Total Media News

Copii-adolescenti
Nota 10 – o povara pentru elev? PDF Imprimare
Joi, 01 Martie 2012 16:28

Copilaria se incheie in momentul in care copilul incepe sa mearga la scoala. 

 

 

.............................................

Nota 10 aduce bucurie nu numai elevului pe care a obtinut-o, ci intregii familii. Insa el nu stie ca odata cu obtinerea primului 10, scolarul trebuie sa mentina standardul ridicat, fara sa vrea este obligat sa joace primul rol social din viata lui: acela al copilului ‘eminent’, care este privit cu admiratie de familie, prieteni de familie, vecini. El nu mai poate cobori stacheta, desi descopera pe parcurs cat de greu este sa fii de 10 la toate.

..............................................

Stim cu toti ca programa scolara romaneasca nu este intocmai lejera, iar profesorii romani sunt foarte exigenti si pretentiosi. Fiecare cadru didactic nu este preocupat decat de disciplina sa, rar gandindu-se la dificultatile elevului de a face fata la un curriculum de 18 materii. Daca lor nu le pasa de copilul tau, tie ar trebui sa-ti pese.

Invatatul ar trebui sa fie o placere si o relaxare pentru copil si chiar asa ar fi, daca nu l-ai oblige sa devina un mic vanator de note. Fara sa vrei, il impingi intr-o directie gresita, el va invata pentru un scop précis: acela de a lua 10 si de a-si face parintii fericiti, si nu din placerea cunoasterii si experimentarii. Asadar nu mai faceti o tragedie atunci cand copilul vine acasa cu un 7 la matematica, sau cu un 8 la geografie. Poate astea nu sunt materiile lui preferate, poate ca il plictisesc ingrozitor, de ce trebuie sa-i impuneti voi ce sa-I placa si ce nu? Din contra, invatati-l sa nu puna pret pe note, ci pe valoarea cunostintelor dobandite zi de zi, filtrate si intelese si nu invatate mecanic pentru obtinerea gloriosului 10, care sa va faca atat de mandri in ochii celorlalti.

Descopera talentul copilului tau si incurajeaza-l sa investeasca in el. Daca-i place sa citeasca, lasa-l sa citeasca, poate intr-o zi va ajunge un mare journalist sau poate chiar un scriitor cunoscut ale carui carti sa fie devorate de milioanele de cititori din intreaga lume. Sau daca este o fire hiperactiva, poate nu ar strica sa-l inscrii intr-o activitate sportive. Dansul, gimnastica, fotbalul sunt tot atatea motive de mandrie. Renunta la prejudecati si la ce ar spune lumea. Nu-ti fie teama ca scoala ar putea pica pe locul 2 in lista de prioritati ale copilului tau. Gandeste-te ce satisfactie imensa vei avea atunci cand el va obtine cupe si calificari si cand despre succesele lui se va scrie in ziar.

Lasa-ti copilul sa aleaga pentru el. Tu doar joaca rolul de mentor si indrumator , dar nu intervene in drumul sau. Ajuta-l sa-si construiasca o personalitate complexa, acceptandu-i hobiurile si lasandu-l sa se dedice trup si suflet pentru ele. Nu stii ce va iesi din asta pe viitor.

Nu-ti stresa copilul sa obtina numai note de 10. Scoala va devein o povara pentru el, iar mai devreme sau mai tarziu va claca. Va invata numai din obligatie, doar ca sa va satisfaca orgoliul bolnav si inconstient sau va deveni un adult ambitios si fara scrupule, pentru care “scopul va scuze mijloacele.”

Traim intr-o societate maladiva care incurajeaza competitia de orice fel. ‘Bianca are 10 pe linie, tu de ce nu poti fi ca ea? George participa la olimpiada de informatica pe tara, tu de ce pierzi vremea jucand fotbal? Simplu, pentru ca fiecare copil este diferit in felul sau, are pasiuni si interese diferite si poate ce-l face fericit pe unul nu-l face fericit si pe altul. Apoi mai tarziu, elevul devenit adult va fi intr-o competitie nebuna cu colegii de serviciu pentru obtinerea primei lunare, dar astfel renuntand la nevoile sale sufletesti, neglijandu-si familia, prietenii si astfel acumuland tristete, nemultumire, frustrare.

Nu uita! Copilul tau nu este un robot, ci o fiinta umana, iar bucuria adevarata o traiesti atunci cand el este fericit si implinit sufleteste.

 

 

 

 

 

 

 

 

** sursa  :amelie.ro

 
Atentie la folosirea castilor! PDF Imprimare
Miercuri, 29 Februarie 2012 13:45
 

Din ce mai multi adolescenti asculta muzica tare la casti. In drumul spre/dinspre scoala, in parc, in lift etc, castile telefonului (la care asculta muzica), i-pod-ului etc sunt nelipsite.

 

              

Drept urmare au crescut si cazurile de tiuit in urechi si chiar de pierdere a auzului in randul adolescentilor. In urma unui studiu realizat anul trecut in randul 8710 tineri de catre cercetatorii Universitatii Pace din New York (Statele Unite), a rezultat faptul ca fetele care folosesc casti prezinta riscuri cu 80% mai mari de a avea auzul alterat decat cele care nu asculta muzica in acest fel.

Citeşte mai mult...
 
Marturii de nunta PDF Imprimare
Duminică, 12 Februarie 2012 11:45
Nunta voastra este unul dintre cele mai importante evenimente din viata voastra. Nunta nu este perfecta daca nu aveti langa voi, in cea mai frumoasa zi din viata, cele mai dragi persoane: familia, prietenii si colegii. Manifestati-va recunostinta pentru prezenta lor prin marturiile pe care le oferiti.

Marturiile de nunta constituie acele micute daruri prin care voi, mirii, va exprimati multumirea pentru invitatii vostri. Chiar daca marturiile nu reprezinta cadouri cu o valoare financiara mare, nuntasii vor fi recunoscatori daca prin marturiile pe care le oferiti demonstrati ca v-ati gandit cu drag la ei si ca nu ati ales varianta "simpla", adica acele bombonele traditionale, infasurate in voal colorat.

1. Clopotei din cristal

Clopotei de cristal

Doi clopotei eleganti de cristal ce par sa anunte bucuria fericitului eveniment. Clopoteii pot fi argintii sau aurii, la care se pot adauga fundite de diferite culori si cartonase cu numele mirilor si data nuntii. Dimensiuni: 4 cm inaltime.

Pret: 7.5 ron.

www.fabricadeaccesorii.ro  

Citeşte mai mult...
 
Drepturile Copilului - Reuniune experti Inaltul Comisar al Drepturilor Omului, Geneva PDF Imprimare
Marţi, 24 Ianuarie 2012 09:08

La inceputul lunii noiembrie a avut loc la Geneva, gezduita de Inaltul Comisariat pentru respectarea Drepturile Omului al Natiunilor Unite, reuniunea de experti relativ la problematica copiilor in situatie de strada.

 

                              

 

In cadrul evenimentului, fundatia PARADA a avut o interventie relativ la situatia copiilor aflati in situatie de strada din Romania, precum si a metodologiilor apropriate de interventie, insistand asupra beneficiilor utilizarii artei de strada, dar si a interventiei sociale stradale. Aceste modalitati de interventie, prin eficienta lor, trebuiesc recunoascute de catre legislator, subventionate public si adoptate in practica curenta a actorilor publici si asociativi care actioneaza in domeniu, pentru integrarea copiilor aflati in situatie de strada.

Ansamblul interventiilor acestei reuniuni de experti pot fi regasite accesand pagina web a OHCHR (Office for the |High Commissioner for Human Rights: www.ohchr.org

Fundatia PARADA actioneaza de 15 ani in apararea Drepturilor Copilui vulnerabil, si in particular a celor aflati in situatie de strada.

 
Noile aventuri ale lui Sherlock Holmes, prima carte de benzi desenate din Romania a marelui detectiv PDF Imprimare
Marţi, 24 Ianuarie 2012 08:55

Sherlock Holmes, cel mai renumit detectiv din lume, renaste datorita aceastei vaste colectii de povesti, ilustrate prin benzi desenate in cartea Noile aventuri ale lui Sherlock Holmes.


                                  

Grafica de exceptie si imaginile reprezentative fac din aceasta carte de benzi desenate o placere atat pentru cei mici cat si pentru cei mari. Pe strazile incetosate ale Londrei, se ivesc mistere si crime de nerezolvat, pentru care utilizand extraordinarele sale puteri de deductie, alaturi de Dr. Watson, Scotland Yard si chiar FBI, Sherlock Holmes gaseste indicii si leaga elemente, dovedindu-ne ca este cel mai bun detectiv ce a existat vreodata.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 10 din 10

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Ştiri Social