărat monument tehnic, împlineşte 103 ani de funcţionare aproape neîntreruptă.

                       

           Necesitatea unei hidrocentrale pe Bega a fost impusă de alte premiere ale Timişoarei. „În 1884, aici a fost consemnată o premieră a Europei continentale: s-au pus în funcţiune 731 de lămpi de iluminat electric pe străzile oraşului. Curentul electric era obţinut cu ajutorul unor motoare termice cu aburi, care încărcau nişte dinamuri.

Citeşte mai mult...
 
Grupul Petrom: rezultatele pentru trimestrul al patrulea si ianuarie – decembrie 2012 PDF Imprimare
Vineri, 22 Februarie 2013 18:33
  • T4/12 fata de T4/11: EBIT CCA excluzand elementele speciale a crescut cu 7%, la 1.824 mil lei

  • Profit net CCA atribuibil actionarilor OMV Petrom S.A. excluzand elementele speciale mai mare cu 6%, la 1.362 mil lei
  • Productie pe ansamblu stabila in E&P, datorita noilor sonde forate si activitatilor de redezvoltare zacaminte
Citeşte mai mult...
 


Pagina 5 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie