Total Media News

Legislatie
UNJR solicita Dnei Laura Codruta Kovesi, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale PDF Imprimare Email
Marţi, 14 Iunie 2016 15:47

                                      

    Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita public procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, precum si liderilor de opinie, sa inceteze presiunile asupra Curtii Constitutionale inaintea pronuntarii cu privire la constitutionalitatea abuzului in serviciu reglementat de Legea 78/2000.
Declaratiile doamnei procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit carora o decizie a CCR in privinta abuzului in serviciu intr-un alt sens decat cel sustinut de DNA ar fi "o incetare a luptei anticoruptie in Romania" si "un semnal pe care statul roman il da: «Gata, am luptat destul cu coruptia, nu mai trebuie să luptăm cu coruptia, nu mai trebuie sa investigam acest gen de fapte»", reprezinta o forma de presiune asupra Curtii Constitutionale care e neconforma cu statutul de magistrat si principiul separatiei puterilor in stat.
In baza acestor afirmatii repetate prin diverse mijloace de comunicare in masa, amplificate apoi de diversi formatori de opinie, cetatenilor li s-a inoculat ideea ca s-ar opri lupta anticoruptie, acestia ajungand sa faca petitii pentru a cere CCR sa decida in modul dorit de DNA.

 

Citeşte mai mult...
 
A aparut Ordonanta in care se publica aminarea platii impozitului pe cladiri,.... PDF Imprimare Email
Luni, 28 Martie 2016 17:30

                                           

   Vineri  a fost publicata ordonanta de urgenta care proroga termenele de depunere a declaratiei cu impozitul pe cladiri datorat la bugetul local si termenele de plata ale impozitului pe cladiri, terenuri ,mijloace de transport.

   O alta prevedere normativa foarte importanta se adreseaza unitatilor administrativ teritoriale, ce pot solicita imprumuturi pentru cofinantarea cheltuielilor la proiectele sustinute din fonduri europene, cu termen de implementare 30 iunie 2016.

   Ordonanta  de  urgenta  cuprinde doua sectiuni distincte, astfel:
a) prevederi privind identificarea unor surse de finantare pentru cofinantarea proiectelor finantate din fonduri europene;
b) o modificare a Codului fiscal cu privire la prorogarea termenelor de depunere a declaratiilor privind impozitul pe cladiri si pe mijloace de transport la bugetul local, respectiv a termenului de plata pentru aceste impozite.

  

Citeşte mai mult...
 
Directiva pentru consolidarea anumitor aspecte privind prezumtia de nevinovatie PDF Imprimare Email
Vineri, 26 Februarie 2016 17:30

 

                                           

       Conform  luju.ro ,  Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa revina la normalitate si sa le respecte acuzatilor prezumtia de nevinovatie, drept fundamental calcat in picioare ani de zile de parchetul cu cea mai jenanta rata de „succes” - peste 10% achitari definitive.

   O directiva de ultima ora a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene ii obliga pe procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi (foto) sa puna capat prostului obicei al defilarii inculpatilor in catuse prin fata camerelor reporterilor chemati sa aplaude "spectacolul anticoruptie", sa isi reconsidere limbajul tendentios folosit in comunicatele de presa si sa termine cu scurgerea in presa de casa a unor acte si interceptari din dosare nefinalizate, meteahna pentru care statul roman a fost condamnat nu o data de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

   Parlamentul European si Consiliul UE au adoptat - la ultima sesiune plenara desfasurata miercuri, 20 ianuarie 2016, la Strasbourg - Directiva pentru consolidarea anumitor aspecte privind prezumtia de nevinovatie si dreptul persoanei de a fi prezenta in fata instantei in timpul procedurilor penale. Actul normativ reglementeaza modul in care trebuie respectat dreptul la prezumtia de nevinovatie in declaratiile publice si in comunicatele de presa ale autoritatilor cu privire la persoanele fizice supuse procedurilor penale. Articolele (3)-(5) din Directiva obliga statele membre sa-si ia masuri pentru a se asigura ca autoritatile publice nu se refera la persoanele suspectate sau acuzate ca fiind vinovate inainte ca vinovatia acestora sa fie legal stabilita, printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.

 

Citeşte mai mult...
 
Curtea Constituţională a decis: Legea votului prin corespondenţă este constituţională PDF Imprimare Email
Joi, 19 Noiembrie 2015 08:43

 

                                                     

      Conform  Gandul.info,Curtea Constituţională (CC) a decis, miercuri, că Legea votului prin corespondenţă, adoptată pe 28 octombrie, este constituţională, respingând astfel sesizările formulate de ALDE şi UDMR.

Judecătorii constituţionali au luat în discuţie două sesizări privind Legea votului prin corespondenţă, una înaintată de 30 de senatori şi o alta formulată de 50 de deputaţi.

     În urma deliberărilor, Curtea Constituţională a respins sesizările de neconstituţionalitate formulate în cazul Legii privind votul prin corespondenţă, de modificare şi completare a Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

    Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, iar argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.

Citeşte mai mult...
 
Impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia proprietatii-rezidentiala sau nerezident PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 19 Septembrie 2015 20:07

 

                                   

      Conform  avocatnet.ro ,Impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia cladirii, adica rezidentiala sau nerezidentiala, si nu in functie de detinatorul ei (persoana fizica sau persoana juridica), cum se intampla in prezent. Schimbarea modului de impozitare va duce la cresterea si de pana la zece ori a taxelor pentru persoanele fizice ale caror locuinte sunt folosite in scopuri comerciale si nu pentru locuit.

      Orice persoana care are in proprietate o cladire situata pe teritoriul Romaniei datoreaza anual un impozit, care se achita in contul bugetului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului (pentru Municipiul Bucuresti) in care este amplasata respectiva cladire.

       Noul Cod fiscal, publicat recent in Monitorul Oficial si ale carui reglementari sunt programate, in marea lor parte, sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016, stabileste un nou sistem de impozitare a cladirilor, potrivit caruia, impozitul pe cladiri se va calcula in functie de destinatia proprietatii--rezidentiala sau nerezidentiala-- si nu in functie de statutul proprietarului care detine imobilul (persoana fizica sau juridica), asa cum se intampla in prezent.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 4 din 19

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Legislatie