Total Media News

Invatamant
Uniunea Editorilor: Ministerul Educaţiei să evalueze calitatea manualelor şi să renunţe la licitaţii PDF Imprimare
Duminică, 12 Iulie 2015 18:39

                               

   Conform  MEDIAFAX,Uniunea Editorilor solicită Ministerului Educaţiei să se ocupe doar de evaluarea de calitate a proiectelor de manuale şi să renunţe la licitaţia prin SEAP, iar şcolile, pe baza bugetului alocat, să fie cele care le achiziţionează, de pe piaţa liberă, după selecţia făcută de cadrele didactice.

 

Potrivit Uniunii Editorilor din România, prin decizia din 22 iunie referitoare la actuala licitaţie de manuale, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a solicitat eliminarea din documentaţie a condiţiilor de acceptabilitate a ofertelor din Ordinul ministrului educaţiei din 22 noiembrie 2013 privind regimul manualelor şcolare în învăţământul preuniversitar, precum şi a tuturor prevederilor acestui ordin care contravin legislaţiei achiziţiilor publice. Totodată, CNSC a decis continuarea procedurii după efectuarea modificărilor şi publicarea acestora în SEAP, în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei.

 

Citeşte mai mult...
 
BACALAUREAT 2015 PDF Imprimare
Duminică, 07 Iunie 2015 18:50


   Conform  MEDIAFAX, aproape 170.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

   Dintre cei 168.945 înscrişi în această sesiune, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă, iar 24.996 (23,11%) provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, candidaţii înscrişi pentru a participa la această sesiune a Bacaluareatului au fost distribuiţi astfel: 163.462 - zi, 2.943 - seral şi 2.540 - frecvenţă redusă.

   Prima sesiune din acest an a examenului de bacalaureat debutează luni, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).


Citeşte mai mult...
 
Examen de admitere la unele licee PDF Imprimare
Luni, 01 Iunie 2015 20:17


                            

   Examen de admitere la liceele cu număr de candidaţi mai mare decât locurile oferite, trei probe în plus la evaluarea de la clasa a VIII-a şi învăţământ profesional redus de la 3 la 2 ani sunt cuprinse în iniţiativa legislativă de la care vor începe dezbaterile pentru modificarea Legii educaţiei.

  Proiectul Legii educaţiei a fost realizat în martie de un grup de parlamentari, iar ulterior au mai fost şi alte variante, una în aprilie, iar o ultima la sfârşitul lunii mai. Iniţiativa legislativă, aflată pe agenda Parlamentului, este punctul de plecare al dezbaterilor pentru noua Lege a educaţiei.

   Prin proiect sunt propuse mai multe modificări, unele fiind o revenire la sistemul existent cu mai mulţi ani ani în urmă, cum ar fi grupa pregătitoare la grădiniţă, dar şi evaluarea la finalul clasei a VIII-a la mai multe materii, cu unele probe susţinute în timpul anului şcolar.

 

Citeşte mai mult...
 
Deputatul Merka doreste si propune creşterea orelor de educaţie fizică în şcoli. PDF Imprimare
Marţi, 26 Mai 2015 22:32

 

                 

                               

 

     Deputatul Adrian Merka se străduie să introducă trei ore de educaţie fizică în şcoli, de la clasele primare până la cele de liceu.

     Pe agenda Camerei Deputaţilor a intrat modificarea Legii 69/2000, propusă de bihoreanul trimis în Parlament de către comunitatea slovacă şi cehă din România. Acum legea prevede una – două ore săptămânal, în funcţie de curriculă.

   „Marea majoritatea pun o singură oră pe săptămână, în funcţie de cum pot face conducerile şcolilor normele profesorilor. Marea majoritate a şcolilor merg pe minimum, mergându-se pe ideea că educaţie fizică poate face oricine”, arată parlamentarul, absolvent de Educaţie Fizică şi Sport. De aici, şi preocuparea lui Merka pentru un mai mare accent pus pe educaţia fizică în şcoli. Deputatul este decis să-şi convingă colegii deputaţi, inclusiv printr-o oră de educaţie fizică desfăşurată chiar în Palatul Parlamentului, de către o clasă de şcolari din Bihor!

   Pentru sănătatea elevilor

   „Am discutat cu mulţi profesori, iar studiile arată o obezitate infantilă accentuată în România. De aceea am propus trei ore de educaţie fizică pe săptămână, în şcoli, pentru că îmi doresc o dezvoltare fizică uniformă şi armonioasă a copiilor şi, implicit, să prevenim anomaliile de creştere.

 

Citeşte mai mult...
 
Register for the next FameLab competition heats PDF Imprimare
Vineri, 17 Aprilie 2015 08:01

 

                      

    FameLab International is an exciting competition, which aims to discover the world's brightest minds in science and engineering.

    This global competition has become an established model for successfully identifying, training and mentoring scientists and engineers who love to share their enthusiasm and passion for science.

About FameLab Romania

In 2015 we are running the 8th edition of FameLab Romania. The global competition is open to anyone, aged between 18 and 35, studying or working in science, technology, engineering, medicine or mathematics.

English language, at least at an intermediate level, is an absolute prerequisite for the lucky contestants who will make it to the international phase of the FameLab competition.

The finest and most brilliant minds become famous at FameLab. Can you excite and entertain an audience with a concept in science, mathematics, engineering and technology in under 3 minutes? Then join the FameLab regional heats! 


Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 32

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Actualitate Invatamant