Total Media News

Esential
Despre timbrul de mediu, care va inlocui vechea taxa auto PDF Imprimare
Marţi, 19 Februarie 2013 23:08

    

       Declarații susținute de ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, la finalul ședinței de Guvern  din  19.02.2013

 

   Bună ziua! Daţi-mi voie să vă mulţumesc pentru participarea la această întâlnire cu dumneavoastră, spunându-vă că astăzi, în şedinţa de guvern, am adoptat ordonanţa de urgenţă privind timbrul de mediu. Aş vrea să fac câteva clarificări în ceea ce priveşte prevederile acestei ordonanţe de urgenţă. În primul rând, termenul de intrare în vigoare este 15 martie. Până atunci, vor fi adoptate de către guvern, prin hotărâre, normele metodologice pentru aplicarea acestei ordonanţe de urgenţă, iar ca şi noutate, pe care această ordonanţă de urgenţă o aduce este aceea că, în primul rând, timbrul de mediu este un instrument necesar pentru înnoirea parcului auto din România şi, concomitent, cu reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care este şi angajamentul României asumat faţă de Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană, la rândul ei, la nivel internaţional. Este prima formulă ce vizează în mod real poluarea şi se adaptează la realitatea din România. În formula de calcul prezentă nu mai este dominantă capacitatea cilindrică, inclusă oricum în impozitul anual pe care fiecare dintre cei care au autoturisme le plătesc. Taxa autentică, pentru că se calculează în principal în funcţie de emisia de dioxid de carbon, este cea care este luată în calcul în proporţie de 100% prin actualul proiect de ordonanţă, faţă de un cuantum de 30%, cum era luată în formula de calcul aplicabilă în prezent, prin Legea nr. 9/2012.

Citeşte mai mult...
 
Topul celor mai mari companii de asigurari PDF Imprimare
Sâmbătă, 16 Februarie 2013 08:41

Jumătate din cele mai mari zece companii de asigurări generale au raportat anul trecut creşteri de două cifre ale primelor bru­te sub­scrise şi numai trei jucători au în­re­gistrat scăderi ale afa­cerilor, potrivit unor surse din piaţă. Mo­torul creş­terii au fost însă, pentru cele mai multe com­panii, vân­zările de poliţe auto obligatorii (RCA).

 Clasamentul asi­gu­ră­torilor nu a su­fe­rit însă modificări sem­nificative faţă de anii anteriori, compania Astra reuşind să-şi păstreze prima poziţie din piaţă pe fondul extinderii afacerilor pe pieţele externe.

Citeşte mai mult...
 
Un asteroid va trece miine aproape de Pamint PDF Imprimare
Joi, 14 Februarie 2013 23:00

Asteroidul 2012 DA14 va trece mâine la o distanță de 27.650 de kilometri de Pământ.

Este cea mai mică distanță la care a trecut vreodată un asteroid de dimensiunea aceasta de la începutul monitorizării asteroizilor, relatează LiveScience.

                             

Însă oamenii de știință au arătat că asteroidul nu reprezintă un pericol pentru planeta noastră.

Potrivit estimărilor, asteroidul 2012 DA14 are un diametru de aproximativ 50 de metri și o masă de 130.000 de tone.Asteoidul va trece la o distanță mai mică decât cea la care se află unii dintre sateliții artificiali aflați pe orbită în jurul Pământului. El a fost descoperit în urmă cu un an, în februarie 2012, cu ajutorul Observatorului astronomic din Mallorca (Insulele Baleare, Spania).

Citeşte mai mult...
 
DE CE DEMISIONEAZA PAPA PDF Imprimare
Luni, 11 Februarie 2013 13:47

Papa Benedict al XVI-lea a explicat, luni, că nu mai are "forţele" necesare pentru a conduce Biserica Catolică din cauza vârstei sale, de 85 de ani, anunţându-şi demisia pentru 28 februarie, relatează AFP.

               
                                DE CE DEMISIONEAZĂ PAPA. Explicaţiile Suveranului Pontif
                                     DE CE DEMISIONEAZĂ PAPA. Explicaţiile Suveranului Pontif
 "După ce mi-am analizat conştiinţa în faţa Domnului, în diverse rânduri, am ajuns la certitudinea că forţele mele, din cauza vârstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea într-un mod adecvat a ministerului petrinian", a declarat Papa în latină, în timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii în franceză realizată de Vatican ulterior.
Citeşte mai mult...
 
Bani pentru stat. La un salariu de 1.000 de lei angajatorul are costuri directe de 767 lei PDF Imprimare
Duminică, 10 Februarie 2013 10:10

Pentru ca un angajat să primească un salariu lunar net de 1.000 de lei, el va trebui să aibă trecută în contract suma de 1.380 de lei, iar angajatorul va plăti în total 1.767 de lei. Dacă suma primită pe cartea de muncă se dublează, la un net de 2.000 de lei, angajatorul va avea un cost total de 3.644 de lei.

Contribuțiile la asigurările sociale ar putea scădea abia din 2014 și nu din acest an, așa cum se luase în calcul inițial. Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat joi că Bugetul de stat pentru anul 2014 va fi elaborat având ca prioritate reducerea cotelor contribuţiilor la asigurările sociale (CAS).

“În acest an, au crescut pensiile, s-au dat înapoi salariile şi a crescut salariul minim, ca prim pas. La anul, prioritate va avea scăderea CAS. Bugetul din 2014 va fi orientat către scăderea CAS”, a afirmat Liviu Voinea, citat de Agerpres.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 109 din 130

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Actualitate