Total Media News

Imobiliar
Cat mai valoreaza apartamentele vechi in marile orase PDF Imprimare
Duminică, 01 Iunie 2014 19:40

             Unitatile locative din blocurile vechi, ce continua sa detina cea mai mare cota din piata vanzarilor de apartamente, au resimtit din plin efectele celor sase ani de recesiune economica.

                  

             Ce preturi practica acum proprietarii?

            Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro pe baza ofertelor listate pe portal, acest gen de unitati locative s-au depreciat si cu peste 50% fata de momentul de apogeu al pietei imobiliare (primavara lui 2008).  Cele mai semnificative scaderi au avut loc in Capitala, acolo unde preturile au cunoscut si cel mai mare avant in perioada de boom.

Analiza se refera la sase mari orase ale tarii si ia in calcul pretul mediu solicitat de vanzatori pentru unitatile locative cu una, doua si trei camere in martie 2008, fata de aprilie 2014. In mod previzibil, in Capitala au fost consemnate cele mai mari reduceri de pret in perioada mentionata, cu un declin de peste 50% la toate categoriile de apartamente vechi.

Pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a scazut cu aproape 57%, de la 82.086 euro in martie 2008, pana la 35.600 euro in aprilie 2014.

Citeşte mai mult...
 
Ce preţuri au locuinţele scoase la vânzare prin programul Prima Casă în cele mai mari oraşe din ţară PDF Imprimare
Sâmbătă, 17 Mai 2014 07:19

             Majoritatea celor interesaţi să cumpere o locuinţă au un buget de 40.000-60.000 de euro, interval de preţ acoperit cel mai bine de oferta de pe piaţă (până la 50% din total) în marile oraşe din ţară, cu excepţia Bucureştiului, unde acesta reprezintă doar 27% din total.

                

   "După aproape cinci ani de la demararea programului Prima Casă, în iunie 2009, acesta a devenit cel mai important etalon de preţ în materie de tranzacţii cu locuinţe", se arată într-un comunicat al imobiliare.ro.

    Astfel, potrivit unei analize realizate de portal pe baza căutărilor efectuate la nivel naţional în luna aprilie, 66% dintre vizitatori caută un apartament cu un preţ maxim de 60.000 de euro. Mai exact, 16% dintre potenţialii cumpărători şi-ar dori o locuinţă care să coste cel mult 20.000 de euro, 24% ar avea un buget cuprins între 20.000 şi 40.000 de euro, în vreme ce 26% ar dispune pentru o achiziţie de 40.000-60.000 de euro.

Pentru o casă cu un preţ cuprins între 60.000 şi 80.000 de euro ar opta 18% dintre cumpărători, în vreme ce una de 80.000-100.000 de euro ar fi interesantă pentru 8% dintre aceştia. Nu în ultimul rând, apartamentele mai scumpe de 100.000 de euro atrag doar 8% dintre căutările pe imobiliare.ro.

Citeşte mai mult...
 
Casă de 40 de metri pătraţi, locuinţa care a cucerit internetul PDF Imprimare
Luni, 05 Mai 2014 15:45
                

       Un arhitect a construit o casă pentru mama sa, chiar în curtea propriei locuinţe.

                   

    Casa micuţă, dar extrem de bine gândită, este acum unul dintre cele mai apreciate proiecte de case de pe internet. 

       Soţii Buster şi Marika Delin - el de profesie arhitect, ea peisagist - au locuit mult timp în străinătate. Întorşi în Suedia, soţii au avut mare nevoie de cineva care să aibă grijă de cei trei copii ai lor. Buster s-a gândit imediat la mama sa, Ethel, dar şi la o soluţie pentru ca soacra şi nora să nu locuiască în aceeaşi casă :)Aşa că arhitectul a gândit o căsuţă pentru mama sa, pe care a construit-o chiar în curtea propriei locuinţe. Casa, de numai 40 de metri pătraţi, are livingul, baia, bucătăria şi dormitorul la parter şi un mic spaţiu de lucru la mansardă, arată blogul adelaparvu.com.

    Interesant este că uşa de la mansardă nu dă spre un balcon, ci spre o terasă. Şi asta pentru că locuinţa a fost construită în pantă. Spaţiul de lucru de la etaj a fost gândit special pentru momentele în care copiii îşi fac temele şi proiectele în casa bunicii. Scara, care este destul de greu de urcat de o femeie în vârstă, poate fi urcată foarte uşor de nepoţi.

Citeşte mai mult...
 
Un bărbat a construit o casă de vis cu doar 9.000 de dolari PDF Imprimare
Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 13:11

    Steve Areen a construit o casă tip dom în doar şase săptămâni, folosind aproape în totalitate materiale naturale, iar costul total al construcţiei a fost de sub 9.000 de dolari.

           

     Regulile nu sunt atât de stricte în Tailanda, astfel încât Steve nu a avut nevoie de avize pentru construcţie, fapt care a scurtat mult timpul. Pentru anumite aspecte, precum încălzirea apei şi iluminare, ingeniosul bărbat a trebuit totuşi să apeleze la metode convenţianale, precum instalaţia de energie electrică.

    Este prima casă de tip dom construită de Steve Areen, însă are deja planuri pentru o nouă locaţie, lângă Oregon. El vrea ca de această dată să folosească materiale ceva mai rezistente, precum un anumit tip de cărămidă realizată din pământ.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum gasesti cele mai ieftine case PDF Imprimare
Duminică, 30 Martie 2014 12:09

             Locuinţele din România s-au ieftinit cu peste 10%, în 2013.

                       

Este una dintre cele mai mari scăderi de preţuri la nivel european. Specialiştii se aşteaptă ca şi anul acesta să vedem o contracţie de câteva procente.

Executările silite – reduceri de 50%

Unele dintre cele mai bune oferte se găsesc la bănci, în ofertele de executări silite. În mod normal, după ce imobilul nu se vinde la prima licitaţie, la preţul de evaluare, banca aplică o scădere de 25%. După susţinerea mai multor licitaţii, unele bănci fac reduceri şi de 50%. Pentru un apartament cu trei camere din Constanţa, pe care a încercat să îl vândă de mai multe ori, banca Unicredit Ţiriac aplică acum, din start, o înjumătăţire a preţului, până la 26.500 de euro. Casa era evaluată la 53.000 de euro. Chiar şi reducerile de 25% dau naştere la preţuri convenabile. De exemplu, Alpha Bank are în ofertă un apartament de 3 camere de 56 mp, central, situat pe bulevardul Ioan Mihalache din Capitală, la aproape 50.000 de euro. Un teren de 100 de metri din Bucureşti, pe care se află o construcţie cu trei camere, costă 27.000 de euro, oferta aflându-se la Procredit Bank.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 8 din 26

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Imobiliar