Total Media News

Legislatie
Un nou formular ANAF: Cine si pentru ce trebuie sa il depuna ? PDF Imprimare
Joi, 11 Octombrie 2012 21:51
     Aproximativ 250 de formulare fiscale sunt folosite in prezent in Romania in relatia contribuabililor cu autoritatile fiscale: de la declaratii si cereri standard pana la decizii, certificate sau notificari. In toata aceasta lunga liste de documente, din aceasta saptamana, si-a mai facut loc inca o declaratie aprobata de ANAF, cea cu numarul de identificare 099. Va spunem astazi tot ce trebuie sa stiti despre noul formular fiscal.

    Declaratia 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 lin. 9^1 din Codul fiscal" a fost aprobata prin Ordinul ANAF nr. 1436/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 588, din 5 octombrie. Noua declaratie introdusa poate fi utilizata din 8 octombrie, cand au intrat in vigoare prevederile acestui ordin.

Citeşte mai mult...
 
Noul Cod civil. Comentarii, doctrină şi jurisprudenţă | Editura Hamangiu PDF Imprimare
Vineri, 05 Octombrie 2012 20:22

      Editura Hamangiu vă propune un prim comentariu al noului Cod civil, realizat în stilul consacrat al Codului Hamangiu, adică o analiză care se bazează, în primul rând, pe ideile şi soluţiile dezvoltate în timp de doctrină şi jurisprudenţă.

                                            

     În completare, mai ales în cazul instituţiilor noi, pentru care nu există încă doctrină şi nici jurisprudenţă naţională, precum şi în cazul acelor instituţii schimbate mult faţă de vechea reglementare, autorii lucrării ne oferă propriile lor comentarii, prin care identifică şi explică posibilele implicaţii şi probleme pe care le-ar putea pune în practică noile reglementări.

 

Citeşte mai mult...
 
Senatul a respins legea prin care judecatorii numiti la CCR sa nu fi avut activitate politica PDF Imprimare
Luni, 24 Septembrie 2012 18:51

     Propunerea legislativă are ca obiect modificarea art.5, alin. 5 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, în sensul instituirii condiției ca, pentru ocuparea funcției de judecător la CCR, candidații să depună o declarație pe propria răspundere că nu au fost membri ai vreunui partid politic.

 

    ”Credibilitatea de care trebuie să se bucure acest for nu poate fi una îndoielnică, iar, atât timp cât vor exista temeri cu privire la gradul de independență cu care decid cei care sunt chemați să delibereze asupra constituționalității legilor, va exista un conflict între ceea ce se dorește a reprezenta Curtea Constituțională într-un stat de drept și modul în care este percepută România”, arată inițiatorii în expunerea de motive.

Citeşte mai mult...
 
Registrul Operatorilor Intracomunitari, modificat de ANAF. Afla noile prevederi ! PDF Imprimare
Luni, 20 August 2012 13:30

    Agentia Nationala a modificat, printr-un ordin emis saptamana trecuta, procedura de organizare si functionare a Registrului Operatorilor Intracomunitari (ROI).

 

   Ordinul ANAF nr. 1180/2012 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 587 din 17 august si modifica Ordinul nr.2101/2010 pentru aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare
Citeşte mai mult...
 
Fiscul iti poate stabili din oficiu impozitele, taxele si contributiile pe care le ai de plata. PDF Imprimare
Miercuri, 15 August 2012 13:34

     Daca nu ti-ai declarat singur impozitele, taxele si contributiile pe care le ai de achitat la stat, Agentia Nationala de Administrare Fiscala are dreptul de a ti le stabili din oficiu. Exista, insa, anumite conditii care trebuie respectate.

      Stabilirea obligatiilor de plata se efectueaza pentru fiecare impozit, taxa sau contributie cuprinsa in vectorul fiscal atasat fiecarui contribuabil si pentru fiecare perioada fiscala pentru care nu au fost depuse declaratii prin estimare, dupa regulile proprii impozitului, taxei sau contributiei supuse impunerii din oficiu, explica Directia Generala a Finantelor Publice Valcea intr-o informare publicata saptamana trecuta.
Citeşte mai mult...
 


Pagina 21 din 25

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Legislatie