Total Media News

Bucatarie - Retete
5 reguli de alimentatie pe timp de iarna PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Luni, 14 Ianuarie 2013 19:33

               Mananca grasimi sanatoase

               Corpul tau iti cere in aceasta perioada mancaruri grase, ca sa faca fata frigului de afara. Grasimile au un rol termo-izolator, care il ajuta sa-si mentina temperatura la nivelul corect, dar si sa nu piarda energie. Fructele oleaginoase, precum nucile, alunele, fisticul te ajuta sa-ti satisfaci nevoia de grasimi fara sa te ingrase si fara sa-ti ridice colesterolul.

                                           

           In principiu, grasimile ar trebui sa constituie un procent de 30% din alimentatia ta zilnica de iarna, in raport cu 55% carbohidrati si 15% proteine.

Citeşte mai mult...
 
Rulada cu miez de nuca PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013 21:25

               In trecut, cimbrul era consumat de catre luptatorii scotieni sub forma de ceai ca sa le dea curaj.

                                                    

               Timp de preparare: mediu.

               Numar de portii: 4.

               Complexitate: mediu.

Citeşte mai mult...
 
Da startul petrecerii cu aperitive gustoase. 3 idei pentru Revelion PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Duminică, 30 Decembrie 2012 08:33

                                     Salata de citrice cu rozmarin si masline prajite

 

                  Daca stii ca felurile principale ce vor urma vor fi bogate in carne, pregateste la inceput o salata racoritoare, cu aromele placute ale citricelor. Maslinele prajite ar putea fi folosite si peste alte salate sau sandvisuri in acelasi meniu.

                                

               Ingrediente (6 portii):

            6 portocale rosii medii 6 portocale medii 4 crengute de rozmarin proaspat 10 masline mari negre (fara samburi) ulei pentru gatit sare piper 2-3 linguri ulei de masline

Citeşte mai mult...
 
COZANACI PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Luni, 24 Decembrie 2012 11:33

          Compozitie  :

            - 1kg faina, 500 ml lapte, 300 gr zahar, 3 oua, 75 gr drojdie proaspata, un praf de sare, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom, 300 gr nuca macinata, stafide, cacao, 100 gr zahar ( afara de cel de sus).

     Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, eventual lasate de seara pe masa de lucru.

                             

     Se face maia din drojdie, putin lapte si o lingura de zahar, care se lasa la crescut. Intr-un castron mai maricel se cerne faina. In mijloc se face o gropita in care se pune maiaua crescuta. Se mai adauga laptele in care dizolvat zaharul, sarea si coaja de lamaie si portocala, plus galbenusul de la cele 3 oua, dupa care se incepe framantatul.

Citeşte mai mult...
 
Click îţi dă o reţetă de Crăciun pe zi: Curcan la cuptor PDF Imprimare
Bucatarie - Retete
Joi, 20 Decembrie 2012 14:41
         

                         Curcan la cuptor

                         Curcan la cuptor

            Ingrediente: 1 curcan, 20 ml ulei, sare, 100 ml supă, măghiran, 25 ml coniac, piper, rozmarin, salvie, măr, ţelină, o lingură miere, 1 ceapă, 100 g unt.

            Preparare: Speli curcanul. Îndepărtezi  pielea de pe piept, fără a o tăia de tot, presari sub ea  rozmarin, măghiran, salvie, apoi întinzi pielea la loc. Aşezi curcanul într-o tavă, îl pudrezi în interior cu sare şi piper, pui mărul, tulpinele de ţelină şi ceapa în interior, ungi pe deasupra cu untul topit, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptor pentru circa patru ore.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 7 din 13

Bannere

total-media-news.ro
karate.info.ro
tmn-tv.ro
Magazin specializat piese auto
AutoPuls
Salonul Auto Bucuresti 2023

Sunteti aici: Home Social Bucatarie - Retete