Total Media News

Auto
Volvo Trucks castiga un premiu international de design PDF Imprimare
Luni, 03 Martie 2014 17:08
       Noul Volvo FH câştigă prestigiosul premiu de design “If”, impunându-se în faţa a mii de produse la nivel internaţional şi impresionând un juriu de experţi.
                                           

    Premiul de design de produs "If" recunoaşte realizările remarcabile din domeniul designului de produs, având o istorie de peste 60 de ani. Doar cele mai bune designuri din cele 17 categorii sunt selectate de juriu. Anul acesta au fost înscrise în competiţie 3249 de produse. Noul autocamion Volvo FH a primit premiul în prima categorie - design din domeniul transporturilor şi vehiculelor speciale. Criteriile de evaluare includ calitatea designului, gradul de inovaţie, impactul asupra mediului, funcţionalitatea şi siguranţa. Profesorul Fritz Frenkler, preşedintele juriului, a declarat că a fost impresionat de calitatea înaltă a propunerilor, pasiunea pentru inovaţie şi curajul producătorilor în transpunerea propriilor idei.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul a stabilit modalitatea de plata a TAXEI AUTO, contestata la tribunal PDF Imprimare
Duminică, 02 Martie 2014 10:03

      Sumele care trebuie restituite de stat, conform hotărârilor judecătoreşti, reprezentând taxa auto, dobânda aferentă, cheltuielile de judecată şi alte sume, devenite executorii până la 31 decembrie 2015, vor fi plătite doar într-un interval de cinci ani, cu plata anuală a numai 20% din valoare.

   

   Modalitatea de plată a fost stabilită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

  "Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plăţii integrale şi cheltuielile de judecată, precum şi alte sume stablite de instanţele judecătoreşti, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursu a 5 ani calendaristici, prin plata în fie care an a 20% din valoarea acestora", este decizia Guvernului.

În cursul acestui termen, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

Citeşte mai mult...
 
Analiza Piata auto in Ianuarie 2014 PDF Imprimare
Marţi, 18 Februarie 2014 17:08
            Ianuarie 2014 – un început relativ bun pentru piața auto
                       
                             
       Pe ansamblul pieţei livrările totale de autovehicule (autoturisme + vehicule comerciale), au crescut cu 15,5% faţă de luna ianuarie a anului trecut. În interiorul acestei creșteri, avem autoturismele cu + 15,6%.
      Si pe plan european observăm o evoluție pozitivă, ianuarie 2014 înregistrând pe segmentul autoturisme volume cu 5,5% mai mari decât cele din ianuarie 2013. Pe cele două segmente analizate (EU15 si EU 10) creșterile sunt de 4,9% și respectiv 12,8%.
      In continuare, vânzările pe piața din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (86% din totalul volumelor din luna ianuarie 2014, cu 5 puncteprocentuale mai mult decât în ianuarie 2013 (81%).
Citeşte mai mult...
 
Taxa auto instituita in ianuarie 2012 contravine Tratatului de Functionare al Uniunii Europene PDF Imprimare
Vineri, 14 Februarie 2014 09:04

            Curtea de Justiţie a UE: Taxa auto instituită în ianuarie 2012 contravine Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene

                
       Taxa auto instituită de Guvernul României în ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Funcţionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, la întrebările preliminare a două instanţe româneşti.

      Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară formulate de Tribunalul Sibiu şi de Curtea de Apel Bucureşti.

Ea este obligatorie şi se aplică tuturor litigiilor aflate pe fond.

În Cauza C-97/13, Silvia Georgiana Câmpean a înmatriculat în România un autovehicul de ocazie cumpărat în Germania. Vehiculul, fabricat în 1999, respectă norma de poluare Euro 3.

Câmpean a plătit, la 18 ianuarie 2012, o taxă de poluare în valoare de 2.737 de lei, potrivit Legii 9/2012. La 21 ianuarie, femeia a introdus o acţiune la Tribunalul Sibiu, solicitând restituirea sumei, pe motiv că ea contravine dreptului Uniunii.

Instanţa din Sibiu a decis să suspende cauza şi să întrebe CJUE dacă Legea 9/2012 contravine Articolului 110 din Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE).

În cauza C-214/13, George Ciocoiu a dat în judecată Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Teleorman pe motiv că taxa pe poluare plătită pentru un autoturism din Germania este contrară dreptului comunitar. La 6 septembrie 2012, Tribunalul Teleorman a admis acţiunea, iar Administraţia Finanţelor Publice a făcut apel împotriva hotărârii la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis suspendarea cauzei şi consultarea CJUE.

Prin urmare, CJUE a stabilit că "Articolul 110 TFUE trebuie interpretat în sensul că se opune unui regim de impozitare precum cel instituit, apoi circumscris de reglementarea naţională în discuţie în litigiile principale, prin care un stat membru aplică autovehiculelor o taxă de poluare care este astfel stabilită încât descurajează punerea în circulaţie, în acest stat membru, a unor vehicule de ocazie cumpărate din alte state membre, fără însă a descuraja cumpărarea unor vehicule de ocazie având aceeaşi vechime şi aceeaşi uzură de pe piaţa naţională".

Citeşte mai mult...
 
DAF este primul producător de camioane care va folosi anvelopele Goodyear KMAX și FUELMAX PDF Imprimare
Vineri, 07 Februarie 2014 20:39

    DAF este primul producător de camioane care va folosi anvelopele Goodyear KMAX și FUELMAX ca echipare originală

Noile modele DAF, CF și LF vor fi echipate cu cele mai noi anvelope optimizate din punct de vedere al kilometrajului și al consumului eficient de carburant

DAF este primul producător de camioane care va oferi anvelopele Goodyear KMAX ȘI FUELMAX ca echipare originală standard clienților săi. Noile anvelope vor fi livrate pentru echiparea noilor modele ale companei, CF și LF, precum și gamei pilot XF, începând cu luna decembrie 2013.

Gamele KMAX și FUELMAX au fost introduse pe piață în luna septembrie. Anvelopa KMAX, așa cum indică și numele ei, a fost dezvoltată în vederea creșterii performanței kilometrajului, fără a compromite alte criterii de performanță, precum eficiența consumului de carburant și tracțiunea. În mod similar, gama Goodyear FUELMAX este adresată operatorilor care vizează optimizarea eficienței consumului de carburant, combinată cu o performanță adecvată a kilometrajului.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 92 din 137

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Economie Auto