Total Media News

Sanatate
Centrul de Uronefrologie Fundeni, singurul din Europa pentru tratarea oricărei boli renale PDF Imprimare Email
Sanatate
Marţi, 27 Ianuarie 2015 19:04

                    

    Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni este singura unitate din Europa unde pot fi tratate toate bolile renale, "de la A la Z", şi unde sunt realizate şi operaţiile de transplant, a declarat marţi prof. dr. Ioanel Sinescu, la inaugurarea noii unităţi medicale.

     "Avem în centru toată urologia, de la A la Z. Sunt centre performante peste tot în lume, dar veţi găsi foarte rar transplant renal într-o clinică de urologie. De regulă, transplantul de organe este o specialitate separată, care se face fie de chirurgul cardiac, dacă este vorba de transplant de cord, fie de chirurgii toracici, dacă este vorba de complexul cord-pulmon, fie de chirurgii transplantatori, dacă este vorba de ficat, rinichi, pancreas. La noi şi în Spania, transpantul renal îl face urologul. Noi facem tot, şi chirurgia vasculară. Este un avantaj şi o competenţă în plus, pentru că nu intervine la acelaşi caz încă un medic sau încă alţi medici şi este o cursivitate a unui act medical şi un soi de competenţă care trebuie câştigată, şi pe care o cultivi în continuare", a spus profesorul Ioanel Sinescu, şeful Centrului de Uronefrologie şi Transplant Renal de la Institutului Clinic Fundeni.

 

Citeşte mai mult...
 
Stresul: definitie, cauze, factori de stres si metode de combatere PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 15 Ianuarie 2015 20:08

                                      

    Ce este stresul?

     Stresul este un fenomen psihosocial complex ce decurge din confruntarea persoanei cu cerinte, sarcini, situatii, care sunt percepute ca fiind dificile, dureroase sau de mare importanta pentru persoana respectiva (Baban, 1998).

      Dictionarul de psihologie sociala defineste termenul de stres psihic ca fiind o stare de tensiune, de incordare si de disconfort, determinata de agentii afectogeni, cu semnificatie negativa, de frustrarea sau deprimarea unor stari de motivatie (trebuinte, dorinte, aspiratii), de dificultatea sau de imposibilitatea rezolvarii unor probleme.

      Stresul are o importanta componenta subiectiva, in sensul ca ceea ce este provocator, facil sau chiar relaxant pentru o persoana, pentru o alta poate deveni amenintator sau imposibil de realizat (Roesch si colab., 2002). Diferentele individuale in ceea ce priveste raspunsul la stres sunt datorate atat componentei genetice, cat si experientelor de viata diferite.

 

Citeşte mai mult...
 
Cum văd românii un stil de viaţă sănătos ? PDF Imprimare Email
Sanatate
Miercuri, 14 Ianuarie 2015 23:29

                 

   Şapte din zece români identifică stilul de viaţă sănătos cu consumul de fructe şi de legume şi aproape jumătate cu alimentele naturale, cât mai puţin procesate, iar femeile apreciază într-o mai mare măsură alimentaţia sănătoasă comparativ cu bărbaţii, potrivit unui studiu realizat de GfK.

   Aproape trei sferturi dintre femei spun că este important consumul de fructe şi legume faţă de doar două treimi dintre bărbaţii care cred acelaşi lucru. De asemenea, 52% dintre românce văd beneficiile consumului de alimente proaspete, cât mai puţin procesate sau gătite, în comparaţie cu 46% dintre reprezentanţii sexului masculin, menţionează GfK.

   Situaţia pe regiuni ale ţării arată că locuitorii din Banat - Crişana - Maramureş acordă mai multă atenţie alimentaţiei, aproape 80% definesc stilul de viaţă sănătos prin consum de fructe şi de legume şi 57% preferă produsele proaspete, naturale.


Citeşte mai mult...
 
O noua abordare a celulelor canceroase PDF Imprimare Email
Sanatate
Vineri, 02 Ianuarie 2015 11:53

 

   O noua abordare a celulelor canceroase, le-ar putea duce pe cale de distrugere. Cercetatorii , de la Case Western Reserve University's School of Medicine, au descoperit un potential tratament care ar autodistruge celulele . Studiul s-a focalizat pe o gena numita 53BP1 ,care ar face celulele mai vulnerabile formelor actuale de tratament .


                            Researchers have uncovered a new method that has the potential to greatly enhance the effe...

 

Prin studiul lor, cercetatorii , au observat functionarea unei gene importante in proces numita " UbcH7". "Ne propunem marirea nivelului de 53BP1 ,pentru a forta celulele sa moara ", spune Youhei Zhang , profesor asistent la Universitatea Scolii de Medicina . " E o strategie  ce ar avea efect marit fata de terapiile clasice " .

 

Citeşte mai mult...
 
ICCJ a decis că doctorii pot fi traşi la răspundere penală dacă primesc bani de la pacienți PDF Imprimare Email
Sanatate
Joi, 04 Decembrie 2014 20:49

         

                         

   Nemulțumiri în rândul medicilor după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că doctorii sunt funcţionari publici şi  pot fi traşi la răspundere penală pentru luare de mită dacă primesc bani de la pacienți.

  Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoare, consideră că decizia nu este corectă și că îi va determina pe medici să părăsească spitalele româneşti şi să plece în străinătate.

   Conducerea Colegiului Medicilor intenţionează să atace decizia şi să apeleze chiar la instanţele europene. 

   Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România: "O asemenea decizie nu va opri plăţile informale în spital, doar că oamenii vor fi mai prudenţi, dar în acelaşi timp va stimula exodul medicilor.

 

Citeşte mai mult...
 


Pagina 9 din 44

Abonare newsletter
Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.net
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Service Auto autorizat RAR
Uleiuri Auto
Baterii auto
Salonul Auto Bucuresti 2016
Bucharest FAshion Week 2015

Sunteti aici: Home Social Sanatate