Total Media News

Esential
BCR acorda agricultorilor credite pe termen scurt de pana la 90% PDF Imprimare
Joi, 08 August 2013 18:56

          BCR a semnat Convenţiile tripartite cu APIA pentru Schema de plată unică pe suprafaţa (SAPS) 2013

 

       Banca Comercială Romană (BCR) a semnat Convenţiile tripartite cu APIA si FGCR respectiv FGCIMM pentru finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţa SAPS 2013.

       BCR acordă agricultorilor credite pe termen scurt de până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care urmează să le încaseze de la  APIA în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţa (SAPS) 2013.

       Aceste tipuri de împrumuturi de la BCR pot fi obţinute de producători agricoli, persoane fizice autorizate sau persoane juridice care prezintă Adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obţinerea finanţării.

Beneficiari de subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Citeşte mai mult...
 
A descoperit datoria istorica a Germaniei catre BNR si a fost concediat la interventia nemtilor PDF Imprimare
Miercuri, 07 August 2013 15:00

        Profesorul doctor in economie Radu Eugen Golban, lector asociat in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene al Universitatii de Vest Timisoara (UVT), a sesizat               Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) dupa ce Consiliul Facultatii de Stiinte Politice l-a anuntat ca nu mai poate sustine cursuri intrucat prin activitatea sa "ar aduce atingeri Germaniei".

                          
 
    Radu Eugen Golban este romanul stabilit inElvetia (dupa ce a emigrat cu familia inGermania in 1988), care in timpul documentarii pentru teza de doctorat a descoperit ca Germania are o datorie istorica fata de Banca Nationala a Romaniei.

   Potrivit acestuia, datoria catre Romania in anul 1944 ar fi fost de 1,126 miliarde Reichsmark, iar actualizata suma ar ajunge pana la 99 de miliarde de euro. Prof. dr. Radu Eugen Golban a sustinut in universitatea timisoreana cursuri despre "Economia mondiala, politicile UE, negocieri si conflicte" in cadrul Departamentului Relatii Internationale si Studii Europene - linia de predare in limba germana. In plangerea depusa la CNCD de Radu Eugen Golban, prin Cabinetul de avocatura Radu Valentin Sora din Bucuresti, se arata faptul ca cei mai vehementi sustinatori ai propunerii de renuntare la aceasta colaborare au fost seful departamentului, Alexandru Jadaneant, si Vasile Docea, care au invocat acest argument.

Citeşte mai mult...
 
Cum il fugareste Fiscul pe antreprenorul roman PDF Imprimare
Luni, 05 August 2013 10:26

     

     Plus 6,5% la incasarile bugetare este procentul obtinut de ANAF in activitatea de colectare venituri din primul trimestru.

    "Succesul" se datoreaza partial si controalelor tot mai intense ale agentilor fiscali, care au constatat dublarea numarului de firmele inactive in 2012. Merita?

                                                                

      Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat la bugetul de stat in primele trei luni ale anului venituri de 27 miliarde lei, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut. Cresterea a provenit insa din reintregirea veniturilor bugetarilor si din TVA si accize, in vreme ce incasarile din impozitul pe profit au scazut cu 330 milioane de lei.Pe langa faptul ca tot mai multe firme trec pe pierdere, creste si numarul celor declarate inactive, in urma controalelor ANAF. Anul trecut, numarul firmelor declarate inactive din punct de vedere fiscal s-a dublat, pana la circa 255.000 de la 127.000 in decembrie 2011. 

      Conturi blocate
 

    In tentativa a de a colecta tot mai multi bani la bugetul de stat si a disciplina cat mai mult contribuabilii, ANAF a inceput sa faca exces de zel, potrivit declaratiilor unor intreprinzatori. "ANAF executa companiile fara sa tina cont de contextul economic in care traim. E ca si cum ei ar trai in Germania si se asteapta ca taxele sa fie platite la fix, in timp ce toata lumea stie ca termenele de plata in medie sar de 3 luni de zile", spune proprietarul unui IMM. Acesta considera ca statul, prin intermediul ANAF, nu ajuta IMM-urile decat sa se scufunde mai tare. "De altfel, actiunea nu are nicio logica pentru ca in momentul in care numarul contribuabilor scade ca urmare a actiunilor lor drastice de recuperare de taxe, scad si veniturile la buget.

Citeşte mai mult...
 
Modificari la Codul Fiscal au fost publicate in Monitorul Oficial PDF Imprimare
Duminică, 04 August 2013 18:51

     Ordonanţa nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

 

Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 490 din 02.08.2013.

    Ordonanţa nr. 16/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. I.3 şi 6 din Legea nr. 182/2013 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă.
Citeşte mai mult...
 
Inca o veste proasta in dosarul Schengen PDF Imprimare
Sâmbătă, 03 August 2013 15:28

      Norvegia ameninţă că se va opune aderării României şi Bulgariei

                                     

             Norvegia s-ar putea opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, potrivit Radiovesti.ru, citat de presa bulgară. Motivul invocat de Oslo este că norvegienii se tem de un nou val de criminalitate în spaţiul de liberă circulaţie.

             Mai mult, un ONG din Norvegia a lansat o petiţie împotriva accederii României şi Bulgariei la Schengen, după scandalul intens mediatizat al evacuării unor tabere de romi originari din cele două ţări.

            Potrivit biroului de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, există reţele infracţionale române şi bulgare în 15 state membre UE.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 96 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate