Total Media News

Sport
Agenda Actiunilor Sportive pentru luna decembrie 2013 PDF Imprimare
Duminică, 15 Decembrie 2013 00:38


                   Agenda Acţiunilor                             Sportive  pentru luna decembrie 2013

                       


A. Competiţii sportive internaţionale care se desfăşoară în România


Citeşte mai mult...
 
CM de handbal feminin: România învinge Ungaria, scor 21-17, şi se califică în optimi PDF Imprimare
Vineri, 13 Decembrie 2013 08:07

        Echipa  de handbal feminin a României a învins, joi, reprezentativa similară a Ungariei, cu scorul de 21-17 (8-10), într-un meci contând pentru grupa D a Campionatului Mondial din Serbia, fiind calificată în optimile de finală ale competiţiei.

                   

       Atmosferă electrizantă în sala din Novi Sad, în care peste 2.000 de fani ai Ungariei şi câteva sute ai României s-au duelat în scandări încă dinaintea începerii partidei.

      Pe teren, Ungaria a condus din primele minute, 1-3 (min. 6), tricolorele părând timorate în debutul partidei şi datorită huiduielilor primite la fiecare atac din partea fanilor adverşi. Şase minute mai târziu, la scorul 1-4, antrenorul Tadici a cerut time-out, certându-şi jucătoarele: "Cinci atacuri ratate. Nu vrem să băgăm mingea pe spaţiul porţii", le-a spus acesta jucătoarelor.

     Neagu a marcat al doilea gol al României în minutul 13, 2-4, dar cinci minute mai târziu a venit rândul fanilor tricolori să se bucure, Ţăcălie aducând egalarea, 5-5, după câteva parade reuşite ale Paulei Ungureanu.

Meciul a continuat sub semnul echilibrului, 6-6 (min. 23), pentru ca la pauză tabela să arate 10-8 în favoarea Ungariei, ultimele minute din prima repriză fiind marcate de un joc impulsiv al României, cu mingi pierdute uşor.

La reluare, Neagu a redus din diferenţă, 9-10 (min. 33), de la 7 metri, tot ea ratând egalarea două minute mai târziu de la linia de pedeapsă, iar Ungaria a profitat şi s-a detaşat la 9-12 (min. 37). Meciul a "continuat" şi în tribune, scandările deja tradiţionale, "Ria, Ria, Ungaria" şi "România, România", fiind auzite în duel, în funcţie de cine marca şi cu atât mai mult cu cât echilibrul revenise, 14-14 (min. 45).

Citeşte mai mult...
 
Ministrul Nicolae Banicioiu a participat la evenimentul “Minte sanatoasa in corp sanatos " PDF Imprimare
Marţi, 26 Noiembrie 2013 17:27

                       Ministrul Nicolae Bănicioiu a participat la evenimentul

“Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezităţii infantile "

                       

     Astăzi, 26 noiembrie 2013, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu a participat la evenimentul “Minte sănătoasă în corp sănătos. Împreună pentru prevenirea obezităţii infantile”, ce a avut ca temă de dezbatere aspecte privind promovarea şi susţinerea unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor şi tinerilor din România prin sport, alimentaţie sănătoasă, conştientizare şi gândire pozitivă.

     În cadrul mesei rotunde, ministrul Nicolae Bănicioiu a precizat: „Societatea românească merge pe un considerent greşit, de multe ori familia greşeşte, considerând că un copil mai plinuţ este un copil sănătos. Acest stil de viaţă dezechilibrat apare atunci când  alimentaţia nu este controlată, când copilului i se permite să mănânce orice, atât în mediul familial, cât şi în afara acestuia. Deci, accesul către alimentaţia nesănătoasă este facilă şi neîngrădită”.         

    Ministrul Nicolae Bănicioiu a făcut referire în discursul său la faptul că România ocupă locul 3 în clasamentul ţărilor europene în ceea ce priveşte obezitatea infinatilă şi a  menţionat măsurile pe care doreşte să le întreprindă: “Lansez în dezbatere publică introducerea unei ore de educaţie sanitară în şcolile din România, care să presupună nu numai educaţie alimentară, ci şi reguli de igiena personală şi de prim ajutor. Aceasta este o propunere pe care noi o vom prezenta în curând, am discutat-o cu ministrul sănătăţii şi rămâne ca anul 2014 să fie anul de implementare. De asemena, o altă propunere este suplimentarea orelor de sport în rândul elevilor în toate ciclurile şcolare”.      

Citeşte mai mult...
 
De ce a fost condamnat Gigi Becali în dosarul sechestrării celor care i-au furat maşina PDF Imprimare
Luni, 18 Noiembrie 2013 22:33

    Recuperarea maşinii care i-a fost furată s-a transformat într-o justiţie privată, instrumentată de Gigi Becali, susţin judecătorii instanţei supreme în motivarea deciziei de condamnare a omului de afaceri la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru sechestrarea hoţilor.

                                     

    Potrivit motivării judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Becali şi angajaţii săi, implicaţi în acest dosar, au acţionat în "mod coordonat", pentru a recupera autoturismul furat.

"Instanţa nu poate face abstracţie de împrejurarea că toată activitatea de recuperare a bunului s-a transformat într-o justiţie privată, instrumentată de inculpatul Becali George, paralelă celei instituite prin Constituţie şi legi organice, dând astfel impresia că orice persoană se poate erija în rolul de judecător, organele statului fiind astfel considerate ca ineficiente", comform documentului citat.

Citeşte mai mult...
 
Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce, atleţii anului 2013 PDF Imprimare
Duminică, 17 Noiembrie 2013 20:25

             Multiplii campioni jamaicani Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce au fost desemnaţi atleţii anului 2013, de către Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF), sâmbătă, la Monte Carlo.

                  

   Cei doi au obţinut câte trei medalii de aur la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de Atletism.

   Bolt s-a impus în probele masculine de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri, iar Fraser-Pryce a câştigat probele feminine de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri.

    Usain Bolt a mai fost desemnat atletul anului în 2008, 2009, 2011 şi 2012, iar în ceea ce o priveşte pe Fraser-Pryce, acesta este prima sa astfel de distincţie.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 106 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Sport