Total Media News

Legislatie
Portal de legislaţie la zi pe site-ul Ministerului Justiţiei PDF Imprimare
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 16:55

      Portalul de pe site-ul Ministerului Justiţiei care permite accesul la legislaţia actualizată a fost lansat.

                            

                                                        

    Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat, miercuri, la Sighişoara, lansarea portalului care permite accesul la legislaţia actualizată.

    "Noi cerem oamenilor să cunoască legea, dar în acelaşi timp le pretindem să plătească pentru cunoaşterea legii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, fiecare român trebuie să aibă acces gratuit la tot ce înseamnă legislaţie actualizată. Este posibil începând de astăzi (miercuri n.r.) acest lucru, pe site-ul MJ, fiecare cetăţean va găsi tot ce înseamnă act normativ emis după 1989, într-un format, spunem noi, prietenesc, care să-i permită să găsească ceea ce îşi doreşte", a spus Cazanciuc.

 

Citeşte mai mult...
 
acte normative publicate in monitoare oficiale in perioada 11 - 14 august 2014 PDF Imprimare
Miercuri, 20 August 2014 19:45


                                                      

   Hotararea Guvernului nr. 668/2014 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 47/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 597, din 11 august 2014.

  • Numarul maxim de posturi aprobat pentru aparatul propriu al Ministerului Economiei este de 318 posturi finantate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului economiei. Din numarul maxim de posturi, 83 de posturi se utilizeaza pentru reteaua de promovare comercial-economica externa
  • Termenul de intrare in vigoare: 11 august 2014

   Hotararea Curtii Europene a Drepturilor Omului in Cauza Ostace impotriva Romaniei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 601, din 12 august 2014.

  • Curtea declara cererea admisibila in ceea ce priveste capatul de cerere intemeiat pe art. 8 din Conventie si inadmisibila pentru celelalte capete de cerere si hotaraste ca statul parat trebuie sa ii plateasca reclamantului, in termen de 3 luni de la data ramanerii definitiva a hotararii 5.000 EUR (cinci mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata cu titlu de impozit, pentru prejudiciul moral si 3.000 EUR (trei mii euro), plus orice suma ce poate fi datorata de reclamant cu titlu de impozit, pentru cheltuielile de judecata;
  • .............................
Citeşte mai mult...
 
ICCJ stabileşte că prescripţia răspunderii penale este o instituţie autonomă faţă de cea a pedepsei PDF Imprimare
Luni, 14 Aprilie 2014 21:45

      Un complet de nouă judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că prescripţia răspunderi penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei şi a admis în acest fel o sesizare a Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă cerea lămuriri privind aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei.

                                                 

  ICCJ a dezbătut sesizarea făcută de CAB, secţia 1 Penală, în dosarul 530/303/2013 - un dosar de înşelăciune -, prin care s-a solicitat pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept vizând aplicarea legii penale mai favorabile în cazul prescripţiei răspunderii penale, respectiv dacă prescripţia răspunderii penale reprezintă o instituţie autonomă faţă de instituţia pedepsei.

Citeşte mai mult...
 
Legea privind GRUPA I de munca, PROMULGATA PDF Imprimare
Joi, 26 Decembrie 2013 18:02

         Zeci de mii de persoane vor ieşi la pensie mai repede. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat legea care le dă dreptul persoanelor care au lucrat în condiţii grele de muncă să se pensioneze mai devreme.

 

  Aproximativ 65.000 de români se află în această situaţie, iar printre ei se numără muncitori din domeniul mineritului, siderurgiei sau căilor ferate.

  Principiul legii este că, în cazul grupei I de muncă, un an efectiv de lucru va fi calculat ca un an şi jumătate de vechime.

  Spre exemplu, dacă un contribuabil a lucrat 10 ani în condiţii grele, va putea ieşi la pensie la 60 de ani, în loc de 65 de ani.

 

Citeşte mai mult...
 
OSIM - modificare procedura inregistrare marci PDF Imprimare
Miercuri, 18 Decembrie 2013 16:52

     A  devenit obligatoriu ca înaintea depunerii unei noi cereri pentru o marcă înregistrată să se verifice dacă anterior există înregistrată o marcă identică sau cvasisimilară pentru aceleași  clase NISA.

                                                          

    Cercetarea  poate fi făcută gratuit în bazelede dateexistente, inclusiv pe   www.inregistrare-marci.ro.

    Deși  în legislaţia actuală în vigoare pe teritoriul României, Legea nr. 84 / 1998, republicată şi Hotărârea nr. 1134 / 2010 pentru aprobarea  Regulamentului de aplicare a Legii Mărcilor,această procedură nu este prevazută expres, prin Instrucţiunea  OSIM de Serviciu nr. 5 Privind procedura de examinare în cadrul Serviciului Mărci / Indicaţii Geografice ea este aplicată la examinarea preliminară. 

   Prin această procedură suplimentară se dorește alinierea la procedura comunitară a Oficiului de Mărci European (OHIM) care, la acest moment, efectuează cercetări preliminare în  rândul mărcilor comunitare înregistrate / în curs deînregistrare.

Dacă  în urma cercetării de anterioritate se identifică mărci identice sau cvasisimilare Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci va transmite avize de refuz/notificări către solicitanţii mărcilor şi titularii mărcilor anterioare. Această modificare este rezultatul emiterii de către OSIM a instrucţiunii de Serviciu nr. 5  privind procedura de examinare în cadrul Serviciului Mărci /Indicaţii Geografice. 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 6 din 20

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie