Total Media News

Esential
Guvernul a stabilit cerințele tehnice pentru implementarea caselor de marcat cu jurnal electronic PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 16:26

 

                                       

    Guvernul a modificat, în ședința de astăzi, printr-o hotărâre, normele metodologice de aplicare a OUG nr 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, stabilind cerințele tehnice pe care casele de marcat cu jurnal electronic trebuie să le îndeplinească pentru a fi autorizate.

    Potrivit unei ordonanțe adoptate în luna august de Guvern, casele de marcat cu jurnal electronic vor deveni obligatorii de la 1 iunie 2018 pentru firmele mijlocii şi mari, respectiv de la 1 august 2018, pentru firmele mici, realizându-se înlocuirea treptată a celor de generație veche cu rolă jurnal de hârtie.

   Principalele elemente de noutate cuprinse în actul normativ sunt:

 

Citeşte mai mult...
 
Patriarhul Daniel: Sfinții lui Dumnezeu adună în comuniune Bisericile şi popoarele ortodoxe PDF Imprimare Email
Duminică, 29 Octombrie 2017 08:49

             O  vizita  ISTORICA  - dupa  parerea  noastra

 

           

     Patriarhul Kirill al Rusiei a ajuns joi la Bucureşti şi a adus în dar un fragment din moaştele Sfântul Serafim de Sarov (detalii aici). La întâmpinarea delegaţiei Bisericii Rusiei, Preafericitul Părinte Daniel a adresat, în altarul de vară al Catedralei patriarhale, un cuvânt de bun venit Preafericitului Părinte Kirill şi a mulţumit Preafericirii Sale pentru participarea la hramul Catedralei Patriarhale.

    În cuvântul său, Patriarhul Daniel a vorbit despre Sfântul Serafim de Sarov şi Sfântul Dimitrie cel Nou şi a evidenţiat aspectele comune care îi caracterizează pe cei doi sfinţi cuvioşi, unul dintre acestea fiind sfințenia ca dar al Sfântului Duh, pe care l-au cultivat prin credință statornică şi viețuire sfântă. 

    Suferiţele pe care le-au îndurat cele două Biserici, Română şi Rusă, în timpul comunismului a fost un alt subiect abordat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în mesajul său.

 

Citeşte mai mult...
 
se pare ca va incepe constructia Centurile Nord şi Sud ale Capitalei PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Octombrie 2017 18:59

          

    Conform  mediafax.ro,din cele 24 de oferte depuse pentru construcţia Centurilor Nord şi Sud ale Bucureştiului, zece aparţin unor firme româneşti, multe fiind ale foştilor "regi ai asfaltului". Avantajul lor constă în numărul mare de angajaţi, arată analiza rapoartelor acestora către Finanţe, analizate de Mediafax.

   Companiile româneşti care au depus - până vineri, 20 octombrie, termenul-limită - oferte pentru tronsoanele de centură licitate sunt Construcţii Erbaşu SA (Bucureşti), Trameco SA (Oradea), Societatea de Construcţii Napoca SA (Cluj-Napoca), Spedition UMB SRL (Bacău), Tehnostrade SRL (Bacău), Euro Construct Trading 98 SRL (Bucureşti), Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj 93 SA (Bucureşti), Nettstrade JK Solution SRL (Slatina) şi doi proiectanţi – Via Design SRL, respectiv Artera Proiect SRL.

 

Citeşte mai mult...
 
Parisul intenţionează să interzică circulaţia maşinilor cu combustie internă din 2030 PDF Imprimare Email
Joi, 12 Octombrie 2017 15:05

 

 

                                                           

   Conform  mediafax.ro,autorităţile din Paris intenţionează să interzică circulaţia maşinilor care funcţionează pe benzină sau motorină, începând din 2030, a anunţat, joi, primăria capitalei franceze, potrivit Reuters.

  Primăria din Paris a anunţat că este nevoie ca marile oraşe să reducă treptat dependenţa de maşinile cu combustie internă, în contextul în care autorităţile din Franţa au transmis că din 2040 va fi interzisă circulaţia acestor vehicule.

    „Este vorba despre a planifica pe termen lung o strategie care va reduce gazele cu efect de seră”, a spus Christophe Najdovski, responsabil cu politica de transport în cadrul biroului primarului din Paris, Anne Hidalgo.

 

Citeşte mai mult...
 
O treime din producătorii locali de struguri şi vin sunt în judeţul Vrancea PDF Imprimare Email
Luni, 28 August 2017 10:18

 

 

                        

 

      Conform  zf.ro, in România există peste 1.300 de companii care cultivă struguri şi pro­duc vin, iar circa o treime din to­tal sunt întregistraţi în judeţul Vran­cea, arată datele de la Regis­trul Comerţului. Pe poziţiile urmă­toare vin Bucureşti, Prahova, Arad şi Iaşi, însă la distanţă considerabilă de lider. Peste 20 de judeţe din ţară sunt aproape invizibile pe harta viticolă a României cu mai puţin de zece jucători.

      „În judeţul Vrancea sunt peste 24.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, dintre care doar circa 3.000 de hectare cu declaraţie de recoltă. Terenul este puternic fărâmiţat, fiind circa 10.000 de proprietari în zonă“, explică Valeriu Cotea, pro­fesor la Facultatea de Horticul­tură din Iaşi şi preşedintele Patronatului Naţional al Viei şi Vinului.

      El adaugă faptul că, dintre proprietari, doar câteva sute fac din această activitate o afacere şi au în spate o firmă. Alţii lucrează pe PFA deoarece legislaţia permite ca fiecare producător să realizeze zece vagoane de vin pentru autoconsum, adaugă Cotea. El explică şi faptul că această situaţie se regăseşte şi în alte judeţe.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 5 din 96

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate