Total Media News

Auto
Analiza Piața auto din România: evoluția pozitivă din primul semestru al anului 2019 PDF Imprimare
Miercuri, 24 Iulie 2019 13:58
           

                    

   Piața auto din România: evoluția pozitivă din primul semestru al anului 2019 consolidează perspectivele pentru un al șaselea an consecutiv de creștere
In luna iunie, consemnăm o creștere a pieței totale, de 7,6% comparativ cu luna similară a anului anterior. Astfel, după primele șase luni din 2019, se înregistrează o creștere generală, de 10,7% comparativ cu aceeași perioadă din 2018. In acest context, este de reținut faptul că, spre deosebire de majoritatea Statelor Membre UE, România înregistrează o creștere continuă a pieței în ultimele 12 luni (o singură lună fiind în scădere – martie 2019 - posibil, datorită așteptării demarării programului Rabla
din acest an).
    Pe plan european însă, consemnăm, după primele șase luni din 2019, volume mai mici ale vânzărilor de autoturisme noi din Uniunea Europeană, respectiv -3,1% comparativ cu 2018. Această scădere este determintă, în special, de țările EU15, care au și cea mai mare pondere în totalul pieței UE, scăderea lor fiind, în ansamblul de 3,6%). Este însă de reținut faptul că în iunie 2019 vedem o scădere importantă, respectiv -7,8%, după un ușor reviriment din luna mai.
   Principalele țări din UE care, împreună, acoperă cca. 75% din piața, înregistrează după 6 luni, următoarea evoluție: Franța -1,8%, Germania +0,5%, Italia -3,5%, Spania -5,7% și UK –3,4%.
Citeşte mai mult...
 
Studiu : Un drum greoi pentru sectorul auto, între volume slabe, reglementări stricte, inovații .... PDF Imprimare
Joi, 18 Iulie 2019 10:58


           


    Euler Hermes, liderul global în asigurarea de credit comercial şi recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor, prezintă un studiul privind evoluția sectorului auto, care are o valoare la nivel mondial de 5.800 miliarde de dolari și are un risc mediu.

 

    În 2018, la nivel mondial vânzările de autoturisme și producția de automobile au înregistrat primele scăderi din ultimii nouă ani, iar 2019 se așteaptă să rămână provocator pentru industria automobilelor.


     Vânzările de vehicule noi ușoare ar trebui să scadă în SUA (-2% până la 16,8 milioane de unități), din cauza finanțării mai puțin susținute și a unei concurențe sporite cu piața second-hand în creștere. În China, cea mai mare piață de autoturisme (reprezentând mai mult de 29% din vânzările globale anul trecut), vânzările au început în 2019 într-un ritm lent și ar trebui să beneficieze treptat doar de o redresare a încrederii consumatorilor în ceea ce privește stimulentele fiscale și mandatele de emisie - două aspecte care au condus la prima scădere a vânzărilor după aproape trei decenii, în 2018. Piața UE se va strădui să evite stagnarea pe tot parcursul anului și va avea performanțe lunare volatile în vânzări, comparativ cu turbulențele de anul trecut cauzate de introducerea Procedurii de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial (WLTP).

 

Citeşte mai mult...
 
Salonul Auto București & Accesorii 10 - 20 octombrie 2019 ROMEXPO PDF Imprimare
Marţi, 16 Iulie 2019 18:41

                     Expoziție cu participare internațională și

     platforma de business Nr. 1 a domeniului auto din România

       Salonul Auto Bucuresti & Accesorii | www.sab.ro

   SAB & Accesorii 2019, evenimentul ce a devenit în timp, prin eforturi susținute din partea tuturor celor implicați în toate etapele organizării și desfășurării lui principalul punct de întâlnire și interacțiune al profesioniștilor din industria auto cu publicul specializat și iubitor al fenomenului auto, prezintă în perioada 10 - 20 octombrie 2019, la Romexpo ultimele tehnologii și cea mai diversificată ofertă din domeniu.

   Aflat anul acesta la cea de a XVII-a ediție și împlinind 26 de aniSalonul Auto București & Accesorii, evenimentul care îmbină experiența edițiilor organizate până în prezent cu dinamica contextului inovativ și economic actual, vine cu o platformă complexă ce se transformă pe perioada celor 11 zile de desfășurare într-un adevărat centru de afaceri în domeniul auto. 

 

Citeşte mai mult...
 
situatia inmatricularilor de autoturisme din Europa si Romania in luna Iunie 2019 si prima jumatate PDF Imprimare
Miercuri, 10 Iulie 2019 17:07

          

                          

    Conform datelor comunicate astazi, de catre DRPCIV (Directia de Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne), in luna Iunie a.c. au fost inmatricuate 14.082 autoturisme noi, aceasta cifra fiind cu 15,0% mai mare decat cea inregistrata in luna similara a anului trecut (cand au fost inmatriculate 12.241 autoturisme). Ca urmare, pe totalul primelor 6 luni din 2019 inmatricularile de autoturisme noi din Romania ajung la un volum de 71.620 unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 19,2% fata de perioada similara a anului trecut.

    Pe de alta parte, in alte state din UE, care sunt si cele mai mari piete de autoturisme noi, luna Iunie 2019 a fost una de comprimare, acestea inregistrand scaderi semnificative comparativ cu luna similara a anului trecut (Franta -8,4%, Spania -8,3%, UK -4,9%, Germania -4,7%, Italia -2,1%). In schimb, in aceste tari se inregistreaza in prima jumatate a anului cresteri importante ale achizitiilor de automobile electrice (Italia +120%, Spania +131%, UK +60%, Franta +40%, Germania +40).

     Pe de alta parte, ar fi de semnalat faptul ca, in Romania, dupa 6 luni din 2019, autoturismele rulate inregistreaza o scadere de 7,3% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 

Citeşte mai mult...
 
situatia i PDF Imprimare
Miercuri, 10 Iulie 2019 17:06

                

       cc

 


Pagina 6 din 109

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Economie Auto