Total Media News

Esential
Castigul salarial mediu net a scazut in august cu 31 de lei PDF Imprimare
Marţi, 08 Octombrie 2013 07:06

             Câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna august de 1.604 lei, în scădere cu 31 de lei (-1,9%) faţă de luna precedentă, cele mai mari valori consemnându-se în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, de 3.948 lei, iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante, de 884 lei.

                                  

    Totodată, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.219 lei în august, cu 1,8% mai mic decât în iulie.

     "Indicele câştigului salarial real pentru luna august 2013 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 98,3%.
Faţă de luna octombrie 1990, indicele câştigului salarial real a fost de 120,9%, cu 2 puncte procentuale mai mic faţă de cel înregistrat în luna iulie 2013", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Citeşte mai mult...
 
Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat redeschiderea punctului de eliberare a retetelor medicale PDF Imprimare
Luni, 07 Octombrie 2013 20:00

    Redeschiderea farmaciei din Parlament, criticată în plenul Camerei de un deputat PNL.

    Zgonea: "E un lucru bun pentru angajaţi. Nu există niciun beneficiu"

                                            

     Redeschiderea farmaciei din Parlament a fost criticată, luni, în plenul Camerei, de deputatul PNL Horia Cristian, care a spus că se delimitează de beneficiile decise, iar, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat că este un lucru bun pentru angajaţi şi că nu este vorba de niciun beneficiu.

    "Apare pe toate televiziunile că demnitarii şi-au mai decis nişte beneficii, că s-a reînfiinţat o farmacie care practică preţuri mai mici pentru parlamnetari. Eu, în mod clar, vreau să mă delimitez de această lucrare şi vreau să spun că legea este unică pentru toată lumea din România şi că nu există preţuri mai mici sau preţuri favorizante pentru parlamentari, funcţionarii parlamentari", a afirmat Horia Cristian.

Citeşte mai mult...
 
BBC publică o serie de fotografii realizate de un român în perioada lui Ceauşescu PDF Imprimare
Duminică, 06 Octombrie 2013 08:05

               Fotograful şi arhitectul Andrei Pandele a surprins, începând din 1970, în fotografiile sale o perioadă de mari schimbări traversate de România sub conducerea dictatorului Nicolae Ceauşescu, imaginile reprezentând şi astăzi o amintire dureroasă pentru multe persoane.

                                   

    Pe de altă parte, născut în anul în care a avut loc Revoluţia, în 1989, Paul este unul dintre cei care reprezintă noua generaţie de români - cunoaşte mai multe limbi străine, este foarte bine educat şi este o persoană plină de ambiţie, scriu jurnaliştii de la bbc.co.uk.

     Este foarte mândru de Casa Poporului, în vremurile trecute acesta fiind palatul lui Ceauşescu. La urma urmei, Casa Poporului este acum locul în care se regăseşte democraţia, iar ca marime este întrecută doar de clădirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii.

Citeşte mai mult...
 
Noul pachet de baza limiteaza internarile si investigatiile imagistice repetate PDF Imprimare
Miercuri, 02 Octombrie 2013 18:42

     Noul pachet de bază al serviciilor medicale vizează, printre altele, optimizarea utilizării resurselor, prin limitarea internărilor în spitalele publice pentru probleme ce pot fi rezolvate în ambulatoriu şi prin reducerea investigaţiilor imagistice repetate.

                       

    Pachetul de bază, al cărui proiect a fost lansat de Ministerul Sănătăţii (MS) şi se află în dezbatere publică până la 1 noiembrie, este primul document de acest fel adaptat bugetului estimat pentru anul viitor, respectiv celui pentru 2014, spun reprezentanţii MS.

Citeşte mai mult...
 
Singura solutie buna ptr Romania ....NATIONALIZAREA in prima faza a Enel, E.ON si CEZ PDF Imprimare
Marţi, 01 Octombrie 2013 20:02

    

   Constantin Nita ameninta Enel, E.ON si CEZ cu nationalizarea

     Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, nu este deloc multumit de prestatia Enel, E.ON si CEZ, care au preluat diviziile de distributie a energiei electrice de la stat. Potrivit ministrului, aceste companii risca nationalizarea, daca nu-si indeplinesc obligatiile contractuale.

                   

     Enel, compania controlata de autoritatile de la Roma, prin Ministerul italian al Finantelor si printr-o banca tip CEC, si-a adjudecat diviziile de distribuire a energiei electrice Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, angajandu-se in fata autoritatilor romane ca va investi in modernizare. Compania germana  E.ON, care a preluat Distrigaz Nord si Electrica Moldova, s-a angajat ca va investi, va moderniza etc. CEZ, un conglomerat de 96 de mari companii, cu sediul in Cehia, a preluat de la statul roman Electrica Oltenia, promitand ca va face investitii, va moderniza etc. Niciuna dintre aceste trei companii nu s-a ridicat, se pare, la nivelul cerintelor, iar Electrica SA a dat in judecata Enel, E.ON si CEZ la Curtea de la Paris, pentru neindeplinirea obligatiilor din contractele de privatizare.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 91 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate