Total Media News

Legislatie
Bonurile fiscale de pana la 100 de euro nu trebuie raportate in declaratie PDF Imprimare
Marţi, 17 Septembrie 2013 15:29

      Contribuabilii nu trebuie sa mai declare in formularul 394 bonurile fiscale de pana la 100 de euro, se arata intr-un ordin ANAF, intrat vineri in vigoare.

     Decizia Fiscului vine la scurt timp dupa ce, la finele lunii mai 2013, institutia precizase ca bonurile fiscale trebuie raportate.

 

      ANAF a emis Ordinul nr. 2986/2013, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 582 din 13 septembrie 2013, prin care modifica instructiunile de completare a formularului 394 “Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriu national” (cod MFP 14.13.01.02/f). Prevederile actului normativ se aplica operatiunilor efectuate pe teritoriu national, incepand cu luna august 2013.

     Potrivit noilor reglementari, in “Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriu national” nu se inscriu facturile emise prin autofacturare si bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate.

Citeşte mai mult...
 
Regulile pentru calculul impozitului pe salarii au fost actualizate. PDF Imprimare
Vineri, 23 August 2013 15:40

 

 

        Normele de aplicare a Codului fiscal au fost modificate printr-un act normativ publicat joi.

      Printre altele, noile reglementari aduc cateva precizari suplimentare in ceea ce priveste calculul impozitului pe salarii, acestea intrand deja in vigoare.

 

     Modificarea Normelor de aplicare a Codului fiscal a fost aprobata prin HG nr. 613/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 528 din 22 august.

     Printre altele, actul normativ completeaza normele metodologice date in aplicarea prevederilor art. 55 – “Venituri din salarii” si art. 57 – “Determinarea impozitului pe venitul  din salarii” cu precizari referitoare la contributiile la schemele de pensii facultative calificate astfel in conformitate cu  legislatia privind pensiile facultative de Autoritatea de Supraveghere  Financiara si administrate de catre entitati autorizate, din state membre  ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

Citeşte mai mult...
 
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public ( M.O. 663/2001 ) PDF Imprimare
Luni, 19 August 2013 15:22
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public
(publicata in Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001)

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege. 
CAPITOLUL I 
Dispozitii generale
      Art. 1.
   Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei.
    Art. 2.
In sensul prezentei legi: 
a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, potrivit Constitutiei; 
Citeşte mai mult...
 
Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat PDF Imprimare
Luni, 15 Iulie 2013 19:34

            ORDIN nr. 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat


EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 768 din 1 noiembrie 2011


       În conformitate cu Hotãrârea Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului,
în temeiul art. 82 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011,
ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.ART. 1
Se aprobã Criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învãţãmântul preuniversitar de stat, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2 
Direcţia generalã educaţie şi învãţare pe tot parcursul vieţii, Direcţia generalã economic, finanţe, resurse umane, Direcţia generalã învãţãmânt în limbile minoritãţilor, relaţia cu Parlamentul şi partenerii sociali, Direcţia generalã management, resurse umane şi reţea şcolarã, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unitãţile de învãţãmânt duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 3
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citeşte mai mult...
 
L. 235/2010 pentru acordarea burselor de merit olimpic international elevilor premiati la olimpiade PDF Imprimare
Luni, 15 Iulie 2013 19:30

   Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 831 din 13 decembrie 2010     

   Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.    

 

          Art. 1
       Prezenta lege instituie acordarea burselor de merit olimpic international elevilor care la olimpiadele scolare internationale se situeaza pe unul dintre primele trei locuri, indiferent de disciplina de invatamant la care acestea au fost organizate.     

          Art. 2
      Bursele de merit olimpic international care fac obiectul prezentei legi se acorda pentru o perioada de 12 luni, incepand cu luna imediat urmatoare realizarii performantei scolare prevazute la art. 1.   

          Art. 3
     Cuantumul lunar al burselor de merit olimpic international acordate este diferentiat, in functie de nivelul performantei scolare realizate, dupa cum urmeaza:
a) pentru locul I, cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul salariului minim garantat pe economie la data acordarii acesteia;

Citeşte mai mult...
 


Pagina 14 din 25

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Legislatie