Total Media News

Energie
Two-dimensional antenna converts Wi-Fi signals into electricity PDF Imprimare
Marţi, 29 Ianuarie 2019 14:05
                    
  

     Wireless charging is increasingly common in phones and other devices, but it's still held back by a very short range – usually the device needs to sit on top of a charging pad, which cancels out some of the benefits of going wireless. In a new step towards truly wireless charging, engineers have developed an ultra-thin device that captures Wi-Fi signals and converts them into electricity.

     The new system is based on existing devices called rectifying antennas, or rectennas. These capture AC electromagnetic waves in the air – such as Wi-Fi signals – and convert them into DC electricity. But most of them are rigid and, being made with silicon or gallium arsenide, are best suited to powering small electronics. So the team on the new study set out to develop a new rectenna that's flexible enough to be scaled up to much larger sizes.

 

Citeşte mai mult...
 
Preţurile petrolului cresc uşor PDF Imprimare
Luni, 24 Iulie 2017 19:42

 

           

    Conform  mediafax.ro,Preţurile petrolului sunt în uşoară creştere după ce Arabia Saudită a anunţat, luni, în urma întâlnirii OPEC, că va reduce semnificativ exporturile de ţiţei brut, în luna august, şi va încuraja ceilalţi producători să respecte reducerile de stocuri, potrivit Bloomberg.

   Arabia Saudită, cel mai mare producător din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), va limita exporturile la 6,6 milioane de barili, în august, cu un milion mai puţin decât anul trecut, a declarat ministrul Energiei şi Industriei, Khalid Al-Falih, după întâlnirea cu producătorii. Exporturile sunt elementul cheie pentru pieţele financiare, iar comitete tehnice care monitorizează respectarea reducerii producţiei vor analiza date despre exporturi, a adăugat ministrul.

 

Citeşte mai mult...
 
Grupul OMV Petrom va menţine închisă rafinăria Arpechim PDF Imprimare
Joi, 18 Februarie 2016 18:01

            


     Grupul OMV Petrom va menţine închisă rafinăria Arpechim, dar va folosi rezervoarele pentru depozitarea ţiţeiului, iar în lipsa unui cumpărător va desfiinţa probabil unitatea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

     "Toate argumentele pentru care am închis Arpechim rămân valabile. E vorba de o rafinărie foarte mică, care din punct de vedere al părţii economico-operaţionale nu are justificare. Cert este că la nivel european ne aşteptăm la închideri în continuare de rafinării, tocmai pentru că este o supraofertă în întreaga Europă, deci şi la noi. Nu uitaţi că România are în continuare capacităţi operaţionale de peste 18 milioane de tone, în contextul în care nevoia pe piaţă este de circa nouă milioane de tone de produse", a spus Gheorghe.

 

Citeşte mai mult...
 
Preţurile petrolului au coborât la minime ale ultimilor şapte ani PDF Imprimare
Marţi, 08 Decembrie 2015 18:09


                       

    Conform  MEDIAFAX, Preţurile petrolului au atins marţi noi minime ale ultimilor şapte ani, revenind pe un trend descendent după o uşoară redresare înregistrată în prima parte a tranzacţiilor, relatează MarketWatch.

    Cotaţia petrolului de referinţă pe piaţa americană, cu livrare în ianuarie, este în declin cu 1,9%, la 36,94 dolari pe baril.

     Petrolul Brent, de referinţă la bursa din Londra, este tranzacţionat în scădere cu 1,3%, la 40,17 dolari pe baril.

Luni, preţul petrolului a coborât la bursa NYMEX cu 5,8%, la 37,65 dolari pe baril, în timp ce petrolul Brent a pierdut 5,3%, atingând 40,73 dolari pe baril. Ambele cotaţii au atins cel mai redus nivel după februarie 2009.

 

Citeşte mai mult...
 
Realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă va contribui la creşterea economică a României PDF Imprimare
Marţi, 10 Noiembrie 2015 08:04


     


      Conform  MEDIAFAX , Realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă va contribui la creşterea economică a României, a declarat, luni, la semnarea memorandumului de înţelegere pentru construcţia celor două unităţi, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

      "Este un moment deosebit pentru atât pentru România, cât şi pentru China. Suntem în momentul în care punem cărămida de temelie care va asigura un surplus semnificativ de energie, care va contribui la stabilitatea României ca pol energetic regional. Realizarea proiectului reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă înseamnă un exemplu de colaborare între două naţiuni cu legături puternice. Acest proiect poate contribui semnificativ la creşterea economică a României", a spus Gerea.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 2 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie