Total Media News

Esential
Pe 21.11.2016, în cadrul CTE-CNAIR, a fost avizat traseul pentru autostrada Sibiu-Pitesti PDF Imprimare Email
Joi, 24 Noiembrie 2016 17:01

 

   

 

   Pe 21.11.2016, în cadrul CTE-CNAIR, a fost avizat traseul pentru ultimele secţiuni ale autostrazii Sibiu-Piteşti, după cum urmează:

  • Sectiunea 2  (Boiţa – Racoviţă,de la km 15+000 la km 43+000);
  • Sectiunea 3 (Racoviţă – Văleni,de la km 43+000 la km 72+000).

Astfel, traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Pitești, în lungime de aproximativ 123 km, este:

  • Secțiunea 1, Sibiu-Boița, de la km 0 la km 15+000, asigura legatura intre DN 7 (Defileul Vaii Oltului) prin continuarea autostrazii existente;
  • Secțiunea 2, Boița-Racoviță de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boița cu localitatea Racoviță;

 

Citeşte mai mult...
 
"usoare " discrepante de impozitare intre firmele mici si firmele MARI PDF Imprimare Email
Duminică, 13 Noiembrie 2016 20:14

 

          Unii  asa  :......                                    Altii   asa :.......

                                 

  

 

       Ne  bucuram  ca  in  Romania  sunt  frme  mari !

      Dar  sugeram - propunem  - ca  impozitarea  firmelor  sa  fie  cel  putin  egala  intre  firmele  mici  si  foarte  mici  , si  firmele  mari  !!

    Ponderea microintreprinderilor din Romania in totalul de IMM-uri este de 88%, mai mica decat media de 92% din UE28, - conform   www.revistabiz.ro  › Companii

 

    In  2012  In Romania erau  circa 1.530 de firme mari si circa 600.000 de intreprinderi mici si mijlocii, a spus Ovidiu Nicolescu, adaugand ca in domeniul IMM-urilor s-a observat cea mai mare stabilitate sociala.

   90% din afacerile romanesti se claseaza in categoria microintreprinderilor si sunt caracterizate de lipsa de competitivitate.- conform  http://www.business24.ro/imm/imm-romania/comisia-europeana-imm-urile-romanesti-prea-mici-prea-ineficiente-prea-ignorate-de-stat-1530001

  

    "Acum,  din numarul total de firme active in Romania, peste 64% sunt societati cu raspundere limitata (SRL) care au, in medie, un asociat (cel mai frecvent, barbat cu varsta cuprinsa intre 40 si 49 ani) si desfasoara, in principal, activitati de comert, constructii si transporturi, releva date oferite de Oficiul National al Registrului Comertului.

   In marea lor majoritate (91,6%), societatile cu raspundere limitata fac parte din categoria microintreprinderilor, avand in medie 2 salariati, un capital social mediu de 49.718 lei si realizand o cifra de afaceri medie de 212.617 lei.. "--conform  http://vrinceanu.ro/cate-firme-exista-in-romania-1990-2015/


   In Monitorul Oficial nr. 688 din data de 10 septembrie 2015 s-a publicat noul Cod fiscal.  Vom reține acest act normativ drept Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Este o lege foarte amplă, ce conține atât lucruri bune cât și lucruri mai puțin agreabile.

 

Din  Codul  Fiscal :

ART. 17

Cota de impozitare
Cota de impozit pe profit care se aplică asupra profitului impozabil este de 16%.

 

Despre microîntreprinderi

Este o microîntreprindere societatea ce realizează la finele exercițiului anterior venituri impozabile mai mici de 65.000 euro la cursul de la finele exercițiului iar ponderea serviciilor de consultanță și management nu este mai mare de 20% în total venituri.

Impozitul pe venitul microîntreprinderii este de 3%.

O microîntreprindere ce înregistrează un salariat este impozitată cu o cotă de 1% pentru primele 24 luni de activitate, dacă asociații/acționarii nu au mai deținut titluri financiare la alte persoane juridice.

 

Citeşte mai mult...
 
Senatul a adoptat tacit două majorări ale punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 PDF Imprimare Email
Luni, 07 Noiembrie 2016 16:33


                         


   Conform  MEDIAFAX,senatul a adoptat tacit luni două propuneri legislative, una care prevede majorarea până la 1.072 de lei a punctului de pensie începând cu 1 ianuarie 2017 şi la peste 1.200 de lei de la 1 iulie 2017, iar cealaltă majorarea pensiilor celor care au lucrat în CAP-uri.

Prima propunere, iniţiată de mai mulţi parlamentari, în majoritate de la PSD, prevede că valoarea punctului de pensie să nu fie mai mică decât 40% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 ianuarie 2017, respectiv 45% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat începând cu 1 iulie 2017.

 

Citeşte mai mult...
 
,,Crosul Solidaritatii" PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Octombrie 2016 14:05

  

                   

    Vă invităm duminică, 23 octombrie 2016, în parcul Tineretului, intrarea dinspre Colegiul Național Gheorghe Șincai, ora 13.45, la ,,Crosului Solidaritatii", cel mai frumos eveniment umanitar de susținere a unui campion. La start și-au anunțat prezența oficialități din administrația publică locală și centrală, campioni europeni, mondiali și olimpici, șefi de companii private și de stat, sportivi de performanță și amatori, dar și alți oameni cu suflet mare.

    Asociația ,,Mereu Împreună 2015" în parteneriat cu Clubul Sportiv “Echipa Campionilor" din Bucuresti, Compania Destine Broker și Primăria Capitalei îl susțin pe Alexandru Bamboi, multiplu campion național și internațional la karate, în vederea achitării avansului unei locuințe.

    Alex, în vârstă de 14 ani și mama acestuia au fost părăsiți de mai bine de 9 ani de tată, respectiv de soț. Au rămas astfel pe drumuri dar, în ciuda tuturor greutăților, sunt doi învingători. Alexandru este campion la karate, sport pe care îl practică cu pasiune zi de zi, cu toate că locul în care doarme, mănâncă și își face temele îl reprezintă un grajd amenajat modest, într-o curte a unei mătuși ce îi gonește și le aruncă lucrurile de fiecare dată când băutura îi ia mințile. Deși are doar patru ani de antrenamente, Alex a reușit să devină multiplu campion național (kata și kumite) si campion internațional. Alex vede lumea împreună cu familia sa de la karate, la competiții, unde ajunge prin cheta facută printre părinții colegilor lui și antrenori, iar locul unde se reculege, unde învață principiile de viață și demnitate este sala de antrenament.

 

Citeşte mai mult...
 
Mugur Isarescu : atentie la corelarea veniturilor cu PRODUCTIVITATEA muncii PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Octombrie 2016 21:59

Discurs al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu,

la Conferinţa de risc de ţară Coface

     

- Versiunea pregătită pentru susținere -

                 

            Doamnelor şi domnilor,

            Mulţumesc organizatorilor pentru invitaţia de a participa din nou la Conferinţa de risc de ţară Coface şi mă bucur că aţi avut prilejul să ascultaţi prelegerea unei personalităţi de talia lui Sir Howard Davies. Cred că longevitatea conferinţei, aflată acum la cea de-a XII-a ediţie, reprezintă o bună dovadă a interesului pe care îl suscită la nivelul mediului de afaceri din România. Sunt convins că iniţiativa inspirată a parteneriatului cu Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România contribuie la succesul manifestării.

În ceea ce mă priveşte, consider astfel de prilejuri binevenite pentru ca profesionişti în domeniu să facă publice analize de calitate, obiective, cu privire la starea şi perspectivele economiei. Cred că ar fi dezirabil ca evaluări de acest tip să fie mai des prezente în spaţiul public, pentru a putea căpăta suficientă forţă de tracţiune în vederea influenţării agendei politicilor economice şi chiar a educării opiniei publice.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 96

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate