Total Media News

Esential
Pensiile private ne fac sa retraim epoca socialista PDF Imprimare
Duminică, 24 Februarie 2013 22:02

            Piata pensiilor private pare desprinsa din vremurile comuniste, la modul in care se prezinta in ziua de azi.


      Concurenta lipseste cu desavarsire, iar aparatul de stat joaca rolul central in atragerea clientilor.

          Sistemul de pensii private din Romania pare incapabil sa functioneze in conditii de concurenta. Vorbim de Pilonul II, al pensiilor obligatorii, unde vrei nu vrei, trebuie sa contribui. Absenta competitiei se manifesta in aproape toate aspectele esentiale: aceleasi comisioane sunt practicate de toate fondurile, structura protofoliilor de investitii este extrem de apropiata, iar atragerea clientelei se face ca intr-o economie de stat.

Citeşte mai mult...
 
Romania are nevoie in acest moment de viziune pe termen lung, nu de privatizari facute în graba PDF Imprimare
Duminică, 24 Februarie 2013 20:32

       Ţiriac: România are nevoie în acest moment de viziune pe termen lung, nu de privatizări făcute în grabă


       Orice privatizare a unei companii de care depind locurile de muncă a mii sau zeci de mii de salariaţi trebuie realizată cu viziune, indiferent de preţul primit pe ea, deoarece orice loc de muncă în industrie are în spate alte zece în industria pe orizontală, iar aceştia prin salariile lor generează venituri pentru stat.

Citeşte mai mult...
 
Noul buletin nu-ti baga "Necuratul" in casa PDF Imprimare
Sâmbătă, 23 Februarie 2013 14:07

          Reprezentanții autorităților anunță că de la 1 iulie vor fi eliberate noi tipuri de acte de identitate, după model european. De asemenea, cei care doresc, își vor putea face carte de identitate electronică, care va conține date personale, inclusiv amprenta.

                                      

     Reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor, din cadrul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date au declarat pentru Yahoo! News că acest buletin electronic va fi opțional și nu va fi impus nimănui. Mai exact, cei care nu doresc un buletin electronic, își vor face unul fără cip.

Citeşte mai mult...
 
OMV Petrom si Repsol vor explora impreuna in Romania perimetre onshore la mare adancime PDF Imprimare
Vineri, 22 Februarie 2013 18:31
  •      Încheiere parteneriat pentru patru perimetre onshore situate în sudul Carpaţilor

  • Meridionali şi al Carpaţilor de Curbură
  • Investiţii estimate la 50 de milioane de euro în următorii doi ani

    OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, semnează azi cu Repsol un contract de farm-out prin care Repsol achiziţionează o participaţie de 49% pentru zona cu adâncime mai mare de 2.500 – 3.000 de metri a perimetrelor onshore de explorare Băicoi V, Târgovişte VI, Piteşti XII şi Târgu Jiu XIII, localizate in sudul Carpatilor de Curbura si respectiv al Carpatilor Meridionali.

     Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție: "Unul dintre obiectivele majore ale strategiei noastre este de a valorifica potenţialul de explorare onshore la mare adâncime în România. Acest parteneriat cu Repsol, o companie petrolieră lider cu experienţă în explorarea ariilor de mare adâncime cu structuri complexe, este un pas important pentru evaluarea potenţialului de hidrocarburi al celor patru perimetre. Totodată, parteneriatele cu companii petroliere de talie mondială contribuie la dinamizarea sectorului românesc de petrol şi gaze, cu beneficii economice semnificative pentru   România".

Citeşte mai mult...
 
Regionalizarea Romaniei a inceput in mod oficial PDF Imprimare
Joi, 21 Februarie 2013 20:30

    Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, debutul oficial al procesului de regionalizare, „unul dintre cele mai mari proiecte ale României” după 1989.

                            

    Potrivit ministrului, costurile acestui proiect vor fi zero. Mai mult, se va realiza o economie în ceea ce privește cheltuielile cu personalul și serviciile publice.

„De astăzi începe oficial unul dintre cele mai mari proiecte naționale ale României de la Revoluție încoace, poate fi considerat unul dintre cele mai mari proiecte de consens național, un adevărat proiect de țară”, a subliniat Liviu Dragnea, citat de Agerpres. „Cred că, după mulți ani de conflicte politice, sociale, putem spera că acest proiect poate fi unul dintre proiectele care să aducă la aceeași masă toți românii”, a mai precizat ministrul.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 108 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate