Total Media News

Energie
Universul vibratoriu PDF Imprimare
Marţi, 03 Ianuarie 2012 16:29

"Nimic nu este in repaus complet.
Totul se misca si totul vibreaza."
Kybalion

Legea universala a vibratiei

Sunt mii de ani de cand invatatii vechiului Egipt au enuntat acest principiu al miscarii universale sau mai precis spus al vibratiei macrocosmice. A treia mare Lege Hermetica, cea a Vibratiei, indica adevarul universal ca miscarea se manifesta pretutindeni in Univers, ca nimic nu se afla in stare de repaus complet, totul se misca, vibreaza si se transforma ciclic, prin cicluri care sunt mai mici sau mai mari.

Aceasta lege hermetica era recunoscuta si apreciata de catre primii filosofi greci, care o introdusesera in sistemele lor de gandire. De-a lungul a numeroase secole insa, in afara hermetistilor, majoritatea filozofilor au pierdut acest adevar din vedere, astfel incat, abia in secolul al XIX-lea stiinta fizicii recunoaste din nou acest adevar, iar descoperirile stiintifice ale secolului XX aduc noi probe asupra exactitatii acestei doctrine hermetice, veche de mii de ani.

Aceasta Lege explica faptul ca diferentele existente intre diferitele manifestari ale Materiei, ale Energiei, ale Sufletului si ale Spiritului sunt toate consecinte ale structurarii generale, pe nivele distincte de vibratie a Universului si se constituie intr-un joc macrocosmic divin al proportiilor dintre frecventele de vibratie din intreaga Creatie.
 
Ordonarea vibratorie

De la aspectele subtile, spirituale si pana la cele mai grosiere forme de manifestare vibratorie, cele ale Materiei, totul vibreaza. Pretutindeni se manifesta structrarea in forma ordonata vibratoriu a Universului: cu cat este mai inalta frecventa de vibratie, cu atat mai inalta este pozitia pe scara ierarhiv-vibratorie. Vibratia Spiritului este atat de intensa si atat de rapida incat, practic, el pare a fi un repaus, la fel cum, o roata care se invarte cu viteza foarte mare pare sa fie oprita.

La cealalta extremitate a scarii ierarhice vibratorii Universale sunt frecventele joase, care alcatuiesc formele aparent grosiere ale Materiei, ele caror vibratii sunt atat de lente incat par ca nici nu ar exista, la fel cum analogic vorbind unele sunete de foarte mica frecventa, nici nu sunt percepute de urechea umana, dand aparenta ca nici nu exista. Intre aceste doua extremitati ale ierarhiei vibratorii cosmice sunt o multime de frecvente diferite de vibratii care alcatuiesc multitudinea de lumi vibratorii paralele.

Astfel, de la corpuscul electron, de la atom si molecula, pana la astri si universuri, totul se misca, totul vibreaza. Stiinta moderna a dovedit deja cu fapte si experiente evidente ca tot ce noi numim Materie si Energie nu este decat "un  mod de miscare vibratorie" caracterizata de o anumita frecventa de vibratie si multi dintre savanti la ora actuala aproba opinia initiatilor care afirma ca si fenomenele subtile nu sunt altceva decat tot asemenea "moduri de vibratie sau de miscare" angrenate in interactiuni prin rezonanta, intr-un dinamism ce alcatuieste ceea ce noi numim intr-un limbaj comun "viata".

Substanta universala (DRAVYA)

Stiinta moderna ne invata insa ca particulele elementare (aparent grosiere), care au si ele componente: quarkuri, leptoni, barioni, fotoni sunt intr-o dinamica atat de mare, incat nu pot exista independente (cu exceptia fotonului), ci doar in structura particulelor elementare, deci cu alte cuvinte aceste particule elementare sunt constituite din subparticule care nu exista decat in relatie unele cu celelalte (sau altfel spus relatia le defineste, le face sa existe). Deci, tot ceea ce numeste stiinta clasica "corpuscul" este intr-o continua vibratie si mai precis spus este constituit ca un "ghem de vibratii" elementare.

Mai departe, incepand cu fotonul, intram in lumea undelor, vibratiilor a caror trasatura principala este miscarea. Aici masa si toate celelelate elemente inertiale dispar. La acest nivel miscarea este mult mai mare, energia fiind una din caracteristicile principale (in fizica masura vibratiei este frecventa, iar frecventa este o caracteristica pentru energie).

Prin aceasta Lege a Vibratiei se pun bazele intelegerii unitare a tuturor fenomenelor care au loc in Univers prin faptul ca ea (aceasta lege) evidentiaza existenta unui "mediu" comun pentru toate fenomenele si anume "campul rezonant". Acesta este de fapt fundamentul conceptului de substanta universala (DRAVYA), existent in gandirea ayurvedica.

Astfel ca, in realitate, orice structurare a substantei universale (DRAVYA), reprezinta de fapt un "camp rezonant". Mineralele, plantele, fiintele umane, precum si feluritele manifestari existente in universurile subtile, reprezinta tot atatea campuri rezonante. Iar interactiunile care se stabilesc intre ele sunt de fapt forme de manifestare a legii fundamentale a rezonantei.

Legea rezonantei oculte

Dupa cum se stie, cuvantul rezonanta provine din latinescul "resonare", care inseamna a rasuna, a repeta un sunet sau altfel spus o vibratie. Rezonanta este un fenomen extrem de complex datorita caruia undele sau vibratile-energii ale universului, indiferent de natura lor, atunci cand sunt propagate de la un focar emitator (numit aici inductor) pot face sa intre in vibratie anumite focare sau zone de corespondenta din diverse sisteme (numite rezonante) daca una dintre  frecventele proprii de vibratie ale sistemului rezonant este egala sau foarte apropiata de frecventa cu care  vibreaza focarul cosmic inductorul si daca energia purtata de vibratia sa corespondenta este suficient de mare fata de distanta care separa cele doua sisteme in cauza astfel incat sa nu apara atenuarea completa a undei pe parcursul dintre cele doua sisteme (inductor si rezonant).

Ceea ce ne apare acum ca fiind esential pentru intelegerea fenomenelor Universale este modul in care interactioneaza doua sau mai multe obiecte, fiinte sau chiar fenomene separate. Legea Vibratiei ne spune ca exista un mediu comun pentru tot ceea ce este manifestat si anume vibratiile care formeaza campul rezonant.

Legea fundamentala a Rezonantei ilustreaza tocmai interactiunile dintre diferitele vibratii si modul cum acestea se compun dand nastere la vibratii noi. Tocmai de aceea putem spune ca Legea Rezonantei este o Lege a interactiunilor Universale. Ea permite intelegerea dinamismului universal, prin identificarea fundamentului interdepententelor vibratorii care se manifesta pretutindeni in univers. Tocmai de aceea, Legea fundamentala a rezonantei ne permite sa intelegem dinamismul vietii vibratorii universale.

Andrei Gamulea
Profesor Ayurveda
sursa: www.ayurvedaromania.ro

 
Energia tahionica - era energiei libere PDF Imprimare
Luni, 02 Ianuarie 2012 18:03
 

Descoperirea energiei libere si a potentialului ei uluitor a inceput cu inventiile revolutionare ale lui Nikola Tesla (1856-1943).In 1931, "transformatorul de energie" a lui Tesla a alimentat un "Tierce Arrow" (un automobil foarte greu si luxos), pana la viteza de 80 mile pe ora pe durate lungi de timp. Tesla a inventat o alternativa pentru generatoarele de curent alternativ.

 

Un alt pionier in cercetarile legate de energia  libera a fost Dr. T. Henry Moray, care a reusit sa dezvolte un transformator, ce avea doar 25 kg greutate si avea o capacitate de 50kw. In momentul prezentarii inventiei la oficiul de brevetare s-a confirmat ca functioneaza si ca genereaza 50kw putere fara nici o sursa de energie vizibila.

Totusi, deoarece sursa de energie era invizibila si de nedescoperit, cererea pentru brevet i-a fost respinsa. Cu toate ca aceasta intamplare suna ca dintr-o comedie, chiar s-a petrecut. Ca si Tesla inaintea lui, Moray a fost oprit de forte politice si economice puternice, dar cu viziuni inguste.Era tahionica a inceputPrin cercetarea energiei libere, stiinta a afirmat - dupa care s-a si dovedit indirect - existenta energiei tahionice.

Cu toata opozitia, era tahionica a inceput. In 1966, Gerald Feinberg a definit tahionul ca fiind "o particula subatomica, mai rapida decat lumina", pentru a unifica viziunea lumii stiintifice si terminologia stiintifica referitoare la energia care este mai rapida decat lumina.Problema nu mai consta in dovedirea existentei energiei tahionice.

Problema reprezinta utilizarea acestei energii. Multi cercetatori recunoscuti au lucrat in acest domeniu, cu diferite rezultate. Ceea ce acesti cercetatori incercau si incearca sa realizeze este conversia energiei tahionice in energie electrica utilizabila.David Wagner, cercetator american, are o viziune diferita despre utilizarea energiei tahionice. Viziunea lui in legatura cu conversia energiei tahionice in energie electrica utilizabila este ca acest fapt nu ar rezolva de fapt criza in crestere a acestei planete, deoarece aceasta nu este o criza de energie, ci de constiinta

.Procesul de tahionizare restructureaza anumite materiale la nivel submolecular, creand antene tahionice permanente. Nu este un proces de manipulare sau transfer de frecventa sau rotatii. Nu este o tehnologie de bobina de inalta frecventa.

Nu este un transfer radionic sau SE5. Tahionizarea nu foloseste geometrie sacra pentru a incarca produsele, nici nu necesita rugaciune sau meditatie.

Nu este o tehnologie bazata pe fotoni. Tehnologia nu foloseste cristale sau procese orgonice. Nu foloseste magneti. Nu este deloc sensibil la cel care opereaza.Procesul de tahionizare este un cadou pentru planeta. Creaza armonie din dizarmonie.

Are potentialul de a readuce planeta si locuitorii ei la sanatate, armonie si unitate.Utilizarea produselor tahionizate in mod normal are ca rezultat o dezintoxicare naturala, o asimilare crescuta a vitaminelor si mineralelor disponibile, energie crescuta in activitatile fizice, o constienta crescuta asupra energiilor subtile, imbunatatirea functionarii creierului si a circulatiei, imbunatatire exceptionala in activitatile atletice si regenerarea muschilor.

Atunci cand atletii folosesc aceste produse, observa o scadere semnificativa a oboselii, permitand cresterea performantelor.Pentru a intelege cum  functioneaza tahionii, trebuie sa incepem cu explorarea secretelor universului si a naturii lui.

 

 

 

 

 


sursa: www.venus.org.ro

 
Preţurile gazelor naturale din Myanmar vor creste cu circa 30% pentru noul an PDF Imprimare
Luni, 02 Ianuarie 2012 17:45
 

  Cresterea   preţurile gazelor naturale  din  Myanmar  au  inregistrat   o  crestere  neaşteptaaat de 30% ,  a provocato  teama de inflaţie pe alte bunuri.

Preţurile gazelor naturale  din  Myanmar  au crescut în mod neaşteptat mai mult de 30 la sută pentru noul an  şi a stârnit temeri de alte bunuri, precum şi costă mai mult.         

       Posesorii de automobile au  aflat de creşterea de la pompa de duminică, când preţurile au crescut de la 2.500 kyat (3.15 dolari) pentru 3350 kyat (4.2 dolari) pentru fiecare galon Imperial (4.5 litri).

Guvernul nu a făcut anunţul. Dar, cu creşterea preţurilor de combustibil, si un nou 40 la sută creştere a costurilor de energie electrică  anunţat  la sfârşitul anului trecut, oamenii sunt preocupaţi de inflaţia    de   la   bunuri de consum, de asemenea.

    



Myanmar's energy production is not enough to meet domestic demand, and it imports petrol and other fuels. The government subsidizes gas prices and rations it to two Imperial gallons (9 liters) a day.

An unannounced price hike in 2007 sparked anti-government protests that led to the "saffron rebellion." The military government then in power crushed it, leaving at least 15 dead and thousands arrested.

The nominally civilian government that took power early last year has made political changes that have improved its relationship with citizens.







**   sursa   


 
Proiectul VSYNC - Prototip de Generator Sincron Virtual (GSV) PDF Imprimare
Vineri, 30 Decembrie 2011 10:24
  

    ELECTRICA S.A. participă, alături de Universitatea Politehnică Bucureşti şi alte opt instituţii de cercetare şi învăţământ din Europa de Vest (Universităţi Tehnice din Olanda, Belgia, Centrul de Cercetare Energy Research Center din Olanda şi alţi parteneri), la proiectul VSYNC (“Maşini sincrone virtuale pentru stabilizarea frecvenţei în reţelele de distribuţie în care există un grad mare de producere de energie electrică descentralizată”).


  Proiectul, finanţat în cadrul Programului Cadru FP6, are ca scop realizarea şi testarea unor prototipuri de Generatoare Sincrone Virtuale (GSV), instalate la Cheia în cadrul Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice “Electrica Distribuţie Muntenia Nord” (de 90kW) şi la societatea Alliander din Olanda (10 x 5kW). Rezultatul proiectului va fi omologarea unui GSV pregătit pentru a fi lansat ulterior pe piaţă, asigurând astfel o soluţie eficientă de rezolvare a problemelor de calitate a energiei care pot apărea în reţelele electrice în care o pondere importanta o are generarea distribuita a energiei electrice (consumatori casnici cu panouri fotovoltaice/eoliene, centrale eoliene, solare, MHC, CHP etc).

   Generatorul Sincron Virtual (GSV) poate realiza o compensare automată a variaţiilor de frecvenţă şi/sau tensiune în reţelele electrice de distribuţie. Demonstrarea funcţionalităţii conceptului de GSV este adresată proprietarilor de generatoare asincrone de mică putere (CHEMP, MHC, eoliene) şi operatorilor de reţea în ale căror reţele electrice există sau urmează să fie conectate astfel de generatoare asincrone (în condiţiile actuale ale dezvoltării generării distribuite).

   Proiectul a fost realizat cu scopul de a găsi o soluţie tehnică rapidă pentru prevenirea unor regimuri instabile în funcţionarea reţelelor de energie electrică, ca urmare a variaţiilor mari de frecvenţă şi tensiune în zonele în care producţia descentralizată de energie electrică reprezintă o pondere importantă.

 
ELECTRICA SA a demarat proiecte ptr. doua parcuri eoliane PDF Imprimare
Vineri, 30 Decembrie 2011 10:09

Legislaţia europeană şi cea naţională, de curând actualizate, stimulează pe termen lung utilizarea surselor regenerabile pentru producerea energiei electrice.


   Acesta precum şi obligativitatea achiziţionării de certificate verzi de către furnizorii de energie electrică - printre care se numără Electrica SA - a condus implicit la promovarea în cadrul societăţii a unor proiecte în domeniul producerii de energie electrică din surse regenerabile, pentru acoperirea din surse proprii a CV.




       

După ce în ultimul an au fost analizate de către SC Electrica SA mai multe proiecte din surse regenerabile, două dintre ele s-au demonstrat a fi fezabile, după cum urmează:


Proiectul Parc eolian în zona Chirnogeni - judeţul Constanţa

Pentru parcul eolian din zona Chirnogeni, de cca. 50 MW, s-a realizat Studiul de Fezabilitate şi s-a depus documentaţia pentru obţinerea avizelor. Conform graficului de execuţie a Managerului de Proiect finalizarea lucrărilor de execuţie-montaj şi PIF-ul sunt estimate a se realiza la mijlocul anului 2011.

 

Proiectul Parc eolian în zona Frumuşiţa - judeţul Galaţi

Parcul eolian se află în faza achiziţionării terenurilor necesare investiţiei, ca urmare a rezultatelor “Studiului privind determinarea variantei optime de dezvoltare a unui parc eolian de cca. 50 MW în zona Frumuşiţa – jud. Galaţi”. În paralel se realizează documentaţia necesară obţinerii Avizului Tehnic de Racordare. Licitaţia pentru achiziţia turbinelor este estimată a avea loc în trimestrul IV al anului 2010.
 


Pagina 15 din 16

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Energie